Sevilla, Valencia a Villarreal v Evropské lize postupují, Betis končí

Kévin Gameiro (© marca.es)

Tři španělské týmy potvrdily dobrou výchozí pozici z úvodních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy a shodně postupují do dalšího kola. Betis naopak končí.

Sevilla - Lazio 2-0 (20. Ben Yedder, 78. Sarabia); první zápas 1-0, postupuje Sevilla

Sevilla porazila římské Lazio i podruhé, na vlastním stadionu 2-0 a v součtu obou zápasů zdolala italského soka poměrem 3-0.

Na půdě soupeře rozhodl o triumfu Andalusanů Ben Yedder a stejný fotbalista měl na svědomí první gól odvety. Ve dvacáté minutě otevřel skóre snadnou dorážkou.

Komplikace přišla po hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Fran Vázquez. O deset minut později šlo ale do deseti i Lazio, utkání předčasně skončilo pro Marušiće. Po pasu Jesúse Navase tak mohl přidat pojistku Sarabia. Sevilla nezářila, ale s přehledem postupuje.

Sestava Sevilly: Vaclík; Mercado, Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Fran Vázquez, Roque Mesa (82. Rog), Sarabia, Escudero (6. Promes); André Silva (64. Amadou) a Ben Yedder. 

Valencia - Celtic 1-0 (70. Gameiro); první zápas 2-0, postupuje Valencia

Více než půl hodiny se na Mestalle hrál poměrně vyrovnaný duel, poté ale přišla červená karta po dvou žlutých pro hostující Toljana, což znamenalo konec nadějí Celticu na dobrý výsledek.

Tlak Valencie proti oslabenému sokovi totiž sílil, a přestože brankář Bain předvedl několik dobrých zákroků, nakonec přece jen musel lovit ze sítě.

A to v sedmdesáté minutě, kdy se ve své oblíbené soutěži prosadil po perfektním pasu Wasse Kévin Gameiro, jenž byl v tu chvíli na hřišti teprve dvě minuty. Další branka už nepadla, Valencia se může těšit na los dalšího kola Evropské ligy.

Sestava Valencie: Neto; Wass (76. Lee), Garay (22. Coquelin), Diakhaby, Latorre; Ferrán Torres, Soler, Parejo, Guedes; Sobrino (68. Gameiro) a Santi Mina. 

Villarreal - Sporting Lisabon 1-1 (81. Fornals - 45. B. Fernandes); první zápas 1-0, postupuje Villarreal

Na Estadio de la Cerámica bylo k vidění drama se šťastným koncem pro Villarreal, jemuž vystřelil postup v závěru Fornals.

První poločas nabídl nezáživnou podívanou, kterou narušil až v nastaveném čase gól Bruna Fernandese. Ten se řítil sám na brankáře a s přehledem jej obstřelil. Sporting tak smazal ztrátu, kterou nabral v Lisabonu, avšak po změně stran mu udělalo čáru přes rozpočet vyloučení Jeffersona.

Villarreal se dlouho nemohl kýženého zásahu dočkat, až v 81. minutě si našel místo ve vápně Fornals a zamířil dokonale. Oslabený Sporting už neměl síly ani čas na reakci, a tak propukla v radost Žlutá ponorka.

Sestava Villarrealu: Andrés; Manolo Gaspar, Funes Mori, Víctor Ruiz; Llambrich (72. Cazorla), Fornals, Javi Fuego (65. Iborra), Trigueros, Pedraza, Raba (58. Toko Ekambi) a Gerard Moreno. 

Betis - Rennes 1-3 (41. Lo Celso - 22. Bensebaini, 30. Hunou, 94. Niang); první zápas 3-3, postupuje Rennes

Po úvodní remíze 3-3 z Francie se zdálo, že karty jsou lépe rozdané pro Betis, ale opak se stal skutečností. Verdiblancos jako jediný španělský celek šestnáctifinále Evropské ligy nezvládl a v soutěži končí.

Může za to výpadek v prvních poločase, kdy během deseti minut využili nedůrazu obrany na malém vápně Bensebaini a Hunou. Betis sice stihl ještě do poločasu vsítit kontaktní trefu zásluhou Lo Celsa, jenže poté už nastaly obvyklé problémy.

A to dlouhé držení míče, které mnoho vzruchu před Koubkem nepřineslo. V nastaveném čase naopak zakončil Niang svůj úprk gólově a definitivně vystavil Betisu pohárovou stopku.

Sestava Betisu: Joel; Mandi, Bartra, Sidnei; Joaquín (89. Emerson), William Carvalho, Canales, Guardado (78. Lainez), Lo Celso, Loren Morón a Jesé (69. Sergio León). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace