Valencia doplatila na špatnou koncovku, s Chelsea remizovala

Záběr z utkání (© marca.es)

Atraktivních 90 minut mezi Valencií a Chelsea vítěze nenašlo, oba týmy se rozešly smírně po výsledku 2-2.

Přestože oba týmy hrály o hodně, byla na Mestalle k vidění atraktivní útočná podívaná. První dvě šance si vytvořila Valencia. V té úvodní Maxi nepochopitelně minul balón z místa, odkud bylo snažší vstřelit gól, než neproměnit. Stejný fotbalista neuspěl ani napodruhé, kdy jeho pokus z úhlu vyrazil Kepa. A tak začalo být horko i před Cillessenem. Kanté z ideállní pozice přestřelil, Abrahamovi fantastickým zákrokem zabránil v radosti Cillessen.

V závěru poločasu přece jen udeřilo. Rodrigův centr sice Soler netrefil ideálně a Kepa si na míč sáhl, ne však natolik, aby mu zabránil v cestě do sítě. Radost Valencie měla jepičí život, ani ne po minutě zaskočila Cillessena přesná přízemní střela Kovačiće - 1-1.

Stejný obraz hry pokračoval i ve druhém dějství, krátce po jeho začátku se Chelsea radovala z vedení zásluhou Pulišiće. Rodrigo mohl vyrovnat po neshodě Kepy s Christensenem, jenže opuštěnou branku přeloboval. Po hodině hry fauloval Jorginho Gayu, Parejův pokutový kop ale Kepa zneškodnil. Deset minut před koncem se Wassův centr změnil v dokonalou střelu, neboť k překvapení všech zapadl od vzdálenější tyče do sítě. Rodrigo měl v nastavení na kopačce vítězství a postup, jenže napodobil Maxiho z první půle.

Valencia remizovala s Chelsea 2-2. Jestli v Lize mistrů přezimuje, rozhodne až poslední zápas skupiny na půdě Ajaxu.

Sestavy:

Valencia: Cillessen; Jaume Costa (67. Gameiro), Garay, Gabriel Paulista, Gayá; Ferran Torres (74. Coquelin), Parejo, Wass, Soler (78. Kang-in Lee); Rodrigo a Maxi Gómez.

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Zouma, Christensen, James; Jorginho (72. Emerson), Kanté, Kovačić; Pulišić, Abraham (46. Batshuayi) a Willian (80. Mount).

Branky: 40. Carlos Soler, 82. Wass - 41. Kovačić, 53. Pulišić.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace