Úvod / Diskusní fórum / Archív / Zkáza kopané v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?

Diskuse: Zkáza kopané v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?

Nové téma

Komentáře (40x)

Vložit komentář

Všechny názory

Lapíz 07.01.09 17:34

Ačkoli se vulgarity nabízí, nechme je za dveřmi... Kam "náš" fotbal spěje?

Carlitos 07.01.09 17:43

U mě třeba dospěl k tomu, že mě vůbec nezajímá*20*

Lapíz 07.01.09 17:46

Tímto tempem se debata rozjede natotata! *20*

Mě pořád zajímá dění v naší kopané! Bohužel musím říct, že je to stále větší bída, zmar, krize... Od korupční aféry jde všechno dolů, padá. Otázkou je, kde se naše kopaná ocitne, až se ten pád zastaví? Gambrinus liga = úroveň Albánské, Turkménské či Kyperské nejvyšší soutěže? Zlej sen.. *37*

tunak 07.01.09 17:47

Och, kdyby tak český mistr přestal věčně plakat a zaválel jako Anorthosis...

Lapíz 07.01.09 17:52

Hmmm...to by bylo krásný? Škoda, že nemůžu nostalgicky vzpomínat na rok 1994, 1996, 2003, kdy české kluby dokázaly předvést evropským gigantům svou sílu a bojovnost! Otázkou je, jestli se vrátí někdy týmy plné Šmicerů, Poborských, Bergerů, Čechů, Rosických či Nedvědů, neboť tato doba nahrává tomu, že než český klub (v tomto případě myšleno: Sparta, Slávia, Liberec a Baník) dokáží vybudovat "tým" v pravém slova smyslu, jakože výtečně pracující kolektiv, který se bude jeden za druhého rvát do sedření kůže na hýždích, tak 90% všech hráčů odejde do zahraničí, kde se 10% z nich neprosadí, tedy prosedí... A potom se vracejí se slávou jako Fukalové, Lafatové, či Heinzové...

tunak 07.01.09 17:54

No vidíš. A o čem ještě diskutovat? Carlitos má pravdu! *20*

Lapíz 07.01.09 18:03

Carlitos napsal, že ho vlastně český fotbal nezajímá. Tento příspěvkový fond jsem založil proto, aby zde přispívali lidé, které zajímá. *26*

Mimochodem, docela by mě zajímalo, co chcete ve Spartě dělat s Haškem? To je trenér? *27*

tunak 07.01.09 18:04

Abych parafrázoval holywoolské umění... "This is Sparta!"*20* *35*

Lapíz 07.01.09 18:06

Slovo parafrázovat mi podtrhla češtinářka, že je to prý nesmyslný výraz. Možná byla flustrovaná, naštvaná, že jsem jí jako obvykle přinesl slohovou práci na téma řekněme - "Fotbal". Tentokrát studii "Případu Bosman"... Existuje to slovo? *27*

Txapeldun 07.01.09 18:50

a nepodtrhla ti nahodou slovo "flustrovana"? *20*

Lapíz 07.01.09 21:30

Napsal jsem to tak, jak jsem to vyslovil... Co je mi po tom, že tam je "r"! *38*

Ale perel jako: "Za chvíly jsem z5" si nevšimneš, co? *25*

tunak 11.01.09 11:59

Lapízi, ona není až tak otázka zda určité slovo existuje - neologismy jsou jaksi přirozenou součástí užívání jazyka - ale zda je vhodné ho použít.

Sloveso "parafrázovat" vzniklo z pod. jména "parafráze". Jistě existuje. Je ovšem nutné je používat? Popravdě řečeno... nenapadá mě vhodné české synonymum.

Tvá učitelka je ovšem v boji za jazykovou čistotu skutečným smutným rytířem ve směšném renesančním klobouku... tak, větrný mlýne z tuším šestnácté kapitoly, věz, že to slovo se dnes používá vcelu všeobecně a pokud dnes nefiguruje ve slovníku spisovné češtiny, brzy se tam probojuje.

Protože pracovníci ústavu pro jč. regují na tvoření slov jaksi pružněji, než tvá učitelka.

Mimochodem, zajímalo by mě, co by ti řekla třeba na slovo prokonzultovat (neví, či od konzultace nebo prokonsul - předchůdce australopiteka), které z přirozené lásky k idiocii tak rozkošně užívají naši volení (zás)tupci.

tunak 07.01.09 17:46

Hm, tak já jsem se prostě narodil jako "Rudej kůň", tak už "koněm" asi zůstanu.

Podle mě je letošní ročník rozhodně lepšáí, než ten loňský... jen jedna chyba zůstala... Slávia ještě nezkrachovala, nepropadla se do hlubiny Tartaru, zkrátka, nedostala, co si zaslouží za to, že prostě drze existuje a ještě se tváří, že na to má právo, nebo co...*23*

tunak 07.01.09 17:44

To záleží i na tobě, Lapízi...

Lapíz 07.01.09 17:47

Jak to myslíš? *37*

tunak 07.01.09 17:49

Přece jsi docela podstatná postava českého fotbalu, přední brankář Pelhřimovského okresu, trenér, funkcionář...

Lapíz 07.01.09 17:56

*20* Řekni mi pravdu: Kdyby ti svazoví činovníci nabídli post může rozhodujícího o zásadních záležitostech české kopané (např. rozvoj mládeže, větší medializace, postoje k reprezentaci, rozhodování o národním kouči nebo například posuzování rozhodčích), přijal bys? (uvažujme o tom, že máš nějaké ekonomické vzdělání a vzdělání v zmiňovaných oblastech)

??? *27*

tunak 07.01.09 18:00

Tak kdybych měl ekonomické vzdělání, musel bych bejt blbec, že se něčemu taovýmu věnuju, takže za předpokladu, že bych byl blbec, tak asi jo *20*

Lapíz 07.01.09 18:04

Zajímavá úvaha... Studuju na Ekonomickém lyceu, Noir zase na VŠE... Tak tedy jsme co? *20*

Txapeldun 09.01.09 20:35

ja jsem jeho prispevek pochopil tak, ze by byl blbec kdyby se s ekonomickym vzdelanim venoval ceskymu fotbalu...pokud to je jinak...*35*

tunak 10.01.09 12:33

Jinak. Musel bych se ovažovat za blbce, kdybych se věnoval ekonomii.

Copak byste ode mě čekali něco jiného? *20*

Txapeldun 10.01.09 12:42

co je na ekonomii blbyho *20* ?

a jak je na tom co se tyce stupne blbosti Mezinarodni obchod, kterej studuju ja? *20*

tunak 10.01.09 12:45

Ale illnoire, ty mě hnedka dezinterpretuješ. Říkám, že bych musel považovat za blbce sebe, kdybych se já věnoval ekonomii, neříkám, že každý ekonom je blbec.

(Najdou se mezi nimi i výjimky... *20* )

Mezinárodní obchod? Hm... například mezinárodní obchod s plynem je na tom, co se blbosti týče, opravdu dobře *20*

tunak 10.01.09 12:45

Ty by ses nepovažoval za blbc, kdybys dělal něco, co tě neoslovuje a co považuješ za vrchol nudy? *26* *23*

Txapeldun 10.01.09 13:20

asi bych to povazoval za nutne zlo...podle my teorie 90% skol neslouzi jako zdroj nejaky svetoborny zabavy, pripade predavani informaci v prijatelny forme *20*...ale jsou i vyjimky

znelo mi to proste jako predpoklad...musel bych bejt blbec, abych mohl studovat ekonomii *32*

tunak 10.01.09 13:21

Přesně tak, JÁ bych musel být blbec, abych JÁ studoval ekonomii. To neznamená, že každý, kdo studuje ekonomi, je proto blbec.

*28*

Lapíz 14.04.09 19:28

A máme to tu znovu. Vedení českomoravského fotbalového svazu se opět vyznamenalo vyloučením šestice hříšníků, kteří si dopřávali opojné zábavy... Ve spojitosti s odvoláním Karla Rady se pak řeší otázka nového trenéra. Lidové moudro praví: Ryba smrdí od hlavy........

Co na to říci?

1. Má právo podobně reagovat vedení, které je mnohem prohnilejší?

2. Jakého trenéra by jste navrhovali?

3. Schvalujete odvolání celého realizačního týmu včetně lékařů, kustodů či asistentů trenéra?

4. Co říkáte na vyjádření Karla Poborského o svazovém vedení?

5. Jakého kandidáta by jste "brali" na pozici svazového šéfa?

... *39*

tunak 14.04.09 19:54

Petra Rady, Karel nároďák naštěstí zatím netrénoval *20*

Lapíz 14.04.09 22:54

Škoda, že si neodpověděl...zrovna tvoje názory mě zajímali...

tunak 15.04.09 08:47

Když teda chceš...

1. Vedení určitě má právo reagovat, vždyť je to vedení. Morální právo ale samozřejmě nemá, jenže nemá ani morální právo cokoliv vést. A vede. Navíc má dlouhý vedení a reaguje na objednávku tisku - doslova - což je určitě hodně špatný.

2. Určit ne Jarolíma, ten si to prostě nezaslouží, protože ukazuje, že nemá charakter. (Jasně, že přeháním, jenže některý jeho dávnější hříchy ho naprosto diskreditujou, jako ta dvojitá děkovačka. Navíc na to podle mě nemá, v evropské konkurenci se Slávií na celé čáře propadl - až na jeden dvouzápas s Ajásem, což zrovna tou dobou nebyl žádný exra výsledek. A že se slávkou v posledních letech ovládá ligu? Jednak měl ovládat ligu už dřív - ale fajn, něco se zřejmě už naučil - a druhak: to je jednooký mezi slepými.) Určitě ne Straku, to je absurdní nápad, chceme snad trenéra neschopnýho koncepční práce? Straka je v našich poměrech rozhodně podprůměrný trenér!

tunak 15.04.09 08:53

Určitě ne Petrželu. Petržela možná měl své kvality, ale nikdo neví, jak je na tom teď. Navíc alkoholik, gambler a šílenec u národního týmu? Poměrně nepřijatelné. Petržela se zhroutil po prvním zápase svého minulého trenérského angažmá u nás - protože měl pocit, že ho zařízl rozhodčí (oprávněný pocit, ale stejně tohle musíš ustát nebo se třeba zlobit, ale ne sesypat se a někde si pak nco šlehnout).

Navrhuju podniknout spiritistickou seanci a vyvolat Marečkova ducha; případně dát šanci Uhrinovi, kterej stejně v Kluži nemá budoucnost, protože brazilské hvězdičky klubu ho neposlouchají a s velkoklubem nemá lepší výsledky, než předtím s Polytechnikou Temešvár. Vlastník Kluže nebude imo dávat druhý šance a sázet na koncepční práci - ale přál bych Uhrinovi, bych se mýlil, protože jeho do repre nikdo nevezme. Za všecno mluví fakt, že mu Sparta jako jednomu z nejlepších českých trenérů nabídla místo asistenta kolosálnímu šaškovi, neschopnému o něco bojovat.

tunak 15.04.09 08:59

Stejný problém je s Hřebíkem - není naděje, že by tu šanci dostal, Hřebík dokonce asi už nikdy. Navíc je pravda, že s výjimkou největšího českého klubového úspěchu od semifinále nultého ročníku LM a Ciprova tažení PU( = v našem klubovém fotbale událost desetiletí a možná mnohem hrozivjšího časového horizontu) nikdy nic nedosáhl a několik klubů slušně rozsekal. Přesto bych mu já tu poslední šanci nejspíš dal - nebo aspoň možnost přednést nějakou vizi. Hřebík totiž umí aspoň to, co nějací Vízkové, Luhoví a spol. nikdy nedokáží- přesně, trefně a srozumitelně prohlédnout a pojmenovat kořeny problémů.

Možná kandidát pro manažera reprezentace? Jakéhosi oponenta trenérovi?

A pak je tu Hašek. Proč ne? Aspoň všichni fandové, kteří v ně vidí spaitele, procitnou ze zimního spánku. Ale jo, Hašek je výbornej trenér. Jenže něco mu chybí.

A napadá mě ještě například jméno Máčala. Problematický, samozřejmě. Nezná evrpskej fotbal. Nebo Cipro?

tunak 15.04.09 09:05
  1. Ano. Nevidím do toho, ale možná není tak úplně náhoda, že Poustku vyhazují z druhého předního angažmá. Tipuju, že se podílí na partičkování. U doktorů apod. mi to přijde zbytečný, ale možná není pročištní atmosféry od věci. Zkrátka - do tohohle nikdo z nás nevidí - na druhou stranu, lidem, jako je Mokrý nebo Starka nevěřím ani ň.

2. Alibismus ze všech stran. S tímhle měl Poborský přijít dřív. Takhle ze situace vyplívá: šlo mi o ty prachy, ale teď je na čase očistit jméno a tak se od všeho distancuju. To samé, co směšnej Chovanec jako "čestný prezident" Sparty. Legrace. Koryto.

Ješt horší je ale Starkova reakce - že prý kdyby o tom, jaké má Poborský pravomoci (ergo že žádný nemá) věděl, něco by s tím dělal. Copak jsme v cirkuse a on je cvičená opička? On, Starka, je za to jmenování zodpovědnej - copak teda neví, za co je vlstně zodpovědnej? Copak se teda nezajímá? A nebo se vlastně nadvěcma začne uvažovat až když nám dají Slováci lekci z účelnosti a pár hráčů lekci z Carpe Diem?

tunak 15.04.09 09:12

Na pozici svazového šéfa v první řadě fotbalistu, nikoli manažera. Západ začíná pomalu chápat, že manažerský model prostě nefunguje, nebo aspoň mimo svět globálního obchodu nefunguje.

Dopad působení manažera na fotbalový klub můžeme všichni sledovat. Udělat z dlouholetého n1 dlouholeté n2, tomu se říká výkon. Děkujeme, Daníčku, ale běž už laskavě doprdele, najdi si jiného koníčka, sbírání známek, autíček nebo panenek například.

Někoho nezkorumpovaného, nezkaženého, kdo nechc na svazu rejžovat a řešit vlastní ekonomické zájmy. Těžké, že?

Karla Brücknera. Asi si nedovedu ředstavit lepšího šéfa svazu. Ale to se bohužel asi nestane.

Tak Frantu Cipra. Podobný formát, imo nezkažený člověk.

Možná i toho Haška nebo Hřebíka. Ale tam už vidím problémy.

Antonína Panenku. Fotbalový svět si ho váží a že je Panenka slušnej člověk je jasně vidět.

Nebo Evžena Amlera?

Txapeldun 15.04.09 10:24

mensi update - Uhrinovo angazma v Kluzi uz bylo ukonceno *22*

jinak vesmes souhlasim...

tunak 15.04.09 12:14

Nj, vopravdu *20*

Jinak teď je na Seznamu on-line s Chovancem a kupodivu mluví - píše poměrně rozumně.

A na otázku, kdo může za současnou situaci repre odpověděl jednoznačně - výkonný výbor svazu. Jasně, dneska to ví každej, ale ne každej v jeho pozici to na plnou hubu řekne.

Na druhou stranu - ve výkonným výboru není nikdo ze Sparty nebo Plaček... což je samozřejmě nesprávné, ani nejslavnější, ani druhý nejslavnější tým se nepodílejí na řízení svazu?

Lapíz 17.09.09 23:00

Přiznejme si, že dnešní zápasy českých klubů v UEFĚ bych označil za velmi dobré. Ano, Slávia neměla moc šancí a má těžkou skupinu (nepředpokládám postup), ale výkon nebyl zas tak špatný a když chtěla, dokázala zakombinovat.

Co se týče Sparty, jsem velmi spokojen s jejím výkonem. Je mi jen líto, že velmi dobrý výkon neznamenal tři body.

Penalta dle mého byla, ačkoli, jak říkal Sniper, tohle se ve vápně děje ímrvére! *37*

Lapíz 17.09.09 23:12

Altaire, na co ti jsou pomezní rozhodčí, kteří v obou zápasech, které sem sledoval nic neudělali? *37*

*21*

Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář
Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
TOPlist