Zachrání se Málaga? Musela by přepsat historii

Fanoušci Málagy požadují rezignaci vedení (© marca.es)

Málaga pokračuje v katastrofálních výkonech i výsledcích a s jediným bodem v tabulce to bude mít se záchranou hodně těžké. Pokud jí chce dosáhnout, bude muset přepsat historii La Ligy.

Míchel už vyzkoušel všechny hráče z pole, ale ideální složení mužstva, které na hřišti působí každý zápas zcela ztraceně, nenašel. Domácí prohra s Leganésem pro Andalusany znamená, že i po osmi kolech mají pouze bod za remízu s Athleticem.

Takové případy pamatuje La Liga jen čtyři. Jaén v sezóně 1956/1957, Castellón z let 1981/1982, Sporting z ročníku 1997/1998 a Levante ze sezóny 2007/2008. Tři posledně jmenované týmy v konečném účtování klesly o soutěž níže, pouze Jaén se dokázal o jediný bod zachránit, avšak tehdy měla Primera División jen 16 účastníků a sestupovali poslední dva namísto současných tří. Pokud by platila dnešní pravidla, klesl by Jáen také.

Pokud se tedy chtějí modrobílí udržet mezi elitou, nezbývá jim, než dokázat něco, co nikdo před nimi. Úvod sezóny ale nenapovídá, že by toho měli být schopni...

Vůbec nejslabší start do ligového ročníku má na svědomí Zaragoza, která měla v sezóně 1952/1953 v kolonce bodů po osmi zápasech nulu. Nebylo překvapením, že se nedokázala v Primeře udržet a s finálními 17 body se sesunula do Segundy. Shodou okolností společně s Málagou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace