Messi podle tisku zvažuje odchod z Barcelony

Lionel Messi (© marca.es)

Barceloně reálně hrozí, že přijde o největší hvězdu. Lionel Messi podle tisku zvažuje odchod z klubu.

"Messi chce ukončit kariéru v Barceloně, řekl to mnohokrát. Mluvil jsem s Koemanem a ten mi řekl, že je pro něj Messi základním pilířem nového projektu. Messi má smlouvu do roku 2021, ví to, víme to všichni. Pravidelně se s ním bavím, hlavně s jeho otcem. Ví, že nový trenér s ním počítá," snažil se před třemi dny uklidnit fanoušky prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

Jenže Messimu vadí poměry v klubu i kolapsy v Lize mistrů. Vedení během sezóny veřejně kritizoval a debakl 2-8 od Bayernu ve čtvrtfinále milionářské soutěže je dalším důvodem, proč se podle rozhlasové stanice RAC1 v současné chvíli "vidí více pryč než v Barceloně", což měl na včerejší schůzce, kvůli které si zkrátil dovolenou, sdělit i novému trenérovi Ronaldu Koemanovi.

Fanoušci i zástupci Barcelony přesto stále věří, že o Messiho nepřijdou. Důležitou roli v rozhodování bude hrát i rodina 33letého fotbalisty, která je v Barceloně usazena a spokojena, zpřetrhat dvacetileté pouto není snadné. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech.

"Nevím, jestli budu muset Messiho přesvědčovat. Ale nejlepší hráče světa chcete ve svém týmu. Chci s ním pracovat. Pokud bude předvádět obvyklé výkony, budu rád, když zůstane. Má smlouvu. Promluvím si s ním stejně jako s dalšími hráči. O čem? To je mezi trenérem a hráčem," řekl Koeman při svém představení.

Zůstane Messi součástí Barcelony i v příští sezóně?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace