Preview 35. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Z letošního ročníku La Ligy bude ukrojena porce dalších deseti zápasů, a to v rámci 35. kola.

To začne v pátek zápasem Levante - Sevilla.

V sobotu přivítá Espanyol sestupující Las Palmas, Real Sociedad ve vypjatém derby Athletic, Real Madrid v další regionální bitvě Leganés, svého kata v Copě, a Villarreal Celtu Vigo.

Neděle bude patřit zápasům Getafe - Girona, Alavés - Atlético, Valencia - Eibar. Deportivo si to rozdá s Barcelonou v utkání, v němž Katalánci mohou získat jistotu ligového titulu.

Pondělní dohrávku obstarají andaluské celky Betis a Málaga.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
27.04.18 21:00 Levante -:- Sevilla

Pětatřicáté kolo letošního ročníku La Ligy otevře střetnutí na Ciutat, kde má Levante první mečbol v boji o záchranu. Body ale potřebuje i Sevilla, která vypadla z nejlepší sedmičky, s níž jsou spojeny evropské poháry.

Levante vyhrálo tři ze čtyř posledních utkání a už jen tři body ho dělí od jistoty, že bude členem elity i další rok. Pokud Sevillu porazí, vypukne na stadionu po velmi složité sezóně, kterou zachránilo zmrtvýchvstání Granotes po nástupu Paca Lópeze do funkce trenéra, nekonečná fiesta. K té má daleko Sevilla, která prožívá krizi na hřišti i mimo něj. Po trapném vystoupení ve finále Copy proti Barceloně klub oznámil chystaný konec sportovního ředitele Ariase, trenér Vincenzo Montella přežil, byť každý další výsledek jiný než vítězství jeho pozici opět o něco oslabí.

Ital nenominoval klíčového záložníka Stevena N'Zonzi, jenž má lehké zranění a vroubek za to, že se hned po zmíněném finále poháru vydal na diskotéku, v nominaci není ani Correa, další obvyklý člen úvodní jedenáctky. Levante se musí obejít bez vykartované dvojice Lerma a Rochina, Cabaco a Doukouré jsou na marodce.

28.04.18 13:00 Espanyol -:- Las Palmas

Utkání mezi Espanyolem a Las Palmas už sice neovlivní letošní sezónu, může však ukázat cestu, jakou se oba kluby, pro které je uplynulý rok zklamáním, vydají.

Katalánci doufali, že se zapojí do boje o Evropu, místo toho ohraničují sestupové pásmo, k jejich štěstí z vrchu. Las Palmas se naopak s Primerou minimálně na rok loučí, do Segundy je definitivně poslal poslední debakl od Alavésu. Kanárský celek má problémy na hřišti i mimo něj, a pokud je nedokáže vyřešit, může ho čekat velmi těžké období.

Las Palmas se pokusí o první vítězství po téměř třech měsících bez Bigase, Emenikeho, Moma či Erika. Óscar Duarte, Diego López a Pablo Piatti neobléknou dres Espanyolu, který před týdnem při debutu Davida Gallega na lavičce dobyl stadion Girony.

28.04.18 16:15 Real Sociedad -:- Athletic Club

Fotbalisté Realu Sociedad a Athleticu bezpochyby měli v kalendáři zaškrtnuté baskické derby jako jeden z klíčových zápasů v očekávané tahanici o vstupenku do Evropy.

Jenže člověk míní a život mění, a tak dnešní vzájemný duel bude zejména možností, jak ukázat hrdost a oddanost klubovým barvám. Šance obou celků na umístění v nejlepší sedmičce je totiž malá. Real Sociedad je až jedenáctý, Athleticu patří čtrnáctá pozice. Na pikantnosti dodává zápasu lednový přestup Íñiga Martíneze z Realu Sociedad do tábora největšího rivala, což doteď fanoušci Errealy špatně nesou a na obránce se chystají pískat při každém kontaktu s míčem.

Pokud jde o složení mužstev, tak domácí vyběhnou na trávník Anoety bez trojice Xabi Prieto, Carlos Martínez a Agirretxe. Aduriz a Etxeita jsou ztráty, s nimiž se musí vypořádat hosté z Bilbaa.

28.04.18 18:30 Real Madrid -:- Leganés

Po zápase proti Bayernu a před zápasem proti Bayernu. Realu Madrid se mezi dvojutkání semifinále Ligy mistrů vměstnal ligový duel proti Leganésu, který bude hostit v sobotu Bernabéu.

Real Madrid se soustředí právě na milionářskou soutěž, která je jeho jedinou nadějí, jak zakončit sezónu úspěchem. To samozřejmě ovlivní jedenáctku, jakou pošle Zinédine Zidane do boje proti Okurkám. Carvajal, Nacho a Isco jsou zranění, očekává se i neúčast Cristiana Ronalda a dalších opor. Naopak Casilla, Achraf, Vallejo, Theo, Kovačić, Llorente, Mayoral a dokonce i Ceballos by mohli být těmi, kteří dostanou jednu z mála šancí v základní sestavě.

Leganés už stejně jako jeho regionální sok hraje jen o čest. Tu ukázal v Copě, v níž dokázal Real Madrid senzačně vyřadit. Ezequiel, Szymanowski a Omar Ramos o zápas přijdou kvůli zdravotním potížím.

28.04.18 20:45 Villarreal -:- Celta de Vigo

Carlos Bacca strávil v La Lize tři roky a jen čtyřem soupeřům nedokázal vstřelit gól - Barceloně, Levante, Gironě a Celtě. Nyní se jako hráč Žluté ponorky postaví posledně jmenovanému v naději, že si připíše další zářez.

A Villarreal by to uvítal, neboť z šesté pozice tabulky musí odrážet ataky dalších zájemců o vstupenku do Evropské ligy. Mezi ně patří i Celta Vigo se ztrátou šesti bodů. Villarreal před týdnem po třech kolech poprvé vyhrál, a to když doma zaslouženě zdolal Leganés, zatímco Celta remizovala s Valencií.

Dobrou zprávou pro Javi Calleju je, že se mu opět o něco vyprázdnila marodka. Bruna ale bude i nadále postrádat. Celta Vigo přicestuje na Estadio de la Cerámica bez svého nejlepšího střelci i zároveň nejlepšího hráče Iaga Aspase, Roncaglia a Radoja rovněž nenastoupí.

29.04.18 12:00 Getafe -:- Girona

Díky vítězství Barcelony v Copa del Rey se otevřela možnost postupu do pohárového Evropy i pro sedmý celek La Ligy. A o bonusovou vstupenku se uchází dvojice Getafe a Girona, kterou čeká veledůležitý vzájemný zápas.

Ještě vloni spolu přitom oba celky soupeřily ve druhý lize, nyní mají možnost poměřit se s nejlepšími celky kontinentu. O bod blíže splnění snu jsou Azulones. Girona má ale prozměnu lepší vzájemnou bilanci, neboť na Montilivi Getafe zdolala těsně 1-0.

V sestavě Getafe se ani tentokrát neobjeví Bergara, Arambarri a Cabrera. V nominaci Girony není jméno Planase, všechny další opory má Pablo Machín k dispozici.

29.04.18 16:15 Deportivo Alavés -:- Atlético Madrid

Alavés má zajištěné setrvání v La Lize a nedělní střetnutí proti Atléticu tak bude možností, jak už tak úspěšnou sezónu ještě vylepšit. Naději na dobrý výsledek baskického celku zyvšují absence na straně favorita.

Diego Simeone se totiž rozhodl šetřit klíčové fotbalisty na odvetu semifinále Evropské ligy proti Arsenalu. Mezi povolanými na Mendizorrozu tak nejsou Jan Oblak, Antoine Griezmann ani Saúl. Giménez je navíc mimo hru kvůli kartám, Juanfrana a Filipeho vyřadily přetrvávající zdravotní patálie.

Ani domácí Alavés však nenastoupí v plné síle. Vigaray, Duarte, Hernán Pérez, Medrán a Ely nejsou Abelardovi k dispozici. Úspěšný kouč potvrdil, že by rád v klubu strávil další rok, očekává se proto, že brzy bude oznámeno prodloužení jeho smlouvy.

29.04.18 18:30 Valencia -:- SD Eibar

Valencia už dlouhé týdny vyhlíží návrat do Ligy mistrů, nyní je před ní možnost potvrdit ho i matematickou cestou, aby se Netopýři nemuseli ohlížet na výsledky zbylých kol letošního ročníku Primera División.

Pokud dokáže na Mestalle porazit Eibar, získá Valencia jistotu umístění v první čtyřce a pozvánku mezi evropskou smetánku. Spoléhat se bude ne ve formě hrajícího Rodriga Morena. Naopak Coquelin a Ezequiel Gary na trávník nevyběhnou.

Eibar prohrál tři ze čtyř posledních zápasů a přišel o většinu naděje na umístění mezi nejlepší sedmičkou. Pokud by ale Baskové dobyli Mestallu, šance by stále žila. Pokusí se o to se ztrátami Ramise, Arbilly, Rica, Enriche a Charlese, což jsou citelné absence.

29.04.18 20:45 Deportivo La Coruña -:- FC Barcelona

Fotbal stejně jako život nabízí dvě strany mince. Obě budou k vidění na stadionu Riazor, kde Deportivo vyzve favorizovanou Barcelonu.

Galicijce dělí jediný krok o potvrzení sestupu do druholigového pekla, odvrátit ho mohou alespoň dočasně jen vítězstvím. Barcelona naopak odcestovala k utkání s vědomím, že neprohra jí přihraje ligový titul, který by v kombinaci s triumfem v Královském poháru dal zapomenout na kolaps ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS Řím.

Očekává se, že Ernesto Valverde nasadí své nejlepší muže. Tedy včetně Messiho a Andrése Iniesty, jenž v pátek oznámil odchod z klubu. Sergi Roberto je jedinou vynucenou absencí Katalánců. Deportivo nebude ani tentokrát moci využít služeb Sidneie, mimo hru je i Bóveda. Vrátí se Barcelona na Riazoru na španělský trůn, nebo se bude z tří bodů naděje radovat Depotivo?

30.04.18 21:00 Real Betis -:- Málaga

Pětatřicáté kolo Primera División uzavře pondělní dohrávka mezi Betisem a Málagou. Zatímco domácí mohou udělat definitivní krok do Evropské ligy, Málaga na svém osudu už nic nezmění a po sezóně sestoupí do Segundy.

Remíza mezi Getafe a Gironou nahrála právě Betisu, který v případě dnešního vítězství získá jistotu, že se vrátí do Evropy. Pokusí se o to s početnými absencemi. Kvůli trestu chybí opora zadních řad Marc Bartra, na marodce jsou Adán, Dani, Feddal a Francis, což znamená, že i tentokrát se mezi tři tyče postaví Pedro.

Málaga už ligový ročník jen dohrává a poslední kola může pojmout jako přípravu na rok v Segundě. Dnes se modrobílí musejí obejít bez Iturry, Chory Castra, Keka, Recia, Riccy či Torres.

 

Tabulka po 34. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 33 25 8 0 83:19 (+64) 83 R V V R V
2. Atlético Madrid 34 21 9 4 54:18 (+36) 72 R P V R V
3. Real Madrid 33 20 8 5 80:36 (+44) 68 R V R V V
4. Valencia 34 20 6 8 62:36 (+26) 66 R P P V V
5. Real Betis 34 17 5 12 54:53 (+1) 56 R V V V V
6. Villarreal 33 15 6 12 45:40 (+5) 51 V R P P V
7. Getafe 34 13 9 12 39:31 (+8) 48 V V V P P
8. Sevilla 33 14 6 13 41:52 (-11) 48 R R P R P
9. Girona 34 13 8 13 46:52 (-6) 47 P V P P R
10. Celta de Vigo 34 12 9 13 53:47 (+6) 45 R R P V R
11. Real Sociedad 34 12 7 15 60:54 (+6) 43 P V V V R
12. Eibar 34 12 7 15 37:47 (-10) 43 P V P P R
13. Deportivo Alavés 34 13 2 19 34:47 (-13) 41 V P V V R
14. Athletic Club 34 9 13 12 37:42 (-5) 40 P R P V R
15. Leganés 34 11 7 16 28:41 (-13) 40 R P V P P
16. Espanyol 34 9 12 13 28:40 (-12) 39 V P P P R
17. Levante 34 8 13 13 32:49 (-17) 37 V V P V R
18. Deportivo La Coruña 34 6 10 18 32:65 (-33) 28 R R V V P
19. Las Palmas 34 5 6 23 22:69 (-47) 21 P P P P P
20. Málaga 34 5 5 24 22:51 (-29) 20 V P P P V

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace