Komentáře (61x)
Vložit komentářNázor s nejvíce nesouhlasnými hlasy
Všechny názory
jaký styl(žánr) hudby posloucháte?já osobně poslouchám hip-hop...ale normálně se u nás ve třídě rozjel kámoš s old schoolem a přitáh Michala Davida...a prostě ty starý vypalovačky...úple na to všichni jedem bomby
www.youtube.com/watch?v=P0ca8n8PnA0
www.youtube.com/watch?v=H8nng0PTn3w
prip. www.youtube.com/watch?v=Ek94gwpIRWs
fakt?
Fakt! www.youtube.com/watch?v=nlnxJUwcy5Q&feature=related
ja poslouchám jarreho,ale ted jsem dostal do ruky další album od Groove Armada,a jednu skladbu si pouštím furt dokola
Oxygéne
En Attendant Cousteau
http://www.youtube.com/watch?v=yz2YuPQE1B4
nejdelsi verze jaka se vejde na youtube a porad o 35 minut kratsi nez original
Echoes a pak už nic.
Echoes od Pink Floyd... mám pocit, že Jarre tuhle skladbu bezpochyby znal...
Abych to vysvětlil... podle mne jsou Pink Floyd kapela, která prosadila elektronickou hudbu
tak tohle tvrzeni by si zaslouzilo jeste sirsi vysvetleni....
...nemluve o tom ze vetsina posluchacu Pink Floyd elektroniku nesnasi, nebo neposloucha
ono tezko rict kdo ji vlastne "prosadil", protoze rada popularnich muzikantu zacla pouzivat v 70s pouzivat syntaky...
ale co se tyce ciste elektronicky hudby, take je potreba asi zminit v prvni rade Kraftwerk....
A kvízová otázka: Kdo zavedl do hudby zpětné vazby?
Kdybych tušil, co to je...
Já vím, kdo zavedl disonanci nebo atoniku
to nevim ale rekl bych ze to nebude moc oslavovana osoba, protoze pro muzikanty to neni zrovna prijemna vec
No tak nic, byli to The Who... Jinak k dokonalosti to přivedli: http://www.youtube.com/watch?v=iva_Y9W3hJ0 http://www.youtube.com/watch?v=vOcUeC2q9nQ http://www.youtube.com/watch?v=Mg1My8kKc-g
The Who, ti mi vždycky přišli děsně nadhodnocení, ale je fakt, že to byli v mnohým docela průkopníci.
No Who jsem ani nikdy neposlouchal, to spíš tamty dva z odkazů
no zvlast to posledni bych bez spuntu nechtel zazit
Tak Pink Floyd byli při vší úctě ke Kraftwerku prostě trochu jiná liga
Vem si toho Jarreho - on doslova cituje pasáže z Echoes. Dalo by se říct, že vykrádá, protože Echoes jsou v prvním plánu taky o světě pod hladinou
Elektronika byla do tý doby naprosto okrajová.
Netvrdím, že to byli průkopníci, spíš že - i svým jménem - k rozvoji tohohle pseudohudebního žánru přispěli.
Já mám rád "mechanickou" hudbu. "Mechanicko-elektrickou" ještě snesu, ale s čistou elektronikou mám problém... je pro mne plochá, neživá. Příliš pravidelná.
Asi jako ten týpek, co na ní právě tančí o dva řádky výš.
rekl bych spis jinej sport, nez liga
ale tak proboha kde to jsme, hudba se navzajem ovlivnuje (tvym jazykem vykrada ) od nepameti...nevidim nic spatnyho na tom ze se treba inspiroval prvni casti Echoes a po svym nahral "soundtrack" podmorskyho sveta - s jinou technikou, nastroji, efekty atd...konecny vyzneni je uplne jiny, mozna bys pochopil kdybys to slysel na soundsystemu o2 areny, pripadne porovnal obe nahravky na kvalitnich reproduktorech
Pink Floyd neupiram pokrokovost a schopnost experimentovat ale s elektronickou hudbou jako takovou bych je primo nespojoval daleko vetsi vliv meli (krom Kraftwerk) lidi jako Klaus Schulze nebo Brian Eno...
jinak existuje spousta nepravidelny a organicky elektroniky, pokud clovek hleda...samozrejme ta "plochost" krom toho co poslouchas souvisi s tim na cem to poslouchas...ja treba taky nejsem priznivcem dnesniho prehnane digitalniho pretechnizovanyho zvuku
(Tak moje sluchátka nejsou zas tak špatný a plochý...
www.headphones.cz/inshop/domaci/audiofilska/akg-k-601.htm
takže tady bych problém neviděl
)
Jinak... nemusíš to brát tak, že mi to musíš prodat... já elektroniku beru - jako jinej hudební svět, než ten můj. Jenže prostě to není nic pro mě. A tak.
dobry sluchatka ja asi spis budu investovat do repraku, pokud budu chtit jit do neceho drazsiho
ja chapu ze elektronika je pro tebe nekde jinde, i kdyz verim ze urcity smery by ti mohly prijit zajimavy....i kdyz jde o ty, ktery nejsou moc zajimavy pro me...ze me se stal postupem casu spis minimalista/redukcionista, takze me potesi spis chytre udelana tanecni hudba nez 2 hodinovy "experimentalni" kompozice
Problém těch sluchátek je v tom, že k nim potřebuješ taky kvalitní zdroj zvuku.
A to jsou drahý věci!
zajimavy je ze nemas problem s elektrickou kytarou, jejiz zvuk zrovna organickej nebo "neplochej" dvakrat neni...
ja mam vubec problem s tim modelem zpevak-elektricka kytara-basa-bici, s dominancni prvnich dvou elemntu....co na tom masy tolik fascinuje? Proc je v soucasny hudbe tak dulezita role zpevaka? proc se lidem libi zvuk elektricky kytary, ktera neni pro usi zrovna nejprijemnejsim nastrojem?
Tak jako... já poslouchám jiný věci víc, než rock... a když už rokc, pak většinou ten, kterej není "klasický kytarovka".
Měl bys zkusit In The Court Of The Crimson King
me to je jasny, spis me po precteni tech argumentu trochu prekvapuje ze poslouchas rock...cekal bych krom klasicky hudby nejakej jazz/funk/soul/ whatever
Poslední dobou poslouchám hodně současnej ponurej jazz... Stanka, Jarretta, Gustavsena, Garbareka atd. Rock už spíš ze zvyku a v podstatě jen progres (King Crimson nebo i PF a JT nemůžeš odsoudit s tím, že je to jen rock... a nějací Stouni nebo The Who, to pro mne nikdy nebylo) a nějaký současný crossovery.
A samozřejmě stále a znovu písničkáře: Dylana, Cohena, Waitse, Okudžavu, Mertu..
Me se libi shoegaze rock, pokud nejakej...
pisnickare mam taky oblibeny, ale ti vetsinou moc nerockujou... http://www.youtube.com/watch?v=ZOqc4B1GaN4 genius
Ač to slovo slyším poprvé, tak jsem zjistil, že shoegaze je můj styl Sonic Youth, Ride, J&MCh, My Bloody Valentine, Boo Radleys, Dinosaur, dokonce Ecstasy tam píšou... Pak ale nechápu, že se tak pohoršuješ nad Thurstonem Moorem
Rád obdivuješ svoje tkaničky?
jasne no, ty ale michas kapely co tam jsou zmineny jako "influences" a samotny zastupce zanru
jinak dokonce i na wikipedii zminujou nasi Extazi svate Terezy
shoegaze opravdu na zacatku svy kariery hrali a dockali se uznani i za kanalem...
No jo, já jsem to až tak moc nečet, jen jsem to zběžně přelétl, co to vlastně je a viděl jsem tam tyhle kapely...
Té Ecstasy jsem si tam všiml, Susurrate je celkem zajímavá deska, ale moc často se poslouchat nedá
treba tohle mi prijde zivy az az
www.youtube.com/watch?v=MQ2qEah8Fns
...nebo muj oblibenec Bernard Fevre
www.youtube.com/watch?v=O4bzwoUX6kg http://www.youtube.com/watch?v=3LVIz-h_JtM
www.youtube.com/watch?v=x8u7MNG-ug8
trochu extremnejsi priklad, ale peknej klip www.youtube.com/watch?v=BxEb2FrQUbE
to je par jednoduchejch prikladu, co me momentalne napadly, byla by jich spousta...elektronika podle me zivelna je...
a ted me omluvte, jdu roztacet 12-ti palce do klubu
Zrovna teď Matte Kudasai, skvělou píseň King Crimson. Což je jedna ze tří, čtyř nejzajímavějších kapel rockový hudby, přestože jste o ní nikdy neslyšeli.
A teď už Matte Kudasai skončila, jdu spát, dobrou noc. A na dobrou noc si dáme Epitaph...
tak ja o ni slysel, ale vzhledem k my alergii na zvuk elektricky kytary jsem se nejak vic nezajimal
Největší tragédie ve světě hudby je fakt, že nejlepší zpěvák všech dob nazpíval jednu z nejkrásnějších písní všech dob zrovna o Městě zla.
Všem teď musím tvrdit, že tu skladbu nemám rád a doma si ji potajmu pouštím.
To už byl pod práškama, tak třeba nevěděl, co zpívá
To by toho jinak velmi šikovného kluka omlouvalo. Četl jsem o jeho spolupráci s Camballe a vypadá to tak, že byl mimo několik měsíců...
Nejčtenější
Plkátko
Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)
fakt?
Fakt! www.youtube.com/watch?v=nlnxJUwcy5Q&feature=related