Preview 22. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

La Liga nezpomaluje anii v únoru, na pořadu je dvacáté druhé kolo.

Již v pátek nabídne zápas dvou trápících se mužstev, Realu Sociedad a Deportiva.

V sobotu poměří síly ve formě hrající Eibar a Sevilla, Betis si to rozdá s Villarrealem, Alavés se Celtou a Levante se opět pokusí zaskočit Real Madrid.

Neděle začne malým madridským derby mezi Getafe a Leganésem, následovat bude velký městský duel Espanyol - Barcelona, Girona hostí Athletic a Atlético v zajímavém utkání z horní části tabulky Valencii.

Las Palmas v pondělí dohrají kolo v mači o tři body naděje proti Málaze.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
02.02.18 20:00 Real Sociedad -:- Deportivo La Coruña

Pro Real Sociedad a Deportivo začíná únor velmi důležitým zápasem o tři body, které mohou být důležitým krokem směrem k záchraně v Primera División. Ani jedno mužstvo totiž momentálně na vyšší cíle pomýšlet nemůže.

To je překvapivé zejména u Realu Sociedad, u něhož se předpokládal boj o poháry. Čtyři prohry v řadě ale znamenaly sesun na patnáctou pozici. Baskové se navíc musejí vypořádat s odchodem Íñiga Martíneze do Athleticu. Jeho nástupce Héctor Moreno dnes ještě debutovat nebude, není v nominaci stejně jako Carlos Martínez a Zurutuza.

Deportivo před týdnem ztratilo dobře rozehraný zápas proti Levante a muselo se spokojit s bodem, který ale nic neřeší. Galicijci pokračují třetí od konce a na výhru čekají až příliš dlouho. V dresu Deporu je připraven na debut Krohn-Dehli. Sidnei, Mosquera, Borges a Andone jsou ne nepodstatné ztráty.

03.02.18 12:00 SD Eibar -:- Sevilla

Jako první se v sobotu otevřou brány stadionu Ipurua, kde bude k vidění zajímavých devadesát minut mezi Eibarem a Sevillou, týmy, které se mohou pochlubit velmi dobrou aktuální formou.

Domácí jdou do utkání s vědomím, že pokud zvítězí, sníží ztrátu na dnešního soupeře, který je v tabulce šestý, na jediný bod. Trenér Basků José Luis Mendilibar nebude příliš zasahovat do základní jedenáctky, mimo hru je Oliveira a již tradiční jména Frana Rica, Pedra Leóna a v posledních týdnech i Enriche.

Sevilla před týdnem přišla kvůli spornému vyrovnání Getafe v nastaveném čase o výhru, v prvním zápase semifinále Copa del Rey proti Leganésu pak chyboval Sergio Rico. Vincenzo Montella ale bude i nadále brankáři věřit, Rico tak nebude mezi třemi tyčemi chybět. Kjær, Corchia a Mercado jsou vynucené ztráty Andalusanů, v jejichž dresu by mohli debutovat Layún, Mesa i Sandro. Celá trojice si dělá zálusk na start od úvodní minuty.

03.02.18 15:15 Real Betis -:- Villarreal

Fotbalisté Betisu mají třetí nejhorší obranu v La Lize. Ve dvaadvacátém kole ji vyzkouší Villarreal s ve formě hrajícím Carlosem Baccou.

Trenér Andalusanů Quique Setién přiznal, že ho propustnost defenzivy trápí a že se právě na tuto činnost při trénincích zaměřil. Jestli to přinese ovoce, to se dozví fanoušci na Villamarínu v sobotu od 16:15. Kromě Campbella a Sanabriou, dvou dlouhodobě zraněných opor, přijde tentokrát o střetnutí i veterán Joaquín, jenž pyká za karty.

Villarreal vyhrál třikrát v řadě a v tabulce Primera División útočí na nejlepší čtyřku. Přestože jeho marodka zůstává zaplněná, neboť na ní pokračují Bruno Soriano, Andrés Fernández, Semedo, Adrián Marín a Sansone, mužstvo našlo pohodu a je na cestě ke splnění předsezónního cíle, kterým je postup do Evropy.

03.02.18 17:30 Deportivo Alavés -:- Celta de Vigo

Alavés a Celtu Vigo čeká vzájemný duel za předpokladu, že to dovolí vyšší moc. Ve Vitórii se totiž očekává husté sněžení, které by mohlo výkop ohrozit, v nejhorším případě i odložit na neurčito.

To by byla škoda, protože Alavés i Celta prožívají úspěšné období. Abelardův tým dokonce sahal po bodovém zisku na Camp Nou, připravil ho o něj až přímý kop Lionela Messiho pět minut před koncem. I tak se drží mimo sestupové příčky, což by po tragickém úvodu sezóny tipoval málokdo. Celta vyhrála třikrát v řadě a dýchá na záda šesté Seville.

Za domácí nenastoupí kvůli klauzuli ve smlouvě bojovník Guidetti, zranění jsou Burgui a Héctor a za karty pykají Duarte a Wakaso, což si vyžádá zásahy do úvodní jedenáctky. Celta postrádá Huga Malla. Špatná zpráva pro jednoho je dobrou pro druhého, debutovat ve španělské lize tak s největší pravděpodobností bude Slovák Mazáň, a to na pozici levého beka, Jonny se přesune napravo.

03.02.18 19:45 Levante -:- Real Madrid

Levante je jedním z mnoha týmů, které si v letošní sezóně odvezly bod z Bernabéu. Nyní se s Realem Madrid střetne v rámci druhé poloviny ligy, a to v domácím prostředí na Ciutat s nadějí, že i tentokrát obere favorita o body.

Pravdou však je, že současná forma Granotes optimismus fanoušků mírní. Levante získalo z uplynulých pěti kol pouhé dva body a nebezpečně koketuje se sestupovými příčkami. V základní sestavě valencijského celku se žádné převratné novinky neočekávají. 

Jestliže výkonnost Levante není ideální, tak Real Madrid zvládl poslední dva zápasy přesvědčivě, což u letošní Zidanovy party není obvyklé. O třetí zářez v řadě se pokusí i s útočným triem BBC. Cristiano Ronaldo sice měl menší svalové potíže, ale ve startu mu podle posledních zpráv nezabrání. Vallejo a Ceballos v nominaci nejsou.

04.02.18 11:00 Getafe -:- Leganés

Getafe a Leganés musí odložit oběd a siestu, neboť na trávník Colisea vyběhnou ve dvaadvacátém kole Primery již v nedělních 12 hodin.

Malé madridské derby bude ve znamení dvou spokojených mužstev, která si s osmadvaceti body na kontě vedou nad očekávání. Se zajištěním prvoligové příslušnosti by neměly mnít problém a ve zbytku sezóny se tak můžou soustředit na snahu o co nejlepší umístěním, možná i atak na pohárovou Evropu.

Getafe by už mohlo využít služeb Loïca Rémyho, útočníka, kterého získalo na hostování z Levante. Naopak Flamini ještě nenastoupí a absenci Bergary bude muset pokrýt jiný fotbalista. Dos Santos a Szymanowski jsou nejcitelnější ztráty hostujícího Leganésu.

04.02.18 15:15 Espanyol -:- FC Barcelona

Espanyol a Barcelona se během krátké doby potřetí střetnou, tentokrát v ligovém utkání. Poslední dvojzápas ve čtvrtfinále Copa del Rey byl hodně vyhecovaný na hřišti i mimo něj. Už vášně vyprchaly nebo se bude jiskřit i tentokrát?

Espanyol v poháru s Barcelonou o gól vypadl, následně na rivala podal oficiální stížnost kvůli tomu, že ho Gerard Piqué označil jako Espanyol z Cornelly. Stoper Barcelony nebude chybět v základní sestavě ani tentokrát, naopak Dembélé a Vermaelen jsou mimo hru.

Domácí nemohou nasadit Piattiho a Dídace. V prvním zápase Copy se jim podařilo výhodu vlastního stadionu přetavit ve vítězství 1-0, podobné překvapení by modrobílí uvítali i dnes, neboť by znamenalo přerušení třízápasové série bez výhry a dodalo by mužstvu klid.

04.02.18 17:30 Girona -:- Athletic Club

Girona a Athletic bude utkáním z klidného středu tabulky, což ale oba kluby vnímají rozdílně. Zatímco pro Katalánce jde o snový vstup mezi elitu, Athletic měl vyšší ambice.

Pravda, ty stále může naplnit, neboť na šesté místo není ztráta velká, ale hra Lvů stále vyvolává některé otazníky. Fanoušky potěšil rychlý příchod náhrady za Laporteho, jenž přestoupil do Manchesteru City. Athletic získal z konkurenčního Realu Sociedad I. Martíneze. Očekává se, že 32milionová posila dnes nastoupí v základní sestavě. V té nebudou zranění Muniain, De Marcos a Balenziaga.

Gironu žádné podstatné absence netrápí, Pablo Machín tak může nasadit to nejlepší, co uzná za vhodné. Pokud budou Katalánci bodovat, bude to už počtvrté v řadě.

04.02.18 19:45 Atlético Madrid -:- Valencia

Dezertem na nedělním programu zápase bude devadesát minut boje o druhé místo tabulky mezi Atléticem Madrid a Valencií, které uvidí stadion Wanda Metropolitano.

Domácí stříbrný post uhájí i v případě prohry, pokud by ale na Valencií nestačili, přiblíží se jim sok na rozdíl pouhých tří bodů. Madriďané jsou lehkým favoritem nejen díky podpoře vlastních fanoušků, ale i lepší formě, kdy neprohráli čtyřikrát za sebou. Netopýři naopak padli dvakrát v řadě - s Realem Madrid vysoko 1-4 a s Las Palmas překvapivě 1-2.

Jedenáctka Atlética stále nenabídne jméno Filipeho, naopak Diego Costa je po menším zranění připraven střílet góly i znepříjemňovat život soupeři. Murillo, Guedes a Andreas Pereira jsou absence Valencie, za níž nemůže nastoupit kvůli klauzuli ve smlouvě ani útočník Vietto.

05.02.18 20:00 Las Palmas -:- Málaga

Ligová sezóna sice teprve začíná druhou polovinu, fotbalisty Las Palmas a Málagy přesto čeká finále. Kdo odejde poražen z pondělní dohrávky 22. kola, ten bude opět o něco blíže nechtěné jízdence do Segundy.

Utkání na Estadio de Gran Canaria má maximální důležitost, neboť domácí do něj jdou jako předposlední tým tabulky, Málaga jako úplně poslední. Ani o jednoho klubu nejde o smůlu či shodu okolností, ale výhradně o zasloužený výsledek dosavadních výkonů, které se s účastí mezi elitou zkrátka neslučují.

Za Las Palmas by mohly debutovat posily Aguirregaray a Etebo, Bigas a Momo jsou zranění. Málaga se představí s obnoveným útokem, kde si slibuje zlepšení od Successa, Ideyeho či Samu Garcíi. Chory pyká za karty, Torres a Rolan jsou na marodce.

 

Tabulka po 21. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 21 18 3 0 59:10 (+49) 57 V V V V V
2. Atlético Madrid 21 13 7 1 32:9 (+23) 46 V R V V P
3. Valencia 21 12 4 5 42:25 (+17) 40 P P V V P
4. Real Madrid 20 11 5 4 43:19 (+24) 38 V V P R P
5. Villarreal 21 11 4 6 32:24 (+8) 37 V V V R V
6. Sevilla 21 10 3 8 27:29 (-2) 33 R V P P P
7. Celta de Vigo 21 9 4 8 38:30 (+8) 31 V V V R V
8. Eibar 21 8 5 8 26:33 (-7) 29 R R P V V
9. Getafe 21 7 7 7 26:21 (+5) 28 R R V P V
10. Girona 21 7 7 7 29:29 (0) 28 R R V P P
11. Leganés 20 8 4 8 20:21 (-1) 28 V R P V R
12. Athletic Club 21 6 9 6 24:23 (+1) 27 R R R V V
13. Real Betis 21 8 3 10 35:44 (-9) 27 P P V V P
14. Espanyol 21 6 6 9 18:28 (-10) 24 P P R V V
15. Real Sociedad 21 6 5 10 36:40 (-4) 23 P P P P V
16. Levante 21 3 10 8 18:30 (-12) 19 R P P P R
17. Deportivo Alavés 21 6 1 14 17:31 (-14) 19 P R V P V
18. Deportivo La Coruña 21 4 5 12 24:46 (-22) 17 R P P R P
19. Las Palmas 21 4 2 15 16:50 (-34) 14 P V P P P
20. Málaga 21 3 4 14 14:34 (-20) 13 R R P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace