Zrcadlo 3. kola Primera División

Bohatý, pohledný a dobrý hráč Cristiano Ronaldo (© as.com)

Jaké události třetího kola Primera División se nejvíce odrážely v Zrcadle?

To shrne další pokračování pravidelného článku, který hodnotí kladné i záporné události každého kola, přináší zajímavá videa a další zajímavosti.

Chybět nebudou ani hlášky od hráčů, trenérů nebo jiných činovníků, či kauzy, které v průběhu týdne plnily stránky novin.

O čem se mluví

O Barceloně. Vstup do sezóny totiž Katalánci neprožívají zrovna ideální, první ligová ztráta přišla na hřišti Realu Sociedad už ve druhém kole, když Pep Team prohospodařil dvougólový náskok. Vedení neudržel obhájce ani v Lize mistrů proti AC Milán, kde se rovněž musel spokojit s bodem.

Je to blížící se konec barcelonské nadvlády, nebo Pep Guardiola prostě jenom podcenil důležitost letní přípravy, v níž dával šanci mladíkům z rezervy a hráčům širšího kádru, a Blaugranas ještě nenastartovali motory naplno?

Co se povedlo

Vzpoura "malých".La Liga není konkurenceschopná a Barcelonu a Real Madrid nedokáže nikdo zastavit. To jsou často vídané stížnosti, nicméně hned toto kolo ukázalo, že když se chce, tak to jde.

Real Sociedad smazal proti Barceloně dvoubrankové manko a dokázal s favoritem remizovat 2-2. Getafe nakonec na Bernabéu padlo 2-4, jeho bojovný a odvážný výkon však při troše štěstí mohl přinést další překvapení. Jasný vzkaz oběma gigantům, že zadarmo letos nedostanou nic.

A co se nepovedlo

Další slabý výkon Granady. Vloni Andalusané uchvátili atraktivní hrou v Segundě, ale po návratu do Primery nemají jejich výkony potřebnou šťavu.

Kádr přitom Fabri nemá špatný, ale co v minulé sezóně fungovalo, to letos drhne. Rychlý přechod do útoku, sebevědomý herní projev, kombinace, to byly charakteristiky Granady v ročníku 2010/2011. Najde je konečně i v Primeře, nebo bude pokračovat trápení?

Výroky kola

"Pokud někdo říká, že by do Málagy nešel, tak proto, že to tu ještě nepoznal." - Manuelu Pellegrinimu narostla po výhře 4-0 nad Granadou křídla, což je ideální šance k tomu, aby vrátil Mourinhovi loňské popíchnutí.

"Byl to trénink na hov.." - José Luis Mendilibar vyjádřil svou nespokojenost s posledním tréninkem před zápasem proti Sportingu.

"Dobrý výkon." - José Luis Mendilibar po výhře nad Sportingem, aneb metoda cukru a biče po pamplonsku.

"Udělal jsem špatná rozhodnutí." - Marcelo Bielsa po prohře s Espanyolem. Nevadí, žádný Blázen není dokonalý.

"Když se podíváme, co nás čeká, můžeme mít obavy." - Héctor Cúper dodává svým svěřencům sebevědomí před zápasy s Atléticem a Realem Madrid.

"Začátky zápasů se přizpůsobují Asii kvůli Barceloně a Realu Madrid, ale jsme to my, kdo musí hrát v poledne v 35 stupních." - Pepe Mel. Něco na tom bude...

"Vypadalo to hloupě." - Jorge Molina poté, co z pár metrů trefil během dvou vteřin dvakrát břevno. Vypadalo, ale sláva na Youtube za to stojí.

"Nikomu titul zadarmo nedáme." - Roberto Soldado.

"K penaltovému zákroku došlo před vápnem, ale rozhodčí je jenom člověk, může udělat chybu." - Luis García už asi vzdal možnost, že by se ze španělského rozhodčího stal tvor nechybující.

"Penalta to nebyla..." - José Mourinho překvapil...

"... ale Cristiano není z těch, kteří pádům přidávají." - ... a pobavil.

"Je to dobrá lekce do dalších zápasů." - Pep Guardiola po remíze na Anoetě. Asi ne dost důrazná, když o pár dní později Barceloně opět ztratila vyhraný zápas proti AC Milán...

"Lidé na mě pískají, protože jsem bohatý, pohledný a dobrý hráč." - Cristiano Ronaldo. A navíc skromný kluk... Tolik pozitivních vlastností, to se prostě neodpouští.

"Myslel jsem, že popisuje mě." - Juanfran García před zápasem proti Realu Madrid ukázal, že je v dobré náladě.

"Opravdu si myslíte, že jsem ztratil minutu tím, abych přemýšlel, jestli je Cristiano pohledný, nebo ne?" - Na Cristianův výrok byl dotázan i David Albelda. 

Zvuky kola a Co oko nevidělo

Zvuky kola - aneb jak zachytily zápasy uplynulého kola ruchové mikrofony:

 

Co oko nevidělo - převážně nevážný pohled na tribuny plné excentrických fanoušků, ale také na řadu jiných zajímavých okamžiků:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace