Zlatý míč pro Messiho a Guardiolu

Lionel Messi znovu získal Zlatý míč (© as.com)

Lionel Messi se stal držitelem Zlatého míče pro rok 2011, mezi trenéry triumfoval Pep Guardiola.

O držitelých prestižního ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa se dnes rozhodlo na galavečeru FIFA v Curychu. Lionel Messi zvítězil potřetí v řadě, čímž vyrovnal rekord Michela Platiniho, současného prezidenta UEFA, z let 1983 až 1985. O výsledku ankety rozhodují trenéři a kapitáni národních týmů společně s novináři magazínu France Football.

Messi, jenž dostal v hodnocení přednost před spoluhráčem z Barcelony Xavim a Cristianem Ronaldem z Realu Madrid, zaznamenal během roku 2011 pětapadesát soutěžních branek a Barceloně pomohl k pěti trofejím. To vše pod vedením Pepa Guardiola, jenž zvítězil v kategorii trenérů před José Mourinhem z Realu Madrid a Alexem Fergusonem z Manchesteru United.

"Mám obrovskou radost. Toto ocenění pro mě má zvláštní význam a věřím, že ji i v příštím roce vyhraje někdo z Barcelony," prohlásil Messi.

Nadšený byl i Pep Guardiola: "Věnuji tuto trofej tisícům lidí, kteří během více než sta let pracovali v Barceloně. Podíleli se na vytvoření jednoho z nejlepších klubů světa. Je mi ctí, že jsem jeho součástí. A z celého srdce bych chtěl trofej věnovat Titu Vilanovovi, mému kamarádovi a asistentovi. Tito, to je pro tebe."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace