Preview 21. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Další víkend rovná se další porce zápasů La Ligy, která nabídne jedenadvacáté kolo.

Jako první do něho zasáhnou v derby Athletic a Eibar.

V sobotu bude Deportivo v důležitém střetnutí hostit Levante, Valencia ve šlágru vyřazením z Copy raněný Real Madrid, Málaga Gironu a Villarreal v dalším zajímavém mači Real Sociedad.

Neděli otevře utkání Leganés - Espanyol, následně si to Atlético rozdá s Las Palmas, Sevilla s Getafe a Barcelona v repríze loňského pohárového finále s Alavésem.

V pondělní dohráce poměří síly Celta s Betisem.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
26.01.18 20:00 Athletic Club -:- SD Eibar

Jedenadvacáté kolo nejvyšší soutěže otevře baskické derby mezi Athleticem a Eibarem, celky, jejichž forma je v posledních týdnech na velmi dobré úrovni.

Athletic se po dvou venkovních remízách vrací na San Mamés jako dvanáctý v pořadí La Ligy a hodně pozornosti je věnováno Laportemu. Mladý bek figuruje v nominaci a Ziganda prohlásil, že s ním pro páteční souboj počítá, podle posledních zpráv ale nenastoupí, neboť už je myslí v Manchesteru. Zřejmě se tak přidá ke Kepovi, De Marcosovi, Muniainovi a Balenziagovi, kteří jsou mimo hru.

Eibar jde do utkání jako osmý tým Primera División, a pokud dokáže urvat tři body, posune se o jediný bod za šestou Sevillu, která ohraničuje pásmo vyhrazené pro účast v Evropě. Mendilibar nemohl povolat Paula, Enriche, Pedra Leóna a Frana Rica.

27.01.18 12:00 Deportivo La Coruña -:- Levante

Fotbalisty Deportiva a Levante spojuje strach o prvoligovou příslušnost, výsledek vzájemného utkání tak může hrát v konečném účtování velmi důležitou roli.

V lepším postavení do něj jdou hosté z Valencie, kteří se drží s osmnácti body těsně nad sestupovým pásmem, do kterého je Deportivo, na jehož kontě je šestnáct bodů, ponořeno. Shodná je ale u obou celků velmi špatná aktuální forma, Deportivo ani Levante nepoznaly v posledních pěti kolech radost z vítězství.

Trenér Galicijců Cristóbal tak začíná být zpochybňován a příliš mu nepomáhají ani někteří hráči. Turek Emre byl vyloučen z úterního tréninku a chybí v nominaci na dnešní střetnutí, Mosquera a Albentosa jsou na marodce. Levante přicestuje na Riazor bez Raúla a vykartovaného Postiga.

27.01.18 15:15 Valencia -:- Real Madrid

Valencia před týdnem překvapivě prohrála na půdě Las Palmas a potvrdila, že v posledních týdnech se nemůže pochlubit tak vyrovnanou výkonností, jako tomu bylo v úvodu sezóny. V jedenadvacátém ligovém kole přivítá na Mestalle Real Madrid.

I přes některá zaváhání to jsou Netopýři, kdo si užívá lepšího tabulkového postavení, patří jim třetí post. Real Madrid se musí spokojit se čtvrtým místem, fanoušci ale už dávno vědí, že letošní liga je ztracený případ. O to větší zklamání mezi nimi zavládlo po dvojzápase Copy proti Leganésu, který favorita ze soutěže vyřadil.

Jaká bude reakce Zidanova výběru? Na to se začne psát odpověď právě na Mestalle. Zidane nemůže využít služeb Isca, Sergia Ramose, Ceballose a Valleja, v dresu Valencie budeme marně hledat Murilla, Veza a Paulistu, což znamená, že na pozici stopera bude muset zaskočit nedávná posila Coquelin.

27.01.18 17:30 Málaga -:- Girona

Málaga v premiéře José Gonzáleze na lavičce uhrála bod na hřišti Eibaru. Aby měl svou cenu, musí ho potvrdit dalším úspěchem v utkání 21. kola La Ligy, v němž na stadionu La Rosaleda přivítá Gironu.

Jestliže Málaga celé pořadí soutěže uzavírá a její sezóna prozatím připomíná noční můru, pak Katalánci prožívájí naopak snové měsíce. Při debutu v nejvyšší kategorii se drží v pohodlném středu pelotonu, odkud jim nehrozí sestupový strašák a naopak v případě série pozitivních výsledků mohou pomýšlet i na vyšší mety.

Hostující lodivod Pablo Machín může počítat i s útočníkem Stuanim, jehož zdravotní stav se zlepšil. Po třech měsících je v nominaci i Alcalovo jméno, nejistá je účast Olungy. Největší novinkou z tábora domácích je zařazení Samu Garcíi, čerstvě získané posily, do nominace. Rolan a Kuzmanović jsou nejcitelnější absence.

27.01.18 19:45 Villarreal -:- Real Sociedad

Člověk míní, život mění. To platí i ve fotbale. Fanoušci Realu Sociedad se zajisté těšili na zápas na půdě Villarrealu jako na souboj o pohárové příčky, jenže realita Basků je podstatně šedivější.

Tři prohry v řadě znamenaly pro Errealu sešup na patnáctou pozici, odkud je to k nejlepší šestce hodně daleko. Slabé výsledky oslabují pozici Eusebia. Přestože post trenéra není v bezprostředním ohrožení, každý další neúspěch může důvěru vedení v něj ještě snížit. Villarreal si naopak od Callejova nástupu do funkce vede náramně. Z pátého místa ztrácí jediný bod na čtvrtý Real Madrid. 

Pokud jde o sestavy, tak v té Žluté ponorky nebudou Andrés, Álvaro, Sansone, Semedo, Adrián Marín a Ramiro Guerra. Carlos Martínez a Zurutuza jsou nejcitelnější ztráty hostujícího Realu Sociedad.

28.01.18 11:00 Leganés -:- Espanyol

Leganés prožívá v lize slabší období, ale vše si vynahradil v Copa del Rey, v níž vyřadil slavný Real Madrid. Nečekaný úspěch se projevil nejen na zvýšeném počtu prodaných dresů, ale také vstupenek na nedělní utkání proti Espanyolu.

Při něm by tak stadion Butarque měl být velmi solidně zaplněn. Leganés na něj vyběhne s početnými absencemi, protože nastoupit nemohou zranění Mauro dos Santos, Szymanowski, Eraso, Rubén Pérez a Siovas.

Espanyol nechal v katalánské metropoli Piattiho, v nominaci nechybí brankář Pau, jehož jednání o nové smlouvě se komplikuje, i proto by mohl jako jednička dochytat sezónu zkušený Diego López. Pericos nejsou v dobrém rozpoložení, v lize jim naposledy dala lekci Sevilla, v poháru přes ně přešla Barcelona. Jak si povedou na stadionu Leganésu?

28.01.18 15:15 Atlético Madrid -:- Las Palmas

Atlético Madrid a Las Palmas dělí v tabulce Primera División propastných 29 bodů, přesto nečeká Simeoneho výběr snadná práce, pokud chce na stadionu Wanda Metropolitano potvrdit roli favorita.

Las Palmas před týdnem konečně vyhrály, a to nad silnou Valencií, což pro ně znamená tolik potřebný impuls a naději na lepší zítřky. Do hlavního města zamířili ostrované s absencemi Maceda, Bigase a Moma, v nominaci není ani trenérem Pacem Jémezem odepsaný útočník Rémy.

Za Atlético nenastoupí Diego Costa. Ten sice v závěru týdne po menších zdravotních problémech naplno trénoval, přesto ho Simeone nepovolal. Vrsaljko si odpykává karetní trest a zraněný je i nadále Filipe Luis, takže na krajích obrany nastoupí Lucas a Juanfran.

28.01.18 17:30 Sevilla -:- Getafe

Dlouhé týdny a měsíce fanoušci Sevilly při pohledu na hru jejich oblíbeného týmu trpěli, posledních čtrnáct dnů jim ale dalo naději, že by pod vedením Vincenza Montelly mohl ambiciózní celek pookřát. V 21. kole La Ligy prověří jeho zlepšení Getafe.

Vyřazení Atlética Madrid v Copa del Rey a jasný triumf 3-0 na půdě Espanyolu. To jsou pozitivní výsledky, které nebyly náhodné, neboť je doprovázela i dobrá hra. To je pro Sevilla příjemná změna oproti třem prohrách v řadě, které zlepšení předcházely. Getafe nebude snadným soupeřem, protože v tabulce ztrácí na Andalusany jen pět bodů a za poslední měsíc odešlo poraženo jen jednou.

V dresu Sevilly nastoupí Pablo Sarabia, jenž pod Montellou hodně ožil a bude se chtít předvést proti bývalému zaměstnavateli. V útoku již tradičně bojují o jedno místo Ben Yedder a Muriel. Getafe postrádá Jorge Molinu a Damiána Suáreze.

28.01.18 19:45 FC Barcelona -:- Deportivo Alavés

Stadion Camp Nou uvidí reprízu loňského finále Copa del Rey, domácí Barcelona zde vyzve Alavés. Pokud se potvrdí papírové předpoklady, měli by Katalánci stejně jako v Královském poháru soka udolat.

Sezóna Barcelony se i nadále vyvíjí ideálně. V lize pokračuje pod Valverdem i po dvaceti kolech neporažena, v Copa del Rey postoupila přes Espanyol do semifinále. Fanoušci se těší na debut Coutinha v základní sestavě, Brazilec by měl doplnit v útoku Messiho a Suáreze. Dembélé, Vermaelen a André Gomes absentují, z rozhodnutí Valverdeho nejsou v nominaci Deulofeu a Denis.

Alavés se pokusí o překvapení v sestavě bez vykartované dvojice Ely a Pina, na marodce se nacházejí Burgui, Torres, Héctor a Manu. To pro kouče Abelarda znamená problémy při skládání středové řady, kde mu zbyli jen Medrán a Wakaso.

29.01.18 20:00 Celta de Vigo -:- Real Betis

Poslední utkání jedenadvacátého kola Primery uvidí fanoušci na stadionu Balaídos, domácí Celta Vigo si pozvala na pondělní večer Betis.

V Galicii se očekává zajímavých 90 minut mezi týmy, které si libují v útočné hře s míčem na kopačkách. Lepšího tabulkového postavení si užívají Celestes, ale jen o bod. Vítěz dnešního klání se hodně přiblíží pohárovým příčkám, což je motivace navíc.

Domácí nastoupí v plné síle, Juan Carlos Unzué nemusí řešit žádné vynucené absence. V nominaci jsou i oba Slováci Mazáň a Lobotka, v základní sestavě se očekává účast druhého jmenovaného. Campbell a Sanabria jsou ztráty Betisu, v jehož jedenáctce k žádným překvapivým tahům nedojde.

 

Tabulka po 20. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 20 17 3 0 57:9 (+48) 54 V V V V V
2. Atlético Madrid 20 12 7 1 29:9 (+20) 43 R V V P V
3. Valencia 20 12 4 4 41:21 (+20) 40 P V V P P
4. Real Madrid 19 10 5 4 39:18 (+21) 35 V P R P V
5. Villarreal 20 10 4 6 28:22 (+6) 34 V V R V V
6. Sevilla 20 10 2 8 26:28 (-2) 32 V P P P R
7. Celta de Vigo 20 8 4 8 35:28 (+7) 28 V V R V P
8. Eibar 20 8 4 8 25:32 (-7) 28 R P V V V
9. Getafe 20 7 6 7 25:20 (+5) 27 R V P V P
10. Girona 20 7 6 7 29:29 (0) 27 R V P P V
11. Real Betis 20 8 3 9 33:41 (-8) 27 P V V P V
12. Athletic Club 20 6 8 6 23:22 (+1) 26 R R V V R
13. Leganés 19 7 4 8 17:19 (-2) 25 R P V R P
14. Espanyol 20 6 6 8 16:25 (-9) 24 P R V V R
15. Real Sociedad 20 6 5 9 34:36 (-2) 23 P P P V R
16. Deportivo Alavés 20 6 1 13 16:29 (-13) 19 R V P V P
17. Levante 20 3 9 8 16:28 (-12) 18 P P P R R
18. Deportivo La Coruña 20 4 4 12 22:44 (-22) 16 P P R P P
19. Las Palmas 20 4 2 14 16:47 (-31) 14 V P P P R
20. Málaga 20 3 3 14 14:34 (-20) 12 R P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace