El Clásico s asijskou příchutí

El Clásico (© marca.es)

Poslední El Clásico letošního kalendářního roku bude mít asijskou příchuť. Právě tomuto světadílu se přizpůsobil čas výkopu. Kromě netradiční hodiny ale nabídne největší zápas i další novinky.

Vedení La Ligy ví o síle asijského trhu, proto neváhalo vyjít tamějším fanouškům vstříc. Zatímco v Evropě bude čas oběda, v Asii poběží nejslavnější utkání světa ve 20:00, hlavním vysílacím čase.

"La Liga je celosvětovou zábavou, vloni ji po celé zeměkouli sledovalo 2,7 miliardy lidí, mnoho z nich v Asii. Proto jsme asijským fanouškům chtěli dát možnost vidět utkání bez nutnosti ponocovat nebo si nařizovat budík," uvedl ředitel La Ligy pro mezinárodní vztahy Joris Evers.

Dlouhá desetiletí byl nejsledovanějším sportovním zápasem Super Bowl, velkolepé finále amerického fotbalu. To už neplatí, El Clásico ho před několika roky předstihlo a svůj primát s přehledem drží. To poslední ligové, které se hrálo 23. dubna, sledovalo 650 milionů příznivců ve 180 zemích. Dnes se očekává překonání hranice 700 milionů.

Novinkou bude kamera 360 Be The Player, jež by měla divákům přinést ojedinělý pohled na zápas očima jeho hlavních aktérů. Další vylepšení má jméno Laser Wall, jde o virtuální zeď, která by měla s větší přesností rozeznat offsidové situace. To vše v maximálním rozlišení. El Clásico bude sledovat třicet 4K kamer, což je rekordní cifra. Například loňské finále Ligy mistrů vystačilo s deseti...

Sice v netradiční čas, ale opět o něco větší, sledovanější a s technologickými novinkami. Takové bude vánoční El Clásico.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace