Atlético v prodloužení zdolalo Real Madrid a má Super Cup

Diego Costa (© marca.es)

Atlético Madrid se stalo vítězem letošního Super Cupu. V estonském Tallinnu porazilo městského rivala Real Madrid po prodloužení poměrem 4-2.

Atlético vstoupilo do utkání skvěle a hned v první minutě se Diego Costa prosmýkl kolem obou stoperů soupeře a tvrdou ranou z úhlu otevřel skóre. Real Madrid dlouho nemohl najít recept na dobře pracující obranu Atlética, Oblaka vyrušila z klidu jen patička Asensia.

Po necelé půlhodině přetáhl Bale centr na zadní tyč, kde Benzema v těžké pozici hlavičkoval mimo dosah Oblaka. Vyrovnání Real Madrid nastartovalo a Asensio mohl přidat další gól, technickou střelou však těsně minul. Do konce poločasu se už nic podstatného neudálo.

Druhý poločas neměl tempo, oba týmy hodně kazily. Z nudy vybočila až 63. minuta, kdy Juanfran zahrál rukou a Sergio Ramos nařízený pokutový kop proměnil. Atlético vyrovnalo deset minut před koncem, kdy Marcelova chyba u postranní čáry vedla k průniku soupeře do vápna a snadnému zakončení pro Diega Costu. Šlo se do prodloužení.

Real Madrid začal aktivně, bylo to však Atlético, do rozvlnil síť. Saúl se blýskl překrásným volejem mimo dosah Keylora Navase. O chvíli později předvedla Simeoneho parta perfektní souhru a Koke zvýšil už na 4-2. Atlético si pohodlné vedení bez problémů pohlídalo a slaví úspěšný vstup do sezóny.

Sestavy:

Real Madrid: Keylor Navas; Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo; Kroos (102. Mayoral), Casemiro (76. Ceballos), Isco (83. Lucas Vázquez); Bale, Marco Asensio (57. Modrić) a Benzema.

Atlético: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Lucas Hernández; Lemar (90. Thomas Partey), Rodri (72. Vitolo), Saúl, Koke; Diego Costa a Griezmann (57. Correa). 

Branky: 27. Benzema, 63. Sergio Ramos (pen.) - 1. a 79. Diego Costa, 98. Saúl, 104. Koke.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace