Messi oslavil 100. branku v evropských pohárech

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi přispěl k výhře Barcelony nad řeckým celkem Olympiakos Pireus 3-1 trefou z přímého kopu, což pro Argentince znamenalo jubilejní 100. zásah v evropských pohárech.

Třicetiletá hvězda odehrála v kontinentálních soutěžích 122 zápasů a může se pochlubit bilancí 97 branek v Lize mistrů a 3 v Super Cupu. Messiho nejoblíbenější obětí je londýnský Arsenal, jehož brankáře překonal celkem devětkrát, do sítě AC Milán a Celticu se prosadil osmkrát.

Z počtu 100 gólů jich rodák z Rosaria zaznamenal 82 levou nohou, 14 pravou a 4 hlavou. Jedenáctkrát poznal radost proměněnou penaltou, pětkrát za pomoci přímého kopu. Čtyřiaosmdesát zásahů docílil z prostoru uvnitř velkého vápna, 16 branek vstřelil zpoza jeho hranice.

"Dal bych mu všechna ocenění světa. Už několik let platí, že je nejlepším hráčem historie. Učinil tuto éru úchvatnou. Sledujeme, jak je lídrem týmu a jak mu pomáhá... Všichni si to užíváme," uvedl na Messiho adresu prezident Barcelona Josep Maria Bartomeu.

Messi překonal cifru 100 branek v Evropě jako druhý v pořadí, ještě před ním to dokázal Cristiano Ronaldo, opora Realu Madrid má na kontě již 113 gólů ze 151 utkání.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace