Barcelona se Messiho vzdát nechce. Postavíme kolem něj nový vítězný tým, tvrdí Planes

Ramón Planes (© marca.es)

Velký rozruch vzbudila včerejší informace o chystaném odchodu Lionela Messiho z Barcelony.

Argentinec oznámil svůj úmysl vedení prostřednictvím burofaxu, služby, která vyžaduje potvrzení druhé strany a slouží jako důkaz při případném sporu. Podle deníku Sport je rozhodnutí 33leté superstar nezvratné a nezmění ho ani případná rezignace prezidenta Josepa Marii Bartomeua, jehož vedení několikrát veřejně kritizoval. Messi už je údajně ve spojení s Manchesterem City, který trénuje Pep Guardiola. Dalšími zájemci mají být Inter Milán či Manchester United.

Sekretář Barcelony Ramón Planes odmítá, že by Messi klub opustil zdarma na základě jednostranného vypovězení smlouvy, neboť tato hráčova možnost vyprší k desátému červnu každého roku. Planes navíc trvá na tom, že klub o šestinásobného držitele Zlatého míče nepřijde: "Pravdou je, že to byla důležitá zpráva, ale vždy jsme říkali, že trenér, prezident i já počítáme s Messim do budoucího mužstva, které se tvoří. Chceme kolem nejlepšího hráče světa a historie postavit nový vítězný tým."

"Neuvažujeme o Messiho odchodu na základě ukončení smlouvy. Chceme, aby zůstal. Musíme k němu mít velký respekt. Je nejlepší na světě, nejlepší v historii. Budoucnost je pozitivní, musíme mluvit s optimismem. Je potřeba vytvořit Barcelonu, kterou všichni chceme. Taková je naše vize. Jde o spojení, které si navzájem mnoho dalo. Lidé vidí spojení velkých hráčů s Barcelonou. A toto nám dalo hodně radosti a budeme bojovat, aby pokračovalo. Nemůžeme z toho udělat spor mezi Barcelonou a Messim, ani jeden si to nezaslouží. Ve vedení klubu není nejednota, všichni si přejí, aby Messi zůstal. Všichni si chtějí Lea užívat," dodal.

"Nikdo nám neřekl, že Messi se příští týden nezapojí do tréninku. Vše, co se řeší, musí od všech stran zůstat na interní úrovni. Máme k Messimu respekt a nebudeme zveřejňovat obsah jednání."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace