Zlatý míč: Karim Benzema vstoupil do klubu legend

Karim Benzema s trofejí Zlatý míč

Na galavečeru v Paříži byl francouzský reprezentační útočník a fotbalista Realu Madrid korunován nejlepším fotbalistou světa. Z rukou Zinedina Zidaneho převzal trofej Zlatý míč a přiřadil se tak mezi legendy světového fotbalu. Ocenění pro nejlepšího brankáře uplynulé sezóny získal Courtois, nejlepším mladým hráčem do U21 se stal Gavi z Barcelony a Alexia Putellas si došla pro cenu za nejlepší fotbalistku uplynulé sezóny.

Francouzský fotbalový útočník spočinul na trůnu pro nejlepšího hráče světa v době, kdy spousta dalších s aktivní kariérou končí nebo již jsou na ústupu. Karim Benzema patří mezi naprostou špičku již mnoho let, ale většinou mu bylo vytýkáno, že střílí málo gólů. Ani to už není pravda. Trofeo Pichichi pro nejlepšího střelce španělské ligy a korunka pro krále střelců v Lize mistrů, byly dvě ze čtyř individuálních trofejí, které Benzema získal v minulé sezóně.

Zlatý míč rok co rok bývá svárem diskuzí a čím více se blíží jeho vyhlášení, tím více se fanoušci hlásí k jednomu či druhému táboru. Alespoň to tak bývalo v dobách GOATů Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Zatímco portugalský útočník se do finálové dvacítky dostal, forward PSG v ní chyběl, poprvé od roku 2005. V letošním ročníku prestižní ankety ale bylo dlouho jasno a nikdo nepochyboval o vítězi. Jméno v osudí bylo jen jedno jediné: Karim Benzema.

Hráč, který o sobě rád tvrdí, že není hrotovým útočníkem, ale prostě hráčem. Jeho kvality nikdo nezpochybňuje, co se ale stalo, že je rázem považován za nejlepšího na světě? Nepochybně počet branek, který v Realu po odchodu Cristiana Ronalda u Benzemy násobně vzrostl. Karim vylezl ze stínu portugalského hráče a udělal rozhodný krok vpřed. Co se týče vedení týmu, angažovanosti a dravosti. Stal se vzorem pro další hráče Bílého baletu a byl třešničkou na dortu při úžasném tažení Realu v Lize mistrů.

Po většinu kariéry byl pod vedením José Mourinha vystaven ostré kritice, často povzbuzované z lavičky. Snesl srovnání s Higuaínem, Adebayorem a Moratou a vyšel z něj vítězně. Žádná další kritika, Benzema je legenda. Není o čem polemizovat. V La Lize i v Lize mistrů byl jednoznačně nejrozhodnějším hráčem, přestože nikdy neupozadil svůj cit pro kolektivní hru.

Trvalo příliš dlouho, než byly Benzemovi uznány zásluhy. Nadvláda Messiho a CR7 byla nepochybně překážkou. Karim ale upřednostnil zájmy klubu před osobní pýchou a poctivě si šel za svým cílem. Díky jeho genialitě hra Realu Madrid fungovala i s tíhou ega Cristiana Ronalda nebo Garetha Bala. Mnozí si přáli, aby Benzema z klubu odešel a dostal tak svůj vlastní prostor. Tvrdá práce a pokora ale nakonec nesly ovoce, to nejsladší, Zlatý míč.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace