Zrcadlo 7. a 8. kola Primera División

Braulio (© marca.es)

Primera se přehoupla už k devátému kolu, je však slušností si zrekapitulovat události posledních dvaceti zápasů v tradičním Zrcadle.

Co se v nich stalo zajímavého? To shrne další pokračování pravidelného článku, který hodnotí kladné i záporné události každého kola, přináší zajímavá videa a další zajímavosti.

Chybět nebudou ani hlášky od hráčů, trenérů nebo jiných činovníků, či kauzy, které v průběhu týdne plnily stránky novin.

O čem se mluví

O Brauliovi. Útočník Zaragozy neprožívá zrovna nejlepší období kariéry, na míče v sítích soupeřových brankářů čeká marně, tak se pokusil zaskórovat alespoň u opačného pohlaví, jenže k tomu zvolil dost nešťastný způsob ve formě sexuálního napadení neznámé ženy.

Šestadvacetiletého forvarda čekají tahanice po soudních síních a na fotbal musí nějaký čas zapomenout, Zaragoza mu totiž rozvázala kontrakt a je bez angažmá.

Co se povedlo

Golaza, kam se podíváš. Poslední dvě kola byla ve znamení gólů exkluzivní kvality. Nůžky Júlia Baptisty a Héldera Postigy, horní růžek vymetený Gonzalem Higuaínem, přesný zásah Íñiga Martíneze z vlastní poloviny hřiště...

Až budete po skončení sezóny sledovat výběr nejhezčích branek roku, pak hned několik jich bude ze 7. a 8. kola. La Liga si nemůže přát lepší reklamu.

A co se nepovedlo

Nedůstojný konec Michaela Laudrupa v Mallorce. Dánský kouč navázal na práci Gregoria Manzana a s chudým klubem a tradiční vlnou odchodů oslabeným kádrem dokázal vybojovat setrvání v Primeře. A ani v letošní sezóně si nevedl špatně.

Osudné se Laudrupovy staly spory s vedením klubu, konkrétně s majitelem Lorenzem Serrou Ferrerem, což vedlo k Dánově žádosti o rozvázání smlouvy, které bylo vyhověno. Laudrup si po všem, co pro Mallorcu udělal, nezasloužil odejít zadními dveřmi...

Výroky kola

"Jestliže si zasloužíme pochvalu, pak velká část z ní jde Laudrupovi." - Miguel Ángel Nadal po remíze na Reyno de Navarra připomněl, že sezónu rozjel dobře jeho předchůdce Michael Laudrup.

"Nejlepší gól, jaký kdy Anoeta viděla. Bezchybný kop." - Brance Íñiga Martíneze z 55 metrů vysekl poklonu i Xabi Alonso.

"Úspěšná série, ve které pokračujeme, je supernáročná." - Juan Ignacio Martínez. Ale o to cennější...

"Barcelona na nás má náskok jediného bodu, to nic není." - José Mourinho už nevidí jako hlavní cíl záchranu, ale míří výš.

"Když netrefíte bránu, nemůžete vyhrát." - José Ramón Sandoval připomněl jednu ze známých fotbalových pravd.

"Porazit současnou Barcelonu je Mission Impossible." - Pedro Munitis. Snad jedině angažovat Toma Cruise...

"Tenhle tým není mrtvý." - Manolo Preciado po další porážce.

"Nemám rozumné vysvětlení." - Tragický výkon Realu Sociedad v Zaragoze šokoval i kouče Montaniera.

Zvuky kola a Co oko nevidělo

Zvuky kola - aneb jak zachytily zápasy uplynulého kola ruchové mikrofony:

 

Co oko nevidělo - převážně nevážný pohled na tribuny plné excentrických fanoušků, ale také na řadu jiných zajímavých okamžiků:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace