Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Betis

Real Betis Sevilla (© realbetisbalompie.es)

Dnes tu máme ôsmy diel rubriky sezóna očami fanúšika. Tentokrát som sa spojil s fanúšikom ďalšieho andalúzskeho klubu a to Betisu Sevilla. Na moje otázky odpovedal užívateľ pitak.

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej si Betis vybojoval umiestnenie, ktoré zaručuje účasť v pohárovej Európe?

pitak : "Sezónu nejde hodnotit jinak, než jako neskutečně úspěšnou. Teď jen doufat v úspěšný los skupin EL s tím, že se Betis opět ukáže někde v republice nebo okolí."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

pitak : "Vyloženě mě nikdo nezklamal, jen jsem měl asi větší očekávání od Rubéna Castra po jeho návratu z Číny (ikdyž nikdo nemohl čekat, že to bude opět stejný gólostroj). Pozitivně překvapil určitě Loren. Jeho nástup do týmu byl impozantní a snad to nebude jen půlroční star a bude se v dobrém světle ukazovat i nadále. Jinak celý tým hrál skvěle, možná až za hranicí svých možností. A Guardado s Joaquínem po hřišti létali, jakoby jim bylo o 10 let méně."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

pitak : "Betis mě asi žádný zápas nezklamal. Za ty roky jsem si už zvykl, že je schopný jeden týden vyhrát na Bernabéu a o pár týdnů prohrát doma s letos tragickým Athleticem. V téhle sezóně to byl přesně ten Betis, kterému jsem začal před spousty let fandit. Žádný zápas nebyl jistý, pokaždé tým mohl vyhrát anebo dostat manitu. Tým hrával uvolněně a přišlo mi, že se prostě baví fotbalem. Nejlepší období byl asi ten měsíc kolem výhry nad Realem Madrid. Ty zápasy, co přišly potom jsem nestačil zírat. 4:4 u Soček, prohra 3:6 doma s Valencií... To byla nádhera a kámoši z čochu aspoň trošku konečně chápali, proč fandím "ňákymu" Betisu. No každopádně nejlepší zápas bylo Sevillské derby. Skóre 7:5 za dvojzápas je ta nejlepší reklama na ten nejlepší fotbal ve Španělsku."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Betisu sa Ti v sezóne 2017/2018 páčil najviac?

pitak : "Já mám rád střely z dálky a trestňáky, proto vyberu gól Andrese Guardada ze zápasu proti Gironě. Aspoň trošku mi dal zavzpomínat na Marcose Assuncaa."

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili. Ktorý tím prekvapil najviac Teba?

pitak : "Letos mě určitě nejvíce překvapila Valencie, doufám, že naváže na své výkony a bude to opět jeden z nejsilnějších týmu Španělska."

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

pitak : "Bohužel letošní Athletic, na takový klub byla předváděná hra i výsledky prostě tragický. Pak mě ještě mrzí pád Deportiva, snad se dostanou zpátky hned za rok."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej sa Betis určite pokúsi o to, aby bola úspešná ako tá predchádzajúca?

pitak : "Ze strany Betisu mám za cíl opět záchranu, reálně je ale vidím kolem 8. místa. Pokud bude opět bojovnost a trocha toho štěstí, je možné, že by se opět mohlo bojovat o Evropu. Pokud se napodobí právě skončená sezóna, tak budu hodně překvapen, ale budu v to doufat a tlačit je, co to jen půjde. A obecně k sezóně doufám, že nebude tak jednostranná..."

Ďakujem pitakovi za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace