Strach jsem necítil, jen nejistotu, říká Yeray

Yeray Álvarez (© marca.es)

Mladý fotbalista Athleticu Yeray Álvarez se po chemoterapii, které se musel podrobit kvůli návratu rakoviny varlat, dostává do finální fáze nabírání fyzičky a vyhlíží moment, kdy znovu oblékne dres v soutěžním zápase.

"Po chemoterapii trénuji sedmý týden, tím v podstatě začala má předsezónní příprava. Dá se říci, že jsem v závěrečné fázi. Pomalu začínám trénovat s týmem, stanovené termíny dodržuji. Mám radost, že jsem vše překonal," uvedl 22letý obránce.

Přesné datum návratu do zápasové praxe ale stanovené nemá. "Musím jít krok po kroku, zlehka. Teď je pro mě hlavní, abych se cítil dobře, znovu si zažít všechny fotbalové věci, začít se cítit jako hráč, trénovat se spoluhráči a být jedním z nich. Pak se uvidí. Na zápasy se těším, ale nechci nic uspěchat."

Yeray prozradil pocity, které měl poté, co mu lékaři oznámili, že se zákeřná nemoc vrátila: "Chystáte se na mistrovství Evropy do 21 let a najednou vám sdělí takovou zprávu. Jsou to drsné chvíle, kdy se vám hlavou honí hodně věcí, i když víte, že možnost návratu nemoci tu vždy je. Chemoterapie byla hodně náročná. Ale strach jsem necítil, jen nejistotu. Nevěděl jsem, co se mnou bude, jaké budu mít obtíže. Postupem času se to zlepšovalo."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace