Preview 4. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Nabitý fotbalový týden pokračuje. Ve úterý, středu a čtvrtek bavily fanoušky evropské poháry, od pátku do pondělí to bude La Liga.

Čtvrté kolo nejvyšší soutěže začne pátečním utkáním Eibar - Leganés.

Sobota nabídne regionální derby mezi Levante a Valencií, Getafe vyzve vedoucí Barcelonu a Betis Deportivo. Atlético Madrid otevře skvostný stadion Wanda Metropolitano proti trápící se Málaze.

Na neděli si Alavés pozval Villarreal, Girona Sevillu, Las Palmas Athletic a stoprocentní Real Sociedad ve šlágru kola nejistý Real Madrid.

Opona za kolem se zatáhne v pondělí dohrávkou Espanyol - Celta Vigo.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
15.09.17 20:00 SD Eibar -:- Leganés

Čtvrté kolo Primera División začne na stadionu Ipurua, kde v páteční předehrávce vyzve Eibar Leganés. Půjde o zajímavý duel mužů na zeleném pažitu a křehkých žen v lóži. Oba kluby totiž mají v prezidentském křesle dámu, Eibar úspěšně vede Amaia Gorostiza a o blaho Okurek z Leganésu se stará Victoria Pavón.

Pokud jde o dění na hřišti, tak Eibar doufá v lepší představení, než jaké nabídl před týdnem v Seville, kde prohrál 0-3 a nepředvedl takřka nic. Navíc přišel o stopera Ivána Ramise a křídelníka Ivána Aleja, kteří se na marodce přidali k Yoelovi, Franu Ricovi a Pedru Leónovi. Debutu v novém působišti by se mohl dočkat David Lombán, byť se neočekává, že by tak učinil jako člen základní jedenáctky.

Tito je jedinou absencí Leganésu, jehož morálku narušila porážka od Getafe v prestižním derby z jihu madridského regionu. I přes prohru s Azulones ale mají Okurky na kontě dvojnásobný počet bodů, tedy šest, než jejich dnešní soupeř.

16.09.17 12:00 Levante -:- Valencia

Pozornost valencijského regionu bude v sobotu upřena na Ciutat de València, kde si to v derby rozdají fotbalisté Levante a Valencie. Je to už dvanáctá sezóna, v níž se oba týmy setkávají v rámci Primera División. Utkání nemá favorita.

Levante dosud posbíralo pět bodů za výhru nad Villarrealem a remízy s Deportivem a Realem Madrid. Obhájce titulu dokázali Granotes obrat na Bernabéu, což hodnota získaného bodu ještě zvyšuje. Ivan, Roger a Morales jsou ztráty domácích. První dva absentují kvůli zdravotním problémům, Moralese pyká za karetní hříchy.

Valencia má po prvních třech kolech stejný počet bodů i bilanci jako jeho soupeř a také dokázala remizovat na Bernabéu. Do zadní řady Netopýrů se vrátila jistota v čele se spolehlivě chytajícím Netem, dalším krokem je zapracovat na útoku. Pokud jde o základní sestavu, tak v té se změny neočekávají. Vezo a Nacho Gil pokračují mimo hru.

16.09.17 15:15 Getafe -:- FC Barcelona

Getafe hostí ve čtvrtém kole Barcelonu a Katalánci mají u Azulones stále vroubek. A to kvůli poslední výhře na Coliseu, ještě pod vedením Luise Enriqueho, kterou hráči oslavili s halloweenskými maskami, s nimiž pobíhali po stadionu. Zatímco hráči Barcelony to považovali za nevinný žert, tábor Madriďanů tuto hořkou pilulku stále nevstřebal a i dodnes ji považuje za nevhodnou.

Barcelona chce i tentokrát získat tři body, byť případnou oslavu by přece jenom pojala poněkud komorněji. Okolo mužstva začíná po divokém létě opět panovat pozitivní nálada. Stoprocentní bilance v lize, skalp Juventusu v Lize mistrů... Blaugranas jsou v takřka optimální formě. Pro dnešní střetnutí se Ernesto Valverde rozhodl v nominaci opomenout Aleixe Vidala a Paca Alcácera, jedinou vynucenou absencí je ta Rafinhy.

Getafe má po návratu do Primery vyrovnanou bilanci 1-1-1, a přestože jde do zápasu proti Barceloně v roli outsidera, doufá v překvapení. V prvních třech kolech předvedli Azulones vesměs solidní výkony, které však kvůli špatné koncovce ne vždy přinesly adekvátní odměnu.

16.09.17 17:30 Real Betis -:- Deportivo La Coruña

Benito Villamarín uvidí ve čtvrtém kole Primera División klání mezi Betisem a Deportivem. A všechny zraky jsou upřeny na osobu Pepe Mela, který strávil v zelenobílém dresu čtyři roky jako aktivní hráče a dalších šest let působil v Betisu jako kouče. Nyní mu ale bude patřit místo na lavičce hostů.

Melovo Deportivo prožívá těžký vstup do sezóny. Jediný bod ze tří kol, to je bídná bilance a Villamarín není nejsnažším místem na zlepšení. Galicijský celek se o něj pokusí s Pantilimonem v brance. Změna mezi třemi tyčemi by měla přinést méně inkasovaných branek, Tytoń v úvodu sezóny nepůsobil příliš jistým dojmem. Mosquera, Rubén a Carles Gil jsou na marodce a k zápasu neodcestovali.

Největší novinkou z tábora Betisu je možný debut Boudebouze, hvězdná letní posila je poprvé v nominace, i když se neočekává, že by nastoupil od první minuty. Naopak do základní jedenáctky se vrátí Andrés Guardado. Joel Campbell pokračuje mimo hru a pro dnešení mač se k němu přidal Toșca.

16.09.17 19:45 Atlético Madrid -:- Málaga

Tečka za sobotním programem čtvrtého kola Primera Divisón bude napsána zápasem Atlético - Málaga. A půjde o historický duel, neboť je to vůbec poprvé, co své brány otevře překrásný stadion Wanda Metropolitano, nový domov madridského celku.

Kapacita 68 tisíc míst bude beznadějně vyprodána, chystá se velká sláva s doprovodným programem během celého odpoledne (výkop zápasu je až ve 20:45). V hledišti nebude chybět ani Jeho Výsost král Filip VI. Stejně tak mnohé legendy Atlética.

Fanoušky bude jistě fascinovat pohled na stadion zvenku i zevntř, k vidění by toho mělo být ale hodně i na trávníku. Vždyť záložní řada domácích bude složena z odchovanců, jaký lepší začátek by si mohla Wanda přát? Snad jedinou nesplněnou touhou bude neúčast Fernanda Torrese na hřišti od první minuty. Ale předpokládá se, jedna z ikon klubu se na hřiště podívá alespoň jako střídající hráč. Augusto, Giménez a Vrsaljko nuceně absentují, naopak Antoine Griezmann se vrací po odpykání trestu.

Málaga nechce být na stadionu, který je výkřikem všech moderních trendů a technologií, jen do počtu, byť jí k tomu dosavadní výkony a výsledky tak trochu předurčují. Andalusané se trápí a uzavírají celý peloton Primery s nulovým ziskem bodů. A co je horší, je to naprosto logický a zasloužený odraz jejich výkonů. Kouč Míchel nenominoval Cenga, Miguela Torrese, Juankara, Cecchino či En-Nesyriho.

17.09.17 11:00 Deportivo Alavés -:- Villarreal

Alavés a Villarreal, kluby, jejichž úvod sezóny je daleko za očekáváním, se ve čtvrtém kole nejvyšší soutěže střetnou na stadionu Mendizorroza. Vítěz utkání získá půdu pod nohama a sebevědomí, poražený může upadnout do ještě hlubší deprese.

Zejména pro Alavés je situace kritická. Vloni mužstvo zaujalo výkony v lize i Copě, letos se mu nedaří vůbec nic. Slabá hra logicky nepřináší výsledky a zatím ani bod. Ani vstřelený gól. Jedním z mála hráčů, kteří mají dobrou výkonnost, je mladík Pedraza, který nastoupí i tentokrát, přestože je v klubu na hostování právě z Villarrealu. Žlutá ponorka do smlouvy takzvanou klauzuli strachu, která by mu start proti mateřskému celku zakazovala, nedal. Absencemi Alavésu tak jsou jen zranění Héctor, Duarte a Katai.

Villarreal se nadechl čerstvého vzduchu výhrou nad Betisem, nyní by žlutí chtěli začít bodovat i venku. A Mendizorozza by neměla být nedobytným územím. Andrés Fernández, Sergio Asenjo, Bruno a Marín pokračují mimo hru. V sestavě Frana Escriby se žádné zásadní změny neočekávají.

17.09.17 15:15 Girona -:- Sevilla

Ve středu poslouchali hráči Sevilly na Anfield Road píseň You'll never walk alone z úst fanoušků Liverpoolu, nyní je čeká ligový test, ovšem také s příchutí Premier Lague. Girona má totiž stejného vlastníka jako Manchester City.

Citizens v rámci spolupráci dodali na Montilivi řadu fotbalistů formou hostování. A zatím to přináší úspěchy, neboť Girona se s vyrovnanou bilancí 1-1-1 pohybuje ve středu prvoligové tabulky. Doma Katalánci remizovali s Atléticem a porazili Málagu, takže i když je Sevilla favoritem, nečeká ji nic snadného. Hlavní ofenzivní zbraní Machínova výběru bude i tentokrát forvard Stuani.

Sevilla se může pochlubit sedmi získanými body z devíti možných, nicméně výsledky Andalusanů zatím převyšují herní projev, který má k dokonalosti hodně daleko. Pro dnešní mač chystá Eduardo Berizzo pozměněnou sestavu, aby se rozložilo zápasové zatížení na celý kádr. Jesús Navas, Escudero, Pareja či Kjær do Girony ani neodcestovali.

17.09.17 17:30 Las Palmas -:- Athletic Club

Estadio de Gran Canaria přivítá ve druhém domácím zápase fotbalisty Las Palmas v naději, že se dočká lepšího výkonu i výsledku než proti Atléticu Madrid, které zde triumfovalo vysoko 5-1. Supeřem kanárského celku však bude i tentokrát velmi silný, a to Athletic.

Las Palmas před týdnem konečně zabraly a z Málagy si přivezly po výhře 3-1 první body sezóny. Nyní je čas zabrat i před vlastním publikem. Gól do sítě Roberta by mohl pomoci do základní sestavy Rémymu, naopak Samper pokračuje na marodce a na debut si musí počkat. Tana a Bigas seznam ztrát Las Palmas doplňují.

Díky včerejší brance Shibasakiho do sítě Ter Stegena se Athletic osamostatnil od Barcelony jako jediný tým, který v dosavadním průběhu letošní Primery ani jednou neinkasoval. Mezi tři tyče se vrátí uzdravený Kepa, což na tiskové konferenci potvrdil kouč Lvů Ziganda. Yeray, De Marcos a Mikel Rico zůstali ze zdravotních důvodů v Bilbau.

17.09.17 19:45 Real Sociedad -:- Real Madrid

Nejsledovanější zápas čtvrtého kola La Ligy bude hostit stadion Anoeta, kde si to v neděli rozdají hráči Realu Sociedad a Realu Madrid. A v San Sebastiánu se očekává zápas, v němž je těžké hledat favorita.

Domácí jsou totiž ve velké formě a pohodě. Jako jediní drží krok s Barcelonou a neztratili ani bod, vysokou nastavenou laťku nesnížili ani v Evropské lize, kde smetli Rosenborg. Erreala se navíc dokáže na Anoetě proti silným soupeřům vyhecovat a pořádně jim zatopit, loňská Barcelona by mohla vyprávět... Kouč Realu Sociedad Eusebio se musí obejít bez klíčového stopera Íñiga Martíneze. K dispozici stále nejsou ani Oyarzabal, Navas a Carlos Martínez.

Zinédine Zidane musí při skládání základní jedenáctky řešit ještě více problémů. K vykartovaným Marcelovi a Cristianu Ronaldovi je totiž potřeba připočítat zraněné Kovačiće a Benzemu, k nimž přibyli ještě Toni Kroos a Jesús Vallejo. Výkonnost Realu Madrid má navíc daleko k minulé sezóně, kdy se stal mistrem. Letos vyhrál jediný ligový zápas ze tří a doma ztratil body proti Valencii i Levante.

18.09.17 20:00 Espanyol -:- Celta de Vigo

Už jen jediný zápas zbývá odehrát ve čtvrtém kole Primera División. V pondělní dohrávce se o něj postarají hráči Espanyolu a Celty Vigo, dvou týmů, které potřebují zvítězit, aby se vzdálily sestupových vodám, k nimž mají po úvodních třech zápasech nebezpečně blízko.

Situace Katalánců je nepříjemná o to více, že ještě nepoznali, jak chutná výhra a s jediným bodem a vstřeleným gólem na kontě jsou prozatím velkým zklamáním. Na náladě nepřidal Pericos ani debakl 0-5 z barcelonského derby. Quique Sánchez Flores musí poskládat jedenáctku bez zraněných Dídace Vily, Javi Lópeze a Duarteho.

Celta Vigo jde do utkání posílena vítězstvím nad Alavésem z minulého týdne. Po hříchu to byly pro Celestes prozatím první a jediné body. Skvělou zprávou je návrat uzdraveného útočníka Guidettiho. Jedinou vynucenou absencí tak je Radoja.

 

Tabulka po 3. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 3 3 0 0 9:0 (+9) 9 V V V
2. Real Sociedad 3 3 0 0 10:4 (+6) 9 V V V
3. Sevilla 3 2 1 0 5:1 (+4) 7 V V R
4. Athletic Club 3 2 1 0 3:0 (+3) 7 V V R
5. Leganés 3 2 0 1 3:2 (+1) 6 P V V
6. Atlético Madrid 3 1 2 0 7:3 (+4) 5 R V R
7. Real Madrid 3 1 2 0 6:3 (+3) 5 R R V
8. Levante 3 1 2 0 4:3 (+1) 5 R R V
9. Valencia 3 1 2 0 3:2 (+1) 5 R R V
10. Getafe 3 1 1 1 2:2 (0) 4 V P R
11. Girona 3 1 1 1 3:4 (-1) 4 P V R
12. Celta de Vigo 3 1 0 2 4:5 (-1) 3 V P P
13. Villarreal 3 1 0 2 3:5 (-2) 3 V P P
14. Las Palmas 3 1 0 2 4:7 (-3) 3 V P P
15. Real Betis 3 1 0 2 3:6 (-3) 3 P V P
16. Eibar 3 1 0 2 1:4 (-3) 3 P P V
17. Deportivo La Coruña 3 0 1 2 4:9 (-5) 1 P R P
18. Espanyol 3 0 1 2 1:7 (-6) 1 P P R
19. Málaga 3 0 0 3 1:5 (-4) 0 P P P
20. Deportivo Alavés 3 0 0 3 0:4 (-4) 0 P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace