Athletic zakončil už šestý rok v řadě v plusu

Josu Urrutia (© marca.es)

Athletic patří k nejlépe hospodařícím klubům ve Španělsku, což dokazuje i finanční zpráva za sezónu 2016/2017. Baskický celek ji zakončil v plusu 21 milionů eur.

Numero je to o to cennější, že je to už pošesté v řadě, kdy Athletic oznámil, že rok byl výdelečný. Za zmíněné období vydělal celkově úctyhodných 137 milionů eur.

Doba zelených čísel začala s nástupem Josu Urrutii do prezidentského křesla v roce 2011. Ve stejném roce končil mandát Fernandu Garcíu Macuovi, jenž byl hodně kritizován za fakt, že ročník 2010/2011 skončil pro Lvy ztrátou 10 milionů eur. Od příchodu Urrutii však klub hospodaří na jedničku, nejúspěšnější období po finanční stránce znamenala sezóna 2012/2013 s plusem ve výši 35,6 milionů eur.

Vydělané peníze Athletic nevkládá do přestupů, za poslední dva roky udělal jediný, a to když koupil Andera Capu z Eibaru za 3 miliony eur, ale vylepšuje za ně uznávanou akademii a tréninkové centrum Lezama. To přináší úspěchy, neboť právě odchovanci tvoří kostru prvního týmu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace