Preview 11. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

La Ligu čeká jedenácté kolo, poslední před další reprezentační pauzou.

V pátečním utkání si to rozdá Betis s Getafe.

V sobotu prověří ve formě hrající Valencia obranu Leganésu, Deportivo hostí nevýrazné Atlético, Alavés Espanyol a Barcelona v zajímavém duelu Sevillu.

Na neděli si Levante pozvalo v bitvě nováčků Gironu, Celta Vigo přivítá tápající Athletic, Real Sociedad v regionálním derby Eibar a Villarreal první výhrou v sezóně posílenou Málagu. Real Madrid čeká zápas proti Las Palmas, což bude tečka za 11. kolem.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
03.11.17 20:00 Real Betis -:- Getafe

Jedenácté kolo nejvyšší soutěže otevře utkání na tradičně zaplněném stadionu Benita Villamarína, kde domácí Betis vyzve Getafe, v jehož řadách působí několik fotbalistů, jejichž minulosti je spjata právě s týmem ze zelenobílé části Sevilly.

To se týká nejvíce Jorge Moliny, dlouholeté opory Betisu, kde zářil po boku Rubéna Castra a celkem vstřelil za Betis 77 branek ve více než 200 zápasech. Bruno, Molinero a Portillo jsou dalšími příklady. Getafe nemá na Villamarín dobré vzpomínky, v roce 2016 zde stvrdilo sešup do Segundy. José Bordalás neplánuje v základní sestavě změny, ta tak bude vycházet z té z minulého kola. Damián Suárez je v karetním trestu.

Betis podává nevyrovnané výkony, pokud chce pomýšlet na dobré umístění v lize, musí Villamarín proměnit v nedobytnou pevnost. Feddal, Joel Campbell a Durmisi jsou ztráty Quique Setiéna, které mírně ovlivní složení úvodní jedenáctky. V útoku nebude chybět ve skvělé formě hrající Sanabria.

04.11.17 12:00 Valencia -:- Leganés

První sobotní zápas jedenáctého kola Primera División se odehraje na Mestalle, a sice mezi Valencií a Leganésem, dvěma celky, jejichž herní styl snad nemůže být odlišnější.

Valencia předvádí skvělý útočný fotbal, série výher ji posunula na druhé místo tabulky a Netopýři střílejí v průměru téměř tři branky na utkání. Nikdo kromě Barcelone se nemůže pochlubit takovou ofenzivní sílou. Fanoušci očekávají dalších pohledných 90 minut, Marcelino García Toral má díky návratu Pareja po trestu k dispozici svou elitní jedenáctku. 

Leganés vyznává defenzivní fotbal, ale i ten mu přináší výsledky. Před týdnem sice padl v Seville, ale i tak zůstává v bodové rovnosti s šestým Villarrealem. Tentokrát se Okurky budou muset obejít bez Amrabata, ve formě hrající křídelník je zraněný. Omar a Rubén Pérez rovněž absentují.

04.11.17 15:15 Deportivo La Coruña -:- Atlético Madrid

Atlético Madrid má možnost teprve potřetí ve své historii zahájit ligovou sezónu jedenácti zápasy bez porážky. Do cesty se mu na Riazoru postaví Deportivo, jehož sebevědomí posílila výhra na Gran Canarii.

Díky ní mužstvo zvládlo úspěšně první ligový mač pod vedením nového kouče Cristóbala. V tabulce si Galicijci polepšili, od sestupového pásma je dělí pět bodů. Cristóbal podporuje známou pravdu, že do vítězného týmu se nezasahuje, takže zopakoval stejnou nominaci jako před týdnem a možná i základní jedenáctku.

Atlético sice může prodloužit svou úspěšnou šňůru, přesto jsou jeho výkony zklamáním. Mužstvo nepůsobí tak hladově jako v minulých letech a některým sokům odevzalo body, kterých může posléze litovat. Simeone ani tentokrát nemohl povolat zraněnou dvojici Koke a Carrasco, k nimž přibyl obránce Filipe.

04.11.17 17:30 Deportivo Alavés -:- Espanyol

Espanyol ještě nedokázal v letošním ročníku nejvyšší soutěže zvítězit mimo RCDE Stadium. Bilanci tří remíz a dvou proher z venkovních zápasů se pokusí vylepšit na Mendizorroze, kde ho bude čekat Alavés.

Domácí potřebují znovu zabrat, prozatím mají v kolonce vítězství jedničku, což v kombinaci se třemi prohrami v řadě znamená setrvání na dně prvoligové tabulky. Pobyt Héctora na marodce se prodlouží, mimo hru zůstává také Laguardia a karetní trest si musí odpykat Vigaray. Toť k novinkám z tábora De Biasiho party.

Pericos se daří podstatně lépe, v uplynulých pěti kolechpoznali přemožitele v jediném. Pokud ale chtějí ataktovat pohárové příčky, musejí sbírat body po třech a dosáhnout vyrovnanější výkonnosti. Quique Sánchez Flores nemá žádné potíže při skládání úvodní jedenáctky, dá proto důvěru té obvyklé.

04.11.17 19:45 FC Barcelona -:- Sevilla

Barcelona chce navázat na jedinečné výsledky a připsat si další tři body v sezóně, v níž jsou Katalánci neporaženi. Soupeře k tomu mají přijatelného, proti Seville se jim totiž dlouhodobě daří.

A to nejen z týmového pohledu, ale i individuálního. Žádnému jinému celku Primery totiž Lionel Messi nedal v kariéře tolik branek jako právě Seville. Z gólu do sítě Andalusanů se Argentinec radoval 29krát. Očekává se, že Valverde pošle do boje elitní formaci. V nominaci bychom marně hledali jména Sergi Roberta, André Gomese, Aleixe Vidala, Rafinhy a Dembélého, byť posledně jmenovaný již začíná pracovat.

Sevilla nemohla povolat Mercada a Correu, pátý tým tabulky podle všechno překonal slabé období a zabral v lize proti Leganésu i v Lize mistrů proti Spartaku Moskva, jeho herní projev má však stále k ideálu daleko. Prolomí prokletí Camp Nou, kde v posledních letech šla od porážky k porážce?

05.11.17 11:00 Levante -:- Girona

Všechny zraky upřeny na Enes Ünala. Levante hostí v bitvě nováčků Gironu a fanoušci i vedení valencijského klubu očekává od tureckého útočníka, že ukončí bídnou sérii výsledků.

Levante nevyhrálo z posledních pěti kol ani jednou a připsalo si pouhé tři body. Zejména útok potřebuje oživit a to si Granotes slibují právě od Ünala, kterého získali z Villarrealu. Mladý forvard nastoupí v základní sestavě. Roger, Iván a Nano v ní nebudou, neboť pokračují na listině zraněných.

Girona prožívá největší euforii po postupu mezi elitu. Na výhru z Riazoru navázali Katalánci nečekaným, ale zaslouženým triumfem nad slavným Realem Madrid. O třetí vítězství za sebou se pokusí bez Alcaly, jenž se stále nezbavil zdravotních potíží. Na hrotu nebude chybět Stuani.

05.11.17 15:15 Celta de Vigo -:- Athletic Club

Fotbal nabízí i zápasy, kdy se celoživotní přátelé postaví proti sobě. To je případ Celty Vigo a Athleticu, jejichž trenéři Unzué a Ziganda, oba rodáci z Navarry, společně kráčí soukromým i profesním životem dlouhé desítky let. Dnes může slavit jen jeden.

A že body potřebují oba. Celta Vigo je v tabulce Primera División s Athleticem bodově srovnána na číslovce jedenáct, což je nižší cifra, než by si v obou táborech představovali. Nedělní duel tak může pomoci vítězi zmírnit pochybnosti, které nevýrazný vstup do sezóny vyvolal.

Emre Mor a Roncaglia jsou nejcitelnější ztráty domácích Celestes, Yeray. Chybět nebudou ofenzivní esa Sisto a Maxi. De Marcos a Muniain jsou již známé absence baskických Lvů. K nim přibyl záložník Beñat Etxebarria. 

05.11.17 17:30 Real Sociedad -:- SD Eibar

Za Eibar nehrají takřka žádní odchovanci. A důvod je jasný, už v mladém věku totiž hráči regionu odcházejí do konkurenčního Realu Sociedad a Athleticu. To je i případ Mikele Oyarzabala, jehož dnes čeká v dresu Errealy derby proti "svému" Eibaru.

Mladý křídelník nebude chybět na hřišti od první minuty, opět mu bude patřit pozice levého křídla, kde během dvou let udělal v kariéře obří skok. V sestavě Eusebia se neočekávají žádné novinky. Real Sociedad může motivovat, že se v případě vítězství může dotáhnout na pohárové příčky.

Zato Eibar působí v méně prestižní části pořadí, pokud dnes nevyhraje, může se propadnout do sestupového pásma. Mužstvo stále trápí početné ztráty, k dispozici nejsou Mendilibarovi Yoel, Ramis, Fran Rico, Escalante, Pedro León a vykartovaný Dani García.

05.11.17 17:30 Villarreal -:- Málaga

Pablo Fornals v létě vyměnil Málagu za Villarreal a dnes se postaví bývalým spoluhráčům z klubu, se kterým se nerozešel úplně v dobrém. Zejména kouč Andalusanů Míchel byl z odchodu klíčového muže středové řady hodně rozladěný.

Jako by tušil, že Málaga bude jeho služby hodně postrádat. Tragický vstup do ligového ročníku může být zapomenut, pokud modrobílí dokáží navázat na první výhru sezóny, které dosáhli před týdnem na úkor Celty Vigo. Andalusané se tak odpoutali ode dna tabulky, kam poslali Alavés. Dobrou zprávou je návrat brankáře Roberta, špatnou pak setrvání Kuzmanoviće, Riccy, Rolána či Miguela Torrese na marodce.

Villarreal pod Javi Callejou ožil a opět baví fanoušky dobrým útočným fotbalem, který přináší výsledky. V lize to má Ponorka pod vedením mladého kouče za deset bodů z dvanácti možných, v Evropské lize nakročila výhrou v Edenu k postupu. Negativem je ztráta klíčového útočného esa Castilleja. Kromě něj nejsou mezi povolanými ani Andrés, Semedo, Asenjo a vykartovaní Álvaro a Trigueros.

05.11.17 19:45 Real Madrid -:- Las Palmas

Real Madrid se potřebuje probrat z mistrovské kocoviny a v jedenáctém pokračování letošní ligové sezóny k tomu bude mít dobrou možnost, neboť na Bernabéu přivítá v ještě větší krizi zmítající se Las Palmas.

Ostrovanům nepomohla ani změna na lavičce, Pako Ayestarán jde od porážky k porážce a mužstvo neprokazuje žádné známky zlepšení. Aby toho nebylo málo, tak se ostrovanům opět rozšiřuje marodka, a to o důležité fotbalisty. Halilović stále není fit, Tannane, Tana, Aythami a Jontahan Viera jsou další ztráty, s nimiž se žlutomodří musejí vypořádat.

Real Madrid bude spoléhat na Isca, míčový kouzelník, jehož se ztráta formy celého týmu netýká, ale musí v ansámblu Bílého baletu najít spojence, a to zejména v útočné dvojici Cristiano Ronaldo a Karim Benzema, jejíž výkony jsou hodně za očekáváním. Bale, Varane, Kovačić a Carvajal nenastoupí,, utkání zřejmě nestihne ani brankář Keylor Navas.

 

Tabulka po 10. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 10 9 1 0 28:3 (+25) 28 V V R V V
2. Valencia 10 7 3 0 27:11 (+16) 24 V V V V V
3. Real Madrid 10 6 2 2 19:9 (+10) 20 P V V V V
4. Atlético Madrid 10 5 5 0 15:6 (+9) 20 R V R R V
5. Sevilla +3 10 6 1 3 11:9 (+2) 19 V P P V P
6. Villarreal 10 5 2 3 16:11 (+5) 17 R V V V P
7. Leganés –2 10 5 2 3 9:5 (+4) 17 P V V R V
8. Real Betis –1 10 5 1 4 19:18 (+1) 16 P V P R V
9. Real Sociedad 10 4 2 4 21:20 (+1) 14 P R V R P
10. Espanyol +3 10 3 4 3 9:12 (-3) 13 V R R P V
11. Getafe +3 10 3 3 4 13:11 (+2) 12 V R P P V
12. Levante 10 2 6 2 11:13 (-2) 12 R R R P P
13. Girona +2 10 3 3 4 11:15 (-4) 12 V V P R P
14. Celta de Vigo –4 10 3 2 5 19:16 (+3) 11 P P V R V
15. Athletic Club –4 10 3 2 5 10:12 (-2) 11 P P V P R
16. Deportivo La Coruña 10 3 2 5 13:19 (-6) 11 V P R V P
17. Eibar 10 2 2 6 5:22 (-17) 8 R P R P P
18. Las Palmas 10 2 0 8 8:25 (-17) 6 P P P P P
19. Málaga +1 10 1 1 8 6:21 (-15) 4 V P P P R
20. Deportivo Alavés –1 10 1 0 9 4:16 (-12) 3 P P P V P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace