Cristiano Ronaldo vytvořil nový střelecký rekord Primery

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Real Madrid rozdrtil v posledním kole letošního ročníku Primery Almeríi 8-1, Cristiano Ronaldo přispěl dvěma góly a vytvořil tak nový rekord nejvyšší soutěže.

Pro portugalského fotbalistu ve službách Realu Madrid to totiž byl už čtyřicátý ligový gól sezóny, čímž přepsal dosavadaní maximum, které drželi Telmo Zarra z Athleticu ze sezóny 1950/1951 a Hugo Sánchez z ročníku 1989/1990, v níž hájil rovněž barvy Bílého baletu.

Zatímco Mexičan potřeboval na každý gól v průměru 80 minut, Telmo Zarra zvedal ruce nad hlavu každých 71,05 minut na hřišti. Madridská sedmička stáhla tuto cifru na 70,7 minut.

"Jsem šťastný, že se mi povedlo překonat rekord. Musím poděkovat spoluhráčům, bez nich bych to nedokázal, rekord patří hlavně jim. Bude těžké ho překonat, ale pokusíme se o to. Jenom je škoda, že jsme uspěli jenom v Copě. Věřím, že v příští sezóně dosáhneme na titul v Lize mistrů a lize," uvedl CR7.

Cristiano Ronaldo dosáhl na rekord zejména díky střelecky povedenému závěru ligy, v posledních čtyřech zápasech se totiž radoval rovnou jedenáctkrát. Celkově v letošní sezóně nasbíral napříč všemi soutěžemi 53 branek, což je klubový rekord.

Kromě Trofeo Pichichi pro nejlepšího kanonýra Primery si Cristiano Ronaldo zajistil i Zlatou kopačku pro nejúspěšnějšího střelce napříč celou Evropou.

Podívejte se na všech 40 rekordních gólů Cristiana Ronalda v letošním ročníku Primery...

... kterými překonal těchto 38 branek Huga Sáncheze

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace