Shrnutí 2. kola Primera División

Valencia uhrála na hřišti Realu Madrid bod (© marca.es)

Druhé kolo začalo jednoznačnou výhrou Realu Sociead nad Villarrealem.

25.08.17 19:15 Real Sociedad 3:0 Villarreal
Branky: 25. W. da Silva , 34. Xabi Prieto , 45. J. Jiménez López

Real Sociedad potvrdil dobrou formu v úvodu sezóny a porazil i druhého soupeře, tentokrát neškodný Villarreal díky třem brankám z úvodního poločasu.

Utkání bylo oslavou Xabi Prieta, pro něhož to byl 500. start v dresu Errealy, a 33letá legenda klubu si mohla střetnutí náramně užít. V 10. minutě fanoušci na Anoetě povstali a odměnili ho potleskem za skvělé výkony ve stovkách zápasů. V 25. minutě podpořil dobrou náladu domácích úvodní brankou Willian José, jenž zblízka dorazil balón do sítě. Následně mohl zvýšit samotný Xabi Prieto, jenže v jasné šanci nedal. O několik desítek vteřin později k němu propadl balón a tentokrát se už nemýlil. Den D se vším všudy.

A když v posledních vteřinách první půle po skvělém pasu Elustonda zvýšil bezchybným lobem Juanmi na 3-0, bylo hotovo. Villarreal stejně jako proti Levante nepředvedl takřka nic a pokračuje v trápení. Druhý poločas se už jen dohrával, střídající Barbosa, který nahradi zraněného Andrése, zabránil ještě většímu debaklu několika kvalitními zákroky. Real Sociedad zaslouženě zvítězil. 

25.08.17 21:00 Real Betis 2:1 Celta de Vigo
Branky: 31. S. León Limones , 77. Z. Feddal  – 10. M. Gómez González

Utkání dvou mužstev, která v prvním kole prohrála, dopadlo lépe pro Betis. Verdiblancos na zrenovovaném stadionu Benita Villamarína přetlačili Celtu Vigo těsně 2-1.

Zápas ukázal, že Betis může hrát v letošní Primeře důležitou roli. Joaquín válí jako zamlada, Guardado byl s dvěma asistencemi rozdílovým hráčem a Sergio León dělá to, co se od něj očekává - střílí góly. Celta Vigo šla sice zásluhou Maxi Gómeze rychle do vedení, jenže to ještě do poločasu vymazal právě Sergio Léon, jemuž na přesný centr Guardada stačilo nastavit hlavu.

Po změně stran tempo hry poněkud opadlo, ale s blížícím se závěrem tlak Betisu narůstal. Guardadovu hlavičku ještě skvěle vytlačil Sergio, ale na další pokus hlavou, tentokrát Feddala po rohovém kopu, už neměl nárok. Celta Vigo prohrála i druhý zápas, přestože v obou vedla, a je bez bodu, Betis v prvním domácím střetnutí uspěl a slaví první výhru.

26.08.17 17:15 Deportivo Alavés 0:2 FC Barcelona
Branky: 55. L. Messi , 66. L. Messi

Barcelona vyhrála i druhý ligový zápas sezóny, opět s čistým kontem pro Ter Stegena, tentokrát na Mendizorroze, kde porazila místní Alavés díky dvěma brankám Lionela Messiho 2-0.

Od prvních minut to byli hosté, kdo udával tempo. Pacheca ale prověřovaly jen pokusy ze střední vzdálenosti, které s přehledem lapal. První vážnější šanci tak měl Alavés po zaváhání Piquého, ale proti Sobrina skvěle vychytal Ter Stegen. O chvíli později stáhl Ely Piquého, k nařízené penaltě se postavil Messi, ovšem také on si vylámal zuby na skvěle chytajícím Pachechovi.

Nedlouho po změně stran už Barcelona udeřila, a to prostřednictvím Messiho, opět nejlepšího hráče Katalánců v zápase. Když střídající Alcácer vystihl Alexisovu rozehrávku, neměl Messi problém vedení hostů zdvojnásobit. Barcelonské číslo deset bylo možná deset centimetrů od hattricku, neboť jeho další ránu zastavilo břevno. Zbytek utkání se už jen dohrával, na hřiště se dostal i debutant Paulinho. Blaugranas vedení bez potíží uhájili a do tabulky Primery si připisují další tři body.

26.08.17 19:15 Levante 2:2 Deportivo La Coruña
Branky: 35. E. Bardhi , 83. I. López Álvarez (z pen.) – 5. F. Cartabia , 31. S. da Silva Júnior

Levante - Deportivo asi nebyl nejočekávanější zápas druhého kola, ale fanoušci na Ciutat de València​ dostali výměnou za vstupné perfektní představení, kterému nechybělo vůbec nic. Obě strany se rozešly smírně, a to po výsledku 2-2.

Na první gól se nemuselo čekat dlouho, už v páté minutě se dostal k míči Cartabia a poslal ho do sítě. Když Sidnei po půlhodine překonal domácího brankáře po rohovém kopu podruhé, zdálo se, že Depor má nakročeno k vítězství. Jenže to bylo ze strany hostů prakticky vše, od té doby o sobě dávali zejména fotbalisté Levante. Rubén předvedl proti Jasonovi a Moralesovi skvělé zákroky, ale proti skvostné trefě Bardhiho z přímého kopu neměl nárok. Nádherný gól z 25 metrů.

Po změně stran pokračoval tlak Levante, který připomínal házenkářské obléhání defenzivního bloku. Když byl po druhé žluté kartě vyloučen Morales, naděje Levante na úspěch se snížily. Avšak Granotes se nevzdali a stejně jako před týdnem proti Villarrealu jim i tentokrát pomohl chybně nařízený pokutový kop, a sice po střetu Juanfrana s Ivim. Sama letní posila se ujala jeho exekuce a úspěšně. Levante získalo bod, který si za předvedený výkon bezpochyby zasloužilo, ale způsob, jakým se tak stalo, byl kontroverzní.

26.08.17 19:15 Girona 1:0 Málaga
Branky: 28. P. Alcalá Guirado

Když Jaime Latre naposledy foukl do píšťalky, stadion Montilivi propukl v nadšení. V nadšení, které ještě nikdy nezažil. V nadšení z vítězství v Primera División. Girona poprvé poznala, jak chutná výhra mezi elitou, když porazila Málagu nejtěsnějším rozdílem.

V prvním zápase Girona remizovala s Atléticem, v tom druhém už dosáhla na tři body. A to zásluhou branky, kterou vstřelil v prvním poločase obránce Pedro Alcalá, když dorazil do branky Robertem vyražený balón. Možná z mírného postavení mimo hru, ale to je to poslední, co v tuto historickou chvíli fanoušky Girony zajímá...

Svěřenci Pabla Machína se opět předvedli jako bojovný tým, jenž hraje s maximálním nasazením, ale přidává k němu i slušnou porci fotbalového umu. O Málaze se totéž říci nedá. Míchelova parta stále nenašla tvář. Pravda, Andalusané měli několik náznaků šance, ale celkově prostě nepůsobila dobrým a sehraným dojmem. Girona toho využila a zaslouženě dokráčela k triumfu.

26.08.17 21:15 Las Palmas 1:5 Atlético Madrid
Branky: 58. J. Calleri  – 3. Á. Correa , 5. Y. Ferreira Carrasco , 62. J. Resurrección Merodio , 75. J. Resurrección Merodio , 88. T. Partey

Atlético Madrid dalo zapomenout na nevýrazný výkon z Girony a na Gran Canarii smetlo domácí Las Palmas 5-1, přestože se muselo obejít bez vykartovaného Antoina Griezmanna. I bez něj předvedlo výborné představení a krásné góly.

Uběhlo jen pět minut a hosté vedli 2-0. Nejprve se šikovně prosmýkl mezi obránci Correa a bodlem poslal balón přesně k tyči, aby o chvíli později Carrasco náskok Los Colchoneros navýšil. Madriďané si po zbytek poločasu pohodlný stav hlídali. Až po změně stran je znejistil Calleri, když se zbavil Godína a hlavičkou vrátil Las Palmas do hry. K jejich smůle jen na chvíli. Následně totiž přišly chvíle Kokeho, jenž nejprve vrátil Atléticu dvougólový náskok a pak jej ještě pojistil parádní akrobatickou trefou.

V 80. minutě poslal Gabi k zemi Vieru, ale sám faulovaný nařízený pokutový kop neproměnil, zaskvěl se Jan Oblak. A tak v samotném závěru udeřilo na opačném konci, pátý hřebíček do rakve Las Palmas zatloukl Thomas. Atlético stejně jako vloni uštědřilo UD pětigólový výprask.

27.08.17 17:15 Espanyol 0:1 Leganés
Branky: 28. M. Mantovani

Leganés vyhrál i druhý zápas ligového ročníku. Po Alavésu si vyšlápl i na Espanyol, který porazil na jeho stadionu 1-0 díky jediné brance Mantovaniho.

Mantovani bránil, útočil, vstřelil gól. Byl zkrátka všude. Proto nosí kapitánskou pásku a je duší týmu Okurek. A když se k němu přidal skvěle hrající Rubén Pérez, měl Espanyol problémy. Ty několikrát vyřešil opět spolehlivý Pau López, zejména proti Gabrielu Piresovi a Erasovi, kteří možná ještě teď nechápavě kroutí hlavou, jak že je brankář Pericos vychytal. Ale nestačilo to.

Domácí nehráli v první půli dobře a trefa Mantovaniho toho byla výsledkem. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Tlak Espanyolu narůstal a přicházely šance, jenže Léo ani Sergio García neměli seřízená mířidla. Leganés jede na vlně euforie, Quiqueho Espanyol naproti tomu zatím nedokáže naplno využít svůj potenciál.

27.08.17 17:15 SD Eibar 0:1 Athletic Club
Branky: 38. A. Aduriz Zubeldia

Lokální derby jsou obvykle zajímavými a napínavými zápasy. Případu Eibaru s Athleticem se to netýkalo. Balón po většinu z devadesáti minut jen létal vzduchem, vzrušujících momentů na Ipurúe bylo minimum. Lvi ale mají Adurize, jehož hlava opět měla cenu zlata.

První poločas se blížil ke konci, když Williams poslal přesný centr do vápna a Aduriz si ho jako obvykle našel a neomylně zakončil. Athleticu to stačilo. Snaha domácích o vyrovnání byla křečovitá a když měla na konci vrcholit, došly fotbalistům Eibaru síly. A když už bylo potřeba, jako tomu bylo ve dvou případech proti Kike Garcíovi, spolehlivě zakročil Kepa.

A když byl v nastavení vyloučen po druhé žluté kartě Jordán, bylo jasné, že Athletic si tři body z nudného derby vzít nenechá.

27.08.17 19:15 Getafe 0:1 Sevilla
Branky: 83. Ganso

Getafe před domácím publikem podlehlo Seville 0-1 a po návratu do Primera zůstává bez vstřelené branky. Andalusané mají první vítězství, které jim zařídil v závěru Ganso.

Brazilcova šikovnost, Kjærova spolehlivost v obraně a dobré zákroky Sergia Rica stačily Seville, aby si připsala výhru, kterou si však za herní projev nezasloužila. Bylo to totiž Getafe, kdo měl větší chuť i přesnější útočné akce, jenže Sergio Rico se blýskl proti Amathovi, Fajrovi i Jorge Molinovi a napřišel si na něj ani Gaku.

Sevilla předvedla jeden z mála pohledných momentů sedm minut před koncem, kdy Ganso bystře nastavil balónu nohu po centru Mercada a Guaita na míč nedosáhl. Tři body a nic víc. Tři body, které by neměly zakrýt nedokonalosti ve hře Nervionenses, naopak Getafe může v případě, že zlepší koncovku, hledět do dalších bojů s optimismem.

27.08.17 21:15 Real Madrid 2:2 Valencia
Branky: 10. M. Asensio Willemsen , 83. M. Asensio Willemsen  – 18. C. Soler Barragán , 77. G. Kondogbia

Real Madrid sice přebral před utkáním proti Valencii trofej pro vítěze loňského ročníku La Ligy, na úspěšnou jízdu ze sezóny 2016/2017 ale nenavázal. Po remíze 2-2 ztratil první body v sezóně a Valencia naproti tomu potvrdila, že letos může myslet na vyšší příčky, než tomu bylo v minulých letech.

Zápas začal pro Real Madrid dobře. Už v desáté minutě se po chybné rozehrávce Netopýrů dostal k míči Marco Asensio a potvrdil, že se nachází v životní formě. Neto se za jeho přesnou střelou jen ohlédl. Ale i Valencia má v kádru šikovné mladíky, kteří o osm minut později rozebrali obranu Bílého baletu a Carlos Soler rychlou akci zakončil mimo dosah Keylora Navase. A protože Benzema ve třech dobrých šancích zklamal, šlo se do kabin za stavu 1-1.

Po změně stran se dlouho čekalo na velkou šanci, Keylora protáhl povedeným přímým kopem Parejo, Real Madrid hrozil zejména centrovanými míči, ty ale obrana Valencie nebo Neto sbírali bez problémů. V 77. minutě navíc hosté udeřili podruhé, když Kondogbia po Rodrigově šikovném přistrčení technickou střelou překonal Navase a osladil si tak první start v novém působišti. Jenže ani Valencii nevydrželo vedení dlouho, Asensio vyrovnal povedeným přímým kopem, Neto byl opět jen v roli diváka. A když Benzema ve stoprocentní šanci odmítl obrat skóre a poslal balón mimo a v nastavení jeho hlavičku vyrazil Neto na tyč, rozešel se Real Madrid s Valencií smírně 2-2.

 

Tabulka po 2. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Real Sociedad 2 2 0 0 6:2 (+4) 6 V V
2. Barcelona 2 2 0 0 4:0 (+4) 6 V V
3. Leganés 2 2 0 0 2:0 (+2) 6 V V
4. Atlético Madrid 2 1 1 0 7:3 (+4) 4 V R
5. Real Madrid 2 1 1 0 5:2 (+3) 4 R V
6. Girona 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 V R
  Levante 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 R V
  Valencia 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 R V
9. Sevilla 2 1 1 0 2:1 (+1) 4 V R
10. Athletic Club 2 1 1 0 1:0 (+1) 4 V R
11. Eibar 2 1 0 1 1:1 (0) 3 P V
12. Real Betis 2 1 0 1 2:3 (-1) 3 V P
13. Espanyol 2 0 1 1 1:2 (-1) 1 P R
14. Getafe 2 0 1 1 0:1 (-1) 1 P R
15. Deportivo La Coruña 2 0 1 1 2:5 (-3) 1 R P
16. Celta de Vigo 2 0 0 2 3:5 (-2) 0 P P
17. Málaga 2 0 0 2 0:2 (-2) 0 P P
18. Deportivo Alavés 2 0 0 2 0:3 (-3) 0 P P
19. Villarreal 2 0 0 2 0:4 (-4) 0 P P
20. Las Palmas 2 0 0 2 1:6 (-5) 0 P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace