Mateu Lahoz - rozhodčí, který rád hraje hlavní roli

Mateu Lahoz (© marca.es)

Říká se, že nejlepší rozhodčí je ten, který není na hřišti vidět. To neplatí v případě Mateua Lahoze.

Dvaačtyřicetiletý arbitr je naopak rád středem pozornosti. Mnoho fanoušků mu kvůli tomu nemůže přijít na jméno, druhá skupina ale jeho "anglický" styl řízení zápasu obdivuje a považuje ho za elitního španělského rozhodčího. Naposledy na sebe Mateu Lahoz upozornil o víkendu, kdy během chvíle vyloučil barcelonské hráče Ronalda Araúja a Ousmana Dembélého. Jaký další zajímavé okamžiky jsou s Mateuem spojeny?

1) Prostesty ho se.ou

Dembélé byl vyloučen za protesty, nešlo zdaleka o první případ, kdy Mateu Lahoz neváhal sáhnout po červené kartě za nevhodné komentáře. Vyprávět by mohl Dembélého spoluhráč Jordi Alba, jenž v derby na půdě Espanyolu před čtyřmi roky vyfasoval žlutou kartu za zakopnutí míče a o několik vteřin později druhou za protesty. "Vždy já, pokaždé je to stejné," zachytily kamery Albova slova. Ve stejném zápase šel do šaten za komentáře ohledně faulu na polovině hřiště také Héctor Moreno z Espanyolu. "Protesty mě hodně se.ou," řekl Mateu během utkání Lionelu Messimu.

2) Co jsi to pískl?

Mateu Lahoz rád s hráči mluví, pokud mu některý z nich položí otázku, upřímně odpoví. Jako Gerardu Piquému, jenž se ho v tunelu v poločase střetnutí proti Atléticu ptal, proč neuznal gól Luise Suáreze: "Mateue, co jsi to pískl? Byl to faul?"

"Ten gól? Faul a ruka, viděl jsem tam čtyři hráče. Asistent mi řekl, že to byl faul," odpověděl Mateu.

3) Hráči ho zajímají...

Mateu Lahoz má rád vše pod kontrolou a ve všem jasno. Proto se zamračeného Cristiana Ronalda v další epizodě z tunelu ptal, jestli není naštvaný. "Ne," odpovědla mu tehdejší hvězda Realu Madrid.

4) ... někdy až příliš

Dobré úmysly a Mateuova chuť si povídat občas přicházejí v nečekanou chvíli. Lionelu Messimu tak pogratuloval v roce 2015 k narození syna Matea po odpískání nedovoleného zákroku. "Pepe (tehdejší obránce Realu Madrid) a Mateu se mě při rohovém kopu ptali na děti, zatímco já musel bránit Cristiana Ronalda," přidal svůj zážitek Gerard Piqué a někdejší stoper Málagy Weligton porkačuje: "Po konci zápasu proti Atléticu se mě Mateu ptal na vybavení mého baru. Překvapilo mě to. Ale pokud ho navštíví, budu se k němu chovat nejlépe, jak umím. Po dalším utkání se vyptával na mé auto - Brouka."

5) Vykázal zdravotníky

V roce 2016 při zápase mezi Deportivem a Sevillou vykázal z okolí trávníku zdravotníky a nařídil jim navléknout si jiná trika, protože jejich bundy připomínaly dresy Sevilly. Na první pohled bizarní záležitost, ale oprávněnost Mateuova rozhodnutí potvrzuje situace z Anglie, kdy jeden z hráčů přihrával pořadateli, jehož bunda měla podobný odstín jako dresy hráčů.

6) Mediální rozhodčí

Mateu Lahoz je sympatický, přátelský a vtipný muž, proto neváhal jako první rozhodčí přijmout pozvání do televizní talk show El Hormiguero, kde pobavil diváky větou, že "kdyby byl VAR zaveden dříve, měl bych ještě vlasy".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace