Messi se v El Clásicu opět trefil a přepisoval historii

Lionel Messi slaví včerejší branku (© marca.es)

Lionel Messi patřil mezi hlavní postavy Barcelony při vítězství nad Realem Madrid. Na triumfu 3-0 se Argentinec podílel brankou a asistencí, což pro něj znamenalo další rekordy a jubilea.

Třicetiletý fotbalista překonal dosud rekordní zápis Gerda Müllera v podobě 525 branek v dresu jediného klubu elitních evropských soutěží. Zatímco německá legenda jich dosáhla v dresu Bayernu Mnichov, Messi nastřílel za Barcelonu již 526 gólů.

Brankou z penalty si Messi pojistil pozici historicky nejlepšího střelce El Clásica s 25 zásahy. Do sítě Realu Madrid se v lize trefil 17krát, což znamená osamostatnění se od šestnáctigólové trojice Gorostiza, Igoa a Zarra. Proměněný pokutový kop navíc Messiho posunul na 50 klubových (a 40 ligových) branek v kalendářním roce 2017.

Přihrávka na gól Aleixe Vidala, při níž se Messi obešel bez kopačky, kterou ztratil v souboji s obráncem, pak byla jeho dvoustou za dobu, co působí v Barceloně.

"Je hezké zakončit rok výhrou v El Clásicu. Posílám objetí a přeji všem šťastné svátky," uvedl Messi po utkání na sociálních sítích.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace