Zrcadlo 4. kola Primera División

Radamel Falcao (© as.com)

Jaké události třetího kola Primera División se nejvíce odrážely v Zrcadle?

To shrne další pokračování pravidelného článku, který hodnotí kladné i záporné události každého kola, přináší zajímavá videa a další zajímavosti.

Chybět nebudou ani hlášky od hráčů, trenérů nebo jiných činovníků, či kauzy, které v průběhu týdne plnily stránky novin.

O čem se mluví

O Radamelu Falcaovi. Atlético na konci přestupového období zareagovalo na odchody Sergia Agüera a Diega Forlána pro mnohé nečekaným nákupem kolumbijskeho utočníka z Porta za 40 milionů eur.

Zdá se, že to investované peníze se Madriďanům rychle vrátí. Falcao otevřel svůj střelecký účet v novém působišti v Evropské lize proti Celticu, o víkendu se pak dočkal první gólové radosti v Primera División, a to hned třikrát proti Racingu. Cristiano Ronaldo a Messi zřejmě mají v boji o Pichichi nového konkurenta, a to pořádně produktivního...

Co se povedlo

Výsledky nováčků. Betis pokračuje ve stoprocentní bilanci, když zvládl skvělý zápas na hřišti Athleticu poměrem 3-2. V Katedrále je přitom vždy hodně těžké naplno bodovat...

Rayo Vallecano rovněž dosáhlo na venkovní vítězství, na Coliseum mu k němu stačil rychlý gól Michua a poté pozorná obrana. Prvního tříbodového zisku po návratu mezi elitu se dočkala i Granada, když si na Los Cármenes vyšlápla na Villarreal, čtvrtý celek loňského ročníku Primery. S nováčky se letos prostě musí počítat.

A co se nepovedlo

Výkon Realu Madrid na Ciutat de Valencia. Bílý balet sice byl první půlhodinu nebezpečný a alespoň po herní stránce plnil roli favorita, jenže pak přišla další trapná herecká etuda Ángela di Maríi, na kterou doplatil červenou kartou jeho spoluhráč Sami Khedira. Oslabení Madriďané od té doby sotva ohrozili Munúu a naopak z kopačky Koného vystřelili tři cenné body. Podobnými zaváháními se výrazně zmenšují šance na titul...

Výroky kola

"Fanoušci vše viděli, nemá cenu jim něco vysvětlovat nebo se omlouvat. V tomto případě jsou slova zbytečná, za vše mluví naše výkony." - Marcelo Bielsa po další prohře Athleticu. Vysvětlení některých pohybů v sestavě by přece jenom asi rádi vysvětleny měli...

"Neslibuji trofeje." - Vtipný Pep Guardiola.

"Naším cílem je záchrana." - Vtipnější José Mourinho.

"Pokud Guardiola neslibuje trofeje a Mourinho chce bojovat o záchranu, pak my možnost bojovat o ligový titul bereme." - Nejvtipnější Pepe Mel.

"Dali jsme gól, ale do vlastní sítě." - Michael Laudrup ironicky komentoval střelecké trápení svých svěřenců. Když to nejde po dobrém, tak to holt půjde po zlém...

"Prosím o klid a trpělivost." - Manolo Preciado žádá ve světě fotbalového trenéra o nedostatkové zboží.

"Getafe se nejmenuje Fotbalový klub Adriána Colungy." - Útočné eso Getafe vztekle hodilo lahví s vodou, když se dozvědělo, že místo něho půjde na hřiště mladík Abdel, a odešlo do kabin, což naštvalo trenéra Luise Garcíu.

"Hrajeme pro fanoušky, protože to jsou oni, kdo i v době krize kupují vstupenky na fotbal. To nám dává povinnost bojovat za každé situace." - José Ramón Sandoval. Amen.

"Levante umí provokovat, simulovat a Khedira se nechal nachytat." - José Mourinho ochutnal vlastní medicínu. Nechutnala.

"Hráli jsme dobře, ale ideální výkon to nebyl." - Sergio Busquets po výhře 8-0 nad Osasunou.

"O poločase jsem řekl hráčům, ať se soustředí na další zápas." - José Luis Mendilibar vysvětloval, co řekl hráčům v kabině za stavu 0-5.

Zvuky kola a Co oko nevidělo

Zvuky kola - aneb jak zachytily zápasy uplynulého kola ruchové mikrofony:

 

Co oko nevidělo - převážně nevážný pohled na tribuny plné excentrických fanoušků, ale také na řadu jiných zajímavých okamžiků:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace