Zrcadlo 5. a 6. kola Primera División

Fanoušci Levante (© as.com)

Poslední dvě kola byla nalepená v rychlém sledu za sebou, Zrcadlo se proto zaměří na obě současně.

Co se v nich stalo zajímavého? To shrne další pokračování pravidelného článku, který hodnotí kladné i záporné události každého kola, přináší zajímavá videa a další zajímavosti.

Chybět nebudou ani hlášky od hráčů, trenérů nebo jiných činovníků, či kauzy, které v průběhu týdne plnily stránky novin.

O čem se mluví

O Levante. Tenhle klub je jako z jiného světa. Současnému fotbalu vládnou bohatí majitelé, kteří jsou schopni za jediného hráče vysázet tolik desítek milionů eur, že celé Levante by z této cifry vyžilo jednu dvě sezóny... Celek z Valencie ukazuje, že pořád je prostor i pro ty, kteří k touze vítězit nepotřebují milionové platy a prémie.

Po pěti kolech jsou Granotes na skvělém třetím místě. A to i přes to, že je v létě opustil trenér Luis García, hlavní strůjce loňské suverénní jízdy za záchranou, nebo třeba elitní kanonýr Felipe Caicedo. Když se fotbal dělá srdcem a hlavou, tak to prostě jde i za skromnějších podmínek...

Co se povedlo

Defenzivní práce Málagy. Od Andalusanů se očekávaly zejména ofenzivní hody, ale vepředu to svěřencům Manuela Pellegrini ještě trochu skřípe. To se nedá říci o obraně, která už čtyřikrát v řadě udržela čisté konto a je vůbec nejlepší v lize.

Svůj podíl na tom má nejenom brankář Willy Caballero, kterého ještě pár měsíců zpátky znali pouze fanoušci Segundy, kde hájil barvy Elche, ale i stoperská dvojice Mathijsen a Demichelis. Jesús Gámez je na pravé straně jistotou a nalevo zatím vyhrává souboj s Monrealem Portugalec Eliseu.

A co se nepovedlo

Výsledek 0-0, který se v posledních dvou kolech zrodil hned čtyřikrát. Není to tak dávno, co byla bezbranková remíza v La Lize jevem takřka nevídaným, úvod letošního ročníku přináší těchto resultátů více než dost. Gólový průměr na jedno utkání je ovšem zatím stejný jako vloni - 2,7.

Výroky kola

"Jsme týmem, který neumí bránit, nespekulujeme." - Mauricio Pochettino. Když se člověk podívá na venkovní výsledky, tak se mu dere na mysl, že Pericos zároveň neumí ani útočit...

"Asi bychom se měli omluvit, že jsme jako nováček v čele ligy." - Pepe Mel zlehčuje současnou podobu tabulky Primery. Kdepak, pane Mel, díky bohu za ty dary!

"Já jsem zodpovědný za to hov.., co jsme předvedli." - Manolo Preciado si nebral servítky po prohře 0-4 s Atléticem.

"Užili jsme si to a diváci také." - Lionel Messi po výhře 5-0 nad Atléticem, které na Nou Campu přihlíželo 83 154 diváků. Dalších 11 napočítali statistici v červenobílém dresu přímo na trávníku.

"Jsme ve čtvrtině cesty k záchraně." - Juan Ignacio Martínez. Po pátém kole velmi příjemná statistika.

"Kvůli chybám rozhodčích jsme letos ztratili už čtyři body." - José Luis Mendilibar.

Zvuky kola a Co oko nevidělo

Zvuky kola - aneb jak zachytily zápasy uplynulého kola ruchové mikrofony:

 

Co oko nevidělo - převážně nevážný pohled na tribuny plné excentrických fanoušků, ale také na řadu jiných zajímavých okamžiků:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace