Znechucený Messi: Takhle neporazíme ani Neapol

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi v médiích nevystupuje často, a když už se v této sezoně vyjádřil, nevěstilo to nic dobrého. V rozhovoru po prohře s Osasunou tomu nebylo jinak. Barcelonský kapitán vlastní tým ostře zkritizoval a volal po velkých změnách.

Další ztráta: "Nechtěli jsme zakončit ligu zrovna takhle, ale dnešní porážka vlastně podtrhuje všechno, co se dělo celou sezonu. Jsme slabý tým. Stačí nějaká intenzita, soupeř dá jednoduchý gól a porazí nás. Ztratili jsme mnoho bodů v zápasech, které jsme měli vyhrát. Prostě jsme nepodávali konzistentní výkony."

Nový mistr: "Real Madrid si své odvedl. Po restartu ligy vyhráli každý zápas a my jsme jim to usnadnili. Především musíme být sebekritičtí, podívat se na výkony hráčů, ale nejen na ně. Kritika musí být globální. My jsme Barcelona, takže jsme povinni vyhrát každý zápas."

Gesto po vstřelení gólu: "Souviselo to s tím, že předtím jsem spoustu přímých kopů neproměnil, a taky se hrou týmu. S pocitem, že se snažíte, ale není to nic platné. Ve spoustě zápasů jsme skončili daleko za očekáváním. I dnes jsme dokázali zareagovat až ve druhém poločase. Vypadá to, jako bychom potřebovali gól, abychom se nějak zvedli."  

Liga mistrů: "Jak už jsem řekl dříve, pokud budeme pokračovat touhle cestou, bude těžké vyhrát Ligu mistrů. Teď vidíme, že to nestačilo ani na LaLigu. Potřebujeme se trochu nadechnout a zamyslet se. Musíme začít od začátku a hodně na sobě změnit. Nemůžeme k tomu přistupovat tak, že jsme prostě ztratili ligu proti lepšímu soupeři nebo kvůli rozhodčím. Když nezareagujeme, nevyhrajeme ani proti Neapoli."

Vztek v klubu i mezi fanoušky: "Nejhorší je, že jsme zanechali velmi špatný obraz pro to, co nás ještě čeká. S takovou hrou se nikam nedostaneme. Lidé jsou hodně naštvaní, což je pochopitelné, protože my jsme naštvaní taky. Máme za sebou porážky proti Římu a Liverpoolu a pořád fanouškům nejsme schopni nic dát."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz, odkud byl článek se souhlasem autora převzat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace