Preview 5. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Hned tři pracovní dny tohoto týdne oživí vložené páté kolo Primera División.

To otevřou úterní zápasy Valencia - Málaga a Barcelona - Eibar.

Středa nabídne utkání Leganés - Girona, šlágr Athletic - Atlético, Real Madrid - Betis a Sevilla - Las Palmas.

Kolo bude dohráno ve čtvrtek trojicí mačů Villarreal - Espanyol, Celta - Getafe a Levante - Real Sociedad.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v úterý v 19 hodin.

 
19.09.17 19:00 Valencia -:- Málaga

Stadion Mestalla bude v pátém kole La Ligy svědkem utkání dvou týmů, jejichž nálada se liší jako den a noc. Valencia zde v úvodním úterním mači vyzve Málagu.

Netopýři jsou po čtyřech kolech stále neporažení, a přestože jejich ofenziva má co vylepšovat, mužstvo má po letech v depresi konečně úsměv na tváři a fanoušci doufají, že se Valencia znovu stane týmem, který bojuje o horní patra tabulky. Trenér Marcelino zopakoval stejnou nominaci jako o víkendu, což znamená absence Veza a Nacha Gila.

Málaga naproti tomu zůstává přilepena ke dnu tabulky a stále čeká na první bod sezóny. Hráči přesto projevili Míchelovi důvěru a zdá se, že zatím ani vedení klubu neuvažuje o změně na postu kouče. Ani nominace Málagy se nedočkala výraznějších změn, mimo hru zůstávají Miguel Torres, En-Nesyri, Cecchini, Cengo či Juankar.

19.09.17 21:00 FC Barcelona -:- SD Eibar

Dalším soupeřem, který se pokusí zastavit zatím bezchybnou jízdu Barcelony letošní La Ligou, bude v pátém kole Eibar. Utkání hostí stadion Camp Nou netradičně v úterý od 22 hodin.

Barcelona se hodně nadřela na výhru na Coliseu, spasil ji až střídající Paulinho pět minut před koncem. A mnohými kritizovaná posila by tentokrát poprvé mohla nastoupit v základní sestavě. V té naopak nebude Ousmane Dembélé, kterého kvůli svalovému zranění čeká dlouhá, možná až čtyřměsíční pauza. V nominaci není ani Umtiti, jenž dostal volno, nahradil ho Vermaelen. Zálusk na start od první minuty si dělá dosud přehlížený Javier Mascherano.

Eibar má vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek, naposledy porazil před svým publikem Leganés. José Luis Mendilibar i nadále postrádá Yoela, Pedra Leóna, Frana Rica, jehož zranění je stejně u Pedra Leóna závažnější, než se očekávalo, Ramise a Aleja.

20.09.17 19:00 Athletic Club -:- Atlético Madrid

Hodně zajímavé střetnutí se odehraje ve středu na stadionu San Mamés, kam si Athletic pozval ve šlágru pátého kola Primera División Atlético Madrid. Půjde o střet dvou týmů, které se netají vysokými ambicemi.

Athletic sice v minulém kole poprvé inkasoval a prohrál, a to na hřišti Las Palmas, i tak ale může být se vstupem do nového ligového ročníku spokojený. Snad jen od útoku se očekává větší porce branek než tři za čtyři kola. V Zigandově sestavě se neočekávájí žádné převratné novinky, byť by trenér Lvů mohl sáhnout k některým změnám, aby rozvrhl síly. Yeray, De Marcos a Rico jsou již známá absentující jména.

Atlético Madrid bude jako obvykle spoléhat zejména na Griezmanna, vždyť nikdo jiný nezaznamenal tolik gólů na novém San Mamés jako právě francouzský křídelník. Také základní kameny jedenáctky, kterou pošle Diego Simeone na hřiště, budou vycházet z té z minulých utkání. Vrsaljko a Augusto v nominaci nejsou.

20.09.17 19:00 Leganés -:- Girona

Každý tým má soupeře, který mu zkrátka nevyhovuje a nedaří se mu získat jeho skalp. V případě Leganésu je to Girona, která se na stadionu Montilivi představí ve středečním střetnutí spadajícím pod páté kolo Primera División.

Asier Garitano vyzval tým Pabla Machína celkem čtyřikrát a ani jednou ho nedokázal porazit, dvakrát se body dělily, dvakrát vyhráli Katalánci. Leganés ale doufá v kouzlo domácího stadionu Butarque, které by mělo vymazat i absence Ezequiela Muñoze a El Zhara.

Girona má v tabulce čtyři body, o dva méně než dnešní soupeř. Machínovi dělá vrásky nedostatečná produktivita mužstva. Aby došlo ke zlepšení, mohl by do útoku vedle Stuaniho postavit Kayodeho. Planas a Timor jsou již známé absence.

20.09.17 20:00 Deportivo La Coruña -:- Deportivo Alavés

Deportivo nebude v zápase proti Alavésu bojovat jen o tři body a první vítězství v sezóně, ale také o to, aby přesvědčilo fanoušky, že výběr kádru a setrvání Pepe Mela nebylo špatným krokem, jak si někteří z nich možná začínají myslet.

Jediný bod z možných dvanácti a hned 11 inkasovaných branek totiž zatím příliš důvodů k optimismu a radosti nedávají. Depor tápe, a pokud ho má nějaký zápas vrátit na správnou kolej, pak je to ten dnešní. Alavés je na tom totiž ještě hůře. Nula bodů, nula vstřelených gólů, sedm inkasovaných. To je historicky nejhoší vstup klubu do sezóny, což odnesl trenér Luis Zubeldía, jenž byl odvolán. Dnes proto povede tým jeho dosavadní asistent Cabello, vedení už ale pracuje na náhradě, byť zatím vytipovaní kouči nabídku odmítají.

Pokud jde o sestavy, tak domácí nenominovali Bakkaliho, Mosqueru, Rubéna, Adriána, Sidneiho či Carlese Gila. Héctor a Laguardia jsou ztráty Alavésu, k nimž se navíc přidal zraněný útočník Bojan.

20.09.17 21:00 Sevilla -:- Las Palmas

Sevilla přivítá na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána Las Palmas v zápase, jenž nabízí pikantní návrat Vitola na místo, které v létě kontroverzním způsobem opustil. Reprezentační křídelník přestoupil do Atlética den poté, co se dohodl se Sevillou na prodloužení smlouvy, a Madriďané ho obratem poslali na hostování do Las Palmas. Sevilla všechny zúčastněné žaluje a Vitola čeká v Andalusii hodně nepříjemné přivítání.

Radost mu však mohou dělat dvě výhry kanárského mužstva v řadě, díky nimž se posunulo z dolních pater tabulky do klidného středu. Zasloužil se o to i Loïc Rémy, autor dvou gólů jako střídající hráč. Francouzský útočník si dělal zálusk na posun do základní sestavy, jenže zdravotní problém mu vystavil stopku, stejně jak Bigasovi, Halilovićovi, Samperovi, Tannanemu a Dani Castellanovi.

Sevilla postrádá Nolita a Pizarra a o post v útoku bojuje ve formě hrající dvojice Muriel a Ben Yedder. Andalusané chtějí navázat na dobré výsledky z minulých kol, které je posunuly až na druhé místo tabulky, těsně za suverénní Barcelonu.

20.09.17 21:00 Real Madrid -:- Real Betis

Stadion Bernabéu bude v pátém kole letošního ročníku La Ligy hostit mač mezi Realem Madrid a Betisem, v němž mohou domácí přepsat historii. Pokud totiž alespoň jednou skórují, bude to už po 74. řadě. což by znamenalo překonání rekordu Pelého Santosu.

Real Madrid o víkendu zabral, když i přes důležité absence vyhrál na hřišti Realu Sociedad. Ještě vylepšit ofenzivu by měl návrat Cristiana Ronalda po trestu, který mu znemožnil zasáhnout do prvních čtyř ligových kol. Portugalec samozřejmě nastoupí v základní sestavě. Vallejo, Kovačić, Benzema a Theo jsou na marodce.

Betis si je vědom role outsidera, pro něhož jsou klíčové jiné zápasy než ten v Madridu, proto se očekává, že Quique Setién dá šanci několika hráč§, kteří obvykle posedávají na lavičce. A to s cílem, aby Sergio León, Joaquín či Guardado pošetřili síly.

21.09.17 19:00 Villarreal -:- Espanyol

Čtvrtku patří poslední tři zápasy vloženého pátého kola Primery. První z nich se odehraje na Estadio de la Cerámica, a to mezi Villarrealem a Espanyolem.

Posádka Žluté ponorky po dvou velmi chabých představením zabrala a následující dva duely zvládla i díky výrazně zlepšené hře vyhrála. O třetí triumf v řadě, jenž by pomohl dalšímu posunu tabulkou, se pokusí bez zraněných Andrése, Bruna, Asenja a Adriána Marína. Bacca, Bakambu a Castillejou, útočné trio, které si začíná hodně rozumět, nebudou na hřišti chybět.

Trenér Espanyolu Quique Sánchez Flores již může počítat s navrátilci Dídacem, Sergiem Sánchezem a Melendem, ale Marc Navarro a Granero se přidali k Duartemu a Javi Lópezi, celá čtyřka zůstala v katalánské metropoli a k utkán neodcestovala.

21.09.17 20:00 Celta de Vigo -:- Getafe

Celta Vigo hostí Getafe a vedení galicijského klubu bude zvědavé nejen na to, jak se povede hráčům na hřišti, ale i jak moc bude zaplěný stadion. Celta totiž dostala od vedení La Ligy pokutu za to, že v úvodních dvou mačích na Balaídosu byla příliš prořídlá tribuna naproti televizní kameře.

Důležitější je ale pro mužstvo Juana Carlose Unzuého, aby začalo sbírat body. Zatím má na kontě pouhé tři a nebezpečně laškuje s dolními patry tabulky. Dobrou zprávou je, že s uzdraveným Guidettim je jedinou důležitou absencí Radoja.

Getafe má na kontě čtyři body, ačkoliv herně je na tom lépe, než říká pohled na statistiky. Azulones trápí koncovka, jež jim brání v rychlejším rozletu. Záloha se nebude moci spolehnout na Shibasakiho, jenž se v posledním utkání proti Barceloně zranil a doplnil na marodce Pacheca a Gorosita.

21.09.17 21:00 Levante -:- Real Sociedad

Posledním zápasem pátého kola letošního ročníku La Liga bude Levante - Real Sociedad, dvěma týmy, jejichž vstup do sezóny je možná lepší, než samotní hráči a fanoušci očekáváli.

Pravda, Real Sociedad v minulém kole prohrál s Realem Madrid, jinak se ale může pochlubit atraktivní hrou a třemi výhrami že čtyř kol. Eusebio nemohl nominovat Rubéna Parda, jehož postihla chřipka. Základní jedenáctka se podle všeho nebude moc lišit od té, která padla s Realem Madrid.

Levante zatím netrpí nováčkovským ostychem a po Realu Madrid obrala o dva body i ve formě hrající Valencii. Granotes se díky tomu drží v klidném středu tabulky. Lerma, Iván a Roger jsou ohlášenými absencemi, potěší naopak návrat klíčového muže Moralese.

 

Tabulka po 4. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 4 4 0 0 11:1 (+10) 12 V V V V
2. Sevilla +1 4 3 1 0 6:1 (+5) 10 V V V R
3. Real Sociedad –1 4 3 0 1 11:7 (+4) 9 P V V V
4. Real Madrid +3 4 2 2 0 9:4 (+5) 8 V R R V
5. Atlético Madrid +1 4 2 2 0 8:3 (+5) 8 V R V R
6. Athletic Club –2 4 2 1 1 3:1 (+2) 7 P V V R
7. Villarreal +6 4 2 0 2 6:5 (+1) 6 V V P P
8. Levante 4 1 3 0 5:4 (+1) 6 R R R V
9. Valencia 4 1 3 0 4:3 (+1) 6 R R R V
10. Leganés –5 4 2 0 2 3:3 (0) 6 P P V V
11. Las Palmas +3 4 2 0 2 5:7 (-2) 6 V V P P
Real Betis +4 4 2 0 2 5:7 (-2) 6 V P V P
13. Eibar +3 4 2 0 2 2:4 (-2) 6 V P P V
14. Getafe –4 4 1 1 2 3:4 (-1) 4 P V P R
15. Girona –4 4 1 1 2 3:5 (-2) 4 P P V R
16. Espanyol +2 4 1 1 2 3:8 (-5) 4 V P P R
17. Celta de Vigo –5 4 1 0 3 5:7 (-2) 3 P V P P
18. Deportivo La Coruña –1 4 0 1 3 5:11 (-6) 1 P P R P
19. Málaga 4 0 0 4 1:6 (-5) 0 P P P P
20. Deportivo Alavés 4 0 0 4 0:7 (-7) 0 P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace