Zidane potvrdil, že El Pasillo nebude. Valverdemu to nevadí

Valverde a Zidane (© marca.es)

Zinédine Zidane na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že Real Madrid neudělá Barceloně El Pasillo, uličku slávy, kterou dle tradic La Ligy vzdávají soupeři šampionovi hold.

Podle trenéra Realu Madrid porušila tradici Barcelona, když nepřivítala jeho svěřence koridorem vytvořeným z hráčů v prvním letošním ligovém El Clásicu, do něhož Bílý balet nastoupil po triumfu na mistrovství světa klubů.

"Barcelona nepovažovala za důležité udělat El Pasillo poté, co jsem zvítězili na mistrovství světa klubů. Někteří to odůvodnili tak, že to byla soutěž, do které nezasáhla. Ale to je lež. Musíte vyhrát Ligu mistrů, abyste postoupil na mistrovství světa klubů, a Ligu mistrů hrajeme všichni. V tom je ta nejasnost. Jsou to oni, kdo El pasillo neudělal. Proto ho nebudeme dělat ani my. Respektujeme, co Barcelona dokázala. Vyhrát ligu je vůbec nejtěžší. K tomu jí gratuluji. Ale nebudu dělat něco, co neudělali oni," uvedl Zidane. "Nevím, jestli El Pasillo ztratilo kouzlo, nebo ne. Do toho se nechci pouštět. Ta tradice se porušila, ale nemůžeme říci, že kvůli Realu Madrid, protože by to nebyla pravda."

K věci se vyjádřil i Zidanův protějšek, trenér Barcelony Ernesto Valverde: "Toto téma se už hodně probíralo, ale ve skutečnosti nemá takovou důležitost. Neřešíme to. Pokud nám Real Madrid El Pasillo neudělá, určitě to nebudeme brát tak, že by nás nerespektoval. Deportivo nám ho udělalo, ale to není náš přímý rival. U těch je to složitější. Nevím, proč se to neustále řeší."

Barcelona má jistý titul a dnešní El Clásico tak bude jen zápasem o čest. To Valverdemu vyhovuje: "Líbilo by se mi, kdyby bylo každé El Clásico takové, protože už máme jistý titul. Možná by lidi více bavilo, kdyby byl mezi námi rozdíl jednoho bodu, ale mně to vyhovuje takto."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace