Yeray: Teď si vážím obyčejných věcí

Yeray Álvarez (© marca.es)

Yeray Álvarez je na hřišti klasickým bojovným fotbalistou vychovaným Lezamou. Nejtěžší zápas však svedl mimo trávník, a to hned dvakrát - s rakovinou varlat. V obou případech úspěšně.

Nyní, pár týdnů po náročné chemoterapii, se mladý obránce vrací do tréninkové zátěže a vyhlíží chvíli, kdy znovu oblékne pruhovaný dres Athleticu: "Ještě stále doznívá chemoterapie, takže cítím únavu, ale zvládám to dobře. Všechno chce čas."

"Teď si vážím obyčejným věcí, jako moci se najíst a nezvracet nebo se napít vody a necítit při tom divný pocit. Překonat rakovinu je skvělá zpráva. Klíčová pro mě byla podpora rodiny i snoubenky, stáli při mně a vše se mnou denně prožívali. Hodně lidí mi psalo povzbudivé vzkazy, i za to jsem vděčný. Možná si myslí, že jsem některé zprávy nečetl, ale opak je pravdou. Jen nestíhám na všechny odpovídat," uvedla 22letá naděje baskických Lvů.

Yeray ocenil i gesto spoluhráčů, kteří si na znamení podpory oholili před startem sezóny hlavy: "Hráči i prezident klubu měli obavy a dělali vše pro to, abych nemoc snášel co nejlépe. Když si kluci oholili hlavy, bylo to hodně emotivní."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace