Zůstane v základu i nadále?

Diego Costa (©goal.com)

Nikdy nevíte, kdy přijde vaše šance. Proto je dobré být připravený. Diego Costa připravený byl. Přesto že velká většina fanoušků Atlética ho považuje za další posilu, za kterou se jen vyhodily peníze, zápas na Reyno de Navarra se mu hodně povedl. Nasázel tři góly, veledůležité nejen pro něho samého z hlediska sebedůvěry a jeho budoucnosti v klubu, nýbrž i pro mužstvo, neboť tady v Pamploně se nehraje moc dobře žádnému týmu a Atléticu v posledních letech už vůbec ne.

Utkání v Pamploně musel kvůli karetnímu trestu vynechat ofenzivní lídr colchoneros Kun Agüero, takže kouč Quique Sánchez Flores byl nucen popřemýšlet jak to v neděli proti Osasuně postaví bez svého nejlepšího šutéra. Teoreticky bylo vše jasné předem. Místo v útoku měl mít zajištěné Diego Forlán. Podle posledních zápasů se zdálo, že by se Uruguayec konečně mohl navrátit do svého normálu a na Reyno de Navarra měl tuto cestu k sebenalezení jen potvrdit.

Trenér Quique Sánchez Flores před zápasem prohlašoval: „Když něco trenér mění, je to proto, že to musí změnit.“ Ovšem tato slova zřejmě nebyla pochopena u široké fotbalové veřejnosti zcela úplně, neboť podle všech se měla týkat Forlána, který v útoku nahradí šikovného Argentince.Jenže Forlán se překvapivě v základní jedenáctce, která vyběhla k úvodnímu výkopu proti Osasuně neobjevil Quique během celého týdne zvažoval postavit Forlána na hrot a Juanfrana s Reyesem na křídla. Elías pak měl hrát nejvysunutějšího záložníka a působit jako jakási spojka mezi útokem a středem hřiště, tvořený Tiagem a Mariem Suárezem. Jenže charakteristiky Diega Costy a také samotný soupeř colchoneros byly zřejmě rozhodující pro změnu názoru kouče Atlética.


Brazilec moc šancí v útoku Atlética nedostával a když viděl, jak se probírá ze splínu obávané útočné duo Kun-Forlán, začal opět pomalu věšet hlavu, neboť jeho situace nevypadala moc optimisticky, byť jeho hra zády k brance a schopnost podržet míč a tím umožnit zbytku mužstva zahájit útočnou akci zřejmě přesvědčila madridského trenéra aby ho v neděli postavil od začátku. A Diego Costa správnost jeho rozhodnutí jen potvrdil. Vedle toho, že dal tři branky, vytvářel permanentní dusno v šestnáctce Osasuny a neustále stěžoval život oběma domácím stoperům Sergiovi a Lolovi, kteří si s ním nedokázali poradit během celých devadesáti zápasových minut, kdy Costa trpělivě číhal na ofsajdové linii vyrážel do hájemství Ricarda a skvěle využíval perfektní kolmice od svých kolegů.

Zápas proti Osasuně je teprve devátý, do kterého Diego Costa nastoupil od začátku a se včerejší výslužkou má na svém kontě šest branek ve 23 utkáních, což nejsou čísla nijak vzdálená od hvězdy afrického mistrovství Forlána, jenž má jako druhý nejlepší střelec týmu osm branek, přestože od začátku nastoupil hned ve 23 případech (celkem 27 duelů). Bezvadný výkon Diega Costy (a celkově celého mužstva) může Quiquemu posloužit jako návod do následujícího zápasu proti Realu Sociedad a ponechat tedy Brazilce v základu na úkor jeho uruguayského jmenovce, společně s Agüerem. Nebo se vše vrátí do dřívějších kolejí a Forlán o místo v sestavě strach mít nemusí?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace