Barcelona po čtyřech letech postoupila do semifinále Ligy mistrů

Messi poslal Manchester United do kolen (© marca.es)

Barcelona nedala Manchesteru United šanci a v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů ho smetla 3-0.

To v kombinaci s venkovní výhrou 1-0 znamená snadný přesun mezi poslední čtyři celky soutěže, což se Barceloně povedlo po třech sezónách sucha, kdy její pouť skončila už ve čtvrtfinále.

Úvod na Camp Nou přitom přinesl tlak i nebezpečné situace ze strany Manchesteru United, jenže poté se anglický klub sám potopil individuálními chybami hráčů. Nejprve se nepovedl odkop Youngovi a Messi přízemní střelou přesně k tyči nedal De Geovi šanci, o chvíli později pak Argentinec vystřelil o poznání hůře, jeho slabý pokus však De Gea nechal nešikovně projít pod svým tělem do sítě.

Dvougólový náskok posadil domácí na koně, o postupujícím bylo jasno. Zvláště když Coutinho krásně obstřelil De Geu a v 61. minutě to bylo již 3-0. Závěrečná půlhodina už další změnu skóre nepřinesla, Barcelona je zaslouženým semifinalistou Ligy mistrů.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (71. Semedo), Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Arthur (75. Vidal); Coutinho (81. Dembélé), Messi a Suárez. 

Manchester United: De Gea; Jones, Lindelöf, Smalling, Young; McTominay, Fred, Pogba; Lingard, Rashford (73. Lukaku) a Martial (65. Dalot). 

Branky: 16. a 20. Messi, 61. Coutinho. 

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace