Proč Zidane skončil? Klub mi nedal důvěru a podporu, kterou potřebuji, uvedl

Zinédine Zidane (© marca.es)

Zinédine Zidane s odstupem několika dnů vysvětlil, proč rezignoval na post trenéra Realu Madrid.

Podle oficiálního vyjádření francouzského kouče stál za jeho odchodem nesoulad s vedením klubu v čele s prezidentem Florentinem Pérezem.

"Drazí, Madridistas, před dvaceti lety jsem poprvé vystoupil v Madridu, oblékl bílý dres a pocítil vaši podporu. Vždy jsem cítil, že je mezi námi něco zvláštního. Proto jsem napsal tento dopis, abych vysvětlil důvody mého odchodu," napsal Zidane. "Strávit v Realu Madrid dvacet let, to byla nejhezčí věc, která se mi v životě stala, a vděčím za to Florentinu Pérezovi, který na mě v roce 2021 vsadil a bojoval za mě. To říkám ze srdce a budu mu za to navždy vděčný. Navždy."

"Nyní jsem se rozhodl odejít a chci vám vysvětlit důvody. Odcházím, ale neopouštím loď, ani nejsem unaven z trénování. V květnu 2018 jsem odešel, protože po dvou a půl letech s tolika výhrami a trofejemi jsem cítil, že mužstvo potřebuju nový impuls, aby se udrželo na vrcholu. Tentokrát je to jinak. Odcházím, protože mi klub nedal důvěru, kterou potřebuji, a podporu, abych něco vytvořil ve střednědobém a dlouhodobém horizontu. Znám fotbal a nároky klubu, jakým je Real Madrid. Vím, že když nevyhráváte, musíte jít. Ale tady se zapomíná na jednu důležitou věc. Zapomíná se na to, co jsem vytvořil každodenní prací, vztahu s hráči. Jsem od přírodný vítězný typ a byl jsem tady, abych získával trofeje, ale ještě nad tím jsou naše lidské stránky. Emoce, život. Mám pocit, že tyto věci nebyly oceněny, že nebylo pochopeno, že i to hraje roli na cestě k úspěchu. V určitém smyslu mi to bylo dokonce vyčítání."

"Chci, aby se respektovalo, čeho jsme všichni dosáhli. Byl bych býval rád, kdyby vztah s klubem a prezidentem v posledních měsících byl trošku jiný oproti jiným trenérům. Nechtěl jsem privilegia, jen trochu více paměti. Lidské vztahy jsou důležitější než peníze, sláva, cokoliv. Proto je potřeba je chranit. Mrzelo mě, když jsem po prohře četl, že po další budu odvolán. Tyto úmyslně uniklé zprávy měly na mužstvo negativní vliv. Naštěstí jsem měl užasné kluky, kteří by za mě položili život. Když to začínalo vypadat ošklivě, vždy dosáhli velkého vítězství. Protože mi věřili a já jim. Samozřejmě že nejsem nejlepší trenér světa, ale dokáži dát sílu a důvěru, kterou každý k práci potřebuje," pokračoval francouzský kouč, jenž ukončil angažmá na Bernabéu rok před vypršením smlouvy.

Na závěr si Zidane postěžoval na novináře, kteří by "místo hledání kontroverze měli své otázky směřovat na fotbal, který všichni milujeme".

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace