Preview 13. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

La Liga nabídne po dnech věnovaných evropským pohárům třinácté kolo. Pro koho bude nepopulární číslo šťastné?

V pátek se fanoušci vypraví na utkání mezi Celtou Vigo a Leganésem.

Sobotu otevře souboj Alavésu s Eibarem, následovat bude Real Madrid - Málaga, Betis - Girona a Levante - Atlético.

V neděli hostí Deportivo Athletic, Real Sociedad si pozval Las Palmas. Předkrm nabídne zápas Villarreal - Sevilla a hlavní chod pak bude mít podobu dosud neporažených Valencia - Barcelona.

Espanyol a Getafe pondělní dohrávkou napíší za kolem tečku.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
24.11.17 20:00 Celta de Vigo -:- Leganés

Již v pátek rozehrají třinácté kolo La Ligy Celta Vigo a Leganés. A Madriďané mají na stadion Balaídos krásné vzpomínky, vloni zde začala jejich premiérová pouť nejvyšší soutěží, navíc nadmíru úspěšně - výhrou 1-0 díky brance Víctora Díaze.

Také tentokrát by chtěl Leganés na pro něj magickém místě bodovat, v posledních třech zápasech se mu to totiž ani jednou nepovedlo. Přesto se drží v lepší polovině tabulky, konkrétně na osmé pozici. Trenér Garitano stále postrádá záložníka Omara Ramose, podle posledních zpráv nebude moci nastoupit ani kapitán týmu Mantovani.

Celta Vigo pokračuje v proměnlivých výkonech a střídá prohry s výhrami. Fanoušci věří, že Celestes tentokrát ukáží svou lepší tvář. Sergi Gómez a Roncaglia jsou mimo hru, připraven je naopak ve formě hrající Iago Aspas, stejně tak Maxi Gómez a obvyklý přihrávač Pione Sisto.

25.11.17 12:00 Deportivo Alavés -:- SD Eibar

Alavés a Eibar čeká vzájemný zápas, který bude jen smutnou připomínkou toho posledního vzájemného. Alavés do něj před několika měsíci šel jakožto finalista Copa del Rey a Eibar potřeboval zvítězit, aby se přiblížil nadějí na pohárovou Evropu. Součanost nemůže být nedávné minulosti více vzdálená...

A to zejména v případě Alavésu, jehož trápení nezměnila ani výměna kouče. Pravdou je, že pod De Biasim působí mužstvo přece jen živěji, stále ale prohrává a prohrává... Nelze se divit, že je v tabulce předposlední. De Biasi musí řešit otazník nad startem Vigaraye, jenž má menší zdravotní potíže.

Ani Eibaru není do zpěvu, byť poslední vysoká výhra nad Betisem dává naději v lepší zítřky. José Luis Mendilibar zdá se našel ideální sestavu a nebude do ní zasahovat více. To by mělo znamenat účast Charlese i Aleja na trávníku od úvodního hvizdu rozhodčího.

25.11.17 15:15 Real Madrid -:- Málaga

Real Madrid si v Lize mistrů s chutí zastřílel proti APOELu, nyní se očekává probuzení útočníků Benzemy a Cristiana Ronalda i na ligových trávnících. Soupeře k tomu mají takřka ideálního, do sestupových vod ponořenou Málagu.

V letošní Primeře vstřelili Benzema i Cristiano Ronaldo po jediné brance, což z nich dělá v měřítku elitních evropských lig jednu z nejhorších ofenzivních dvojic. Po jejich boku se ani tentokrát neobjeví Gareth Bale, seznam absencí doplňuje se zlomeným nosem Sergio Ramos, Nacho, Asensio a Achraf.

Málaga stále nemůže využít služeb Kuzmanoviće a Miguela Torrese, rovněž Ricca není Míchelovi k dispozici. Pozitivní novinkou je návrat záložníka Recia. Andalusané bez ohledu na dnešní výsledek stráví mezi nejhorší trojkou i nadcházející týden. Dvě výhry z posledních tří kol ale dávají mužstvu naději, že ani na Bernabéu není bez šance.

25.11.17 17:30 Real Betis -:- Girona

Stadion Benita Villamarína bude svědkem utkání, které ještě v rámci Primera División nezažil. Betis poprvé mezi elitou přivítá Girona, která v letošní La Lize debutuje.

A zatím je to debut nadmíru úspěšný. Girona neprohrála čtyřikrát za sebou, body sbírá i proti papírovým favoritům a drží se v klidném středu tabulky. Na sestupové pásmo má pohodlný náskok devíti bodů. Náladu tak mohou Pablu Machínovi kazit jen absence, neboť postrádá Alcalu, Pere Ponse a Bernarda, což si vyžádá některé změny v základní jedenáctce.

Campbell, Feddal a Mandi jsou absence Betisu, jehož fanoušci jsou z posledních výkonů a výsledků rozpačití. Verdiblancos vyhráli jediný z pěti uplynulých mačů, dobrou zprávou pro ně ale je, že se velmi rychle mohou přiblížit evropským pozicím, mají na ně jen čtyřbodovou ztrátu.

25.11.17 19:45 Levante -:- Atlético Madrid

Jako poslední z La Ligy nazují v sobotu kopačky fotbalisté Levante a Atlética, které spojuje touha dosáhnout na tři body, každému ze soupeřů by však posloužily k jinému účelu.

Levante by potvrdilo cennou výhru z Gran Canarie a alespoň dočasně by se posunulo do lepší poloviny tabulky nejvyšší soutěže. Granotes zdá se překonali menší útlum, přestože stále nemají k dispozici kompletní kádr. Lerma, Lukić, Roger, Iván a Alegría pokračují mimo hru, z rozhodnutí kouče se zápasu nezúčastní Boateng, Luna a Langerak.

Atlético Madrid naposledy remizovalo v derby s Realem Madrid a zůstává neporažené, přesto jsou i nadále patrné neduhy v jeho hře. Juanfran a Vrsaljko nefigurují v nominaci Diega Simeoneho. Atlético ztratilo v posledních letech s Levante důležité body, dokáže tentokrát Ciutat dobýt?

26.11.17 11:00 Deportivo La Coruña -:- Athletic Club

Ani ve třináctém kole La Ligy nebude chybět nedělní utkání s výkopem v pravé poledne, na stadionu Riazor se o něj postarají fotbalisté Deportiva a Athleticu, mužstev, která nutně potřebují bodovat, a to pokud možno naplno.

Deportivo ohraničuje sestupové pásmo, a přestože má na poslední tri mírný náskok, každá prohra ho může dostat do nepříjemných problémů. Nedávno jmenovaný kouč Galicijců Cristóbal musí udělat zásahy do základní sestavy, neboť postrádá zraněné Bakkaliho a Sidneie, stejně tak vykartované duo Guilherme a Luisinho. Mezi třemi tyčemi, pro letošní Depor velmi choulostivé místo, by se měl objevit Rubén.

Muniain, Etxebarria a Yeray stále okupují marodku baskických Lvů z Bilbaa. Athletic získal o jediný bod více než Depor a v posledním venkovním zápase na Balaídosu ukázal svou nejhorší tvář. Není potřeba připomínat, že každé další zaváhání může vedení vyburcovat ke změně na trenérském postu.

26.11.17 15:15 Real Sociedad -:- Las Palmas

Rozdílná forma, rozdílné výsledky, rozdílné ambice. Real Sociedad žije v současném ligovém ročníku ve zcela jiném světě než Las Palmas. I proto bude jejich vzájemný boj, k němuž dojde ve třináctém kole na Anoetě, zajímavý.

Erreala poznala přemožitele v jediném z posledních pěti kol, daří se jí i v Evropě, kam se chce kvalifikovat i letos. V případě výhry se Baskové dotáhnou na šestý Villarreal. Eusebio by již měl mít k dispozici Davida Zurutuzu, pokud se informace potvrdí, měl by zkušený záložník nastoupit od úvodní minuty.

Las Palmas se propadly na poslední místo tabulky, mají nejhorší obranu v lize a druhý nejhorší útok. Pako Ayestarán bude v případě další prohry zřejmě odvolán, klub již pracuje na nástupci, ale zatím neúspěšně, což je možná hlavní důvod, že Ayestarán má stále práci. Halilović, Tannane a Momo k utkání neodcestovali.

26.11.17 17:30 Villarreal -:- Sevilla

Villarreal si to v atraktivním představení rozdá se Sevillou a pozornost přitahují zejména jména Sergia Asenja a Eduarda Berizza. První jmenovaný se poprvé v sezóně objevuje v nominaci poté, co překonal čtvrté vážné zranění kolena v kariéře, druhému byla před pár dny objevena rakovina prostaty.

Hráči Sevilly tak chtějí podpořit náladu trenéra, která je v boji se zákeřnou nemocí vždy důležitým faktorem, dalším dobrým výsledkem. A na Estadio de la Cerámica by měl dvojnásobnou hodnotu, neboť Villarreal je přímým sokem Sevilly v boji o Evropu. Andalusané jsou ve vzájemném minisouboji o bod úspěšnější, mají jich na kontě 22. Žlutá ponorka ale ještě pod Callejou neprohrála.

I přes návrat Asenja má Villarreal stále mnoho marodů, konkrétně Boneru, Andrése, Semeda, Castilleja a Cherysheva. Sevilla oznámila tři ztráty, a to velmi důležité v podobě obránců Escudera a Kjæra a záložníka N'Zonziho, obvyklých pilířů základní jedenáctky.

26.11.17 19:45 Valencia -:- FC Barcelona

Skutečnou třešničkou na dortu nedělních zápasů třináctého kola Primera División bude střetnutí Valencie a Barcelony. Současná La Liga nemůže nabídnout zajímavějších a napínavějších 90 minut, vždyť Culés ani Netopýři ještě neprohráli.

Valencia se překvapivě pasovala do role nejbližšího a prozatím jediného pronásledovatele Barcelony. Pokud získá na Mestalle skalp Katalánců, přiblíží se jim na jediný bod. Pokud by se naopak radovala parta Ernesta Valverdeho, znamenalo by to další velký krok směrem k titulu.

Očekává se, že Mestalla bude praskat ve všech a mělo by být vyprodáno. Fanoušci ve Valencii mají po fotbale hlad, který vyvolaly skvělé výkony Marcelinových svěřenců. Úspěšný kouč se musí obejít bez obránce Murilla, jenž na mimo hru na blíže neurčenou dobu. Zaza je i přes problémy s kolenem připraven rozšířit svou gólovou sbírku.

V dresu Barcelony nebude chybět Lionel Messi, jehož prodloužení kontraktu bylo konečně zoficializováno. Odvolání proti žluté kartě Gerarda Piquého bylo zamítnuto, takže reprezetnační stoper o utkání přijde. V nominaci nejsou ani Mascherano, André Gomes, Rafinha, Sergi Roberto a Dembélé.

27.11.17 20:00 Espanyol -:- Getafe

Fotbalisté Espanyolu a Getafe uzavřou třinácté kolo letošního ročníku Primera División vzájemným duelem na RCDE Stadium. Utkání má začátek v pondělí v 21 hodin.

Pericos věří, že dají zapomenout na poslední dvě kola, v nichž odešli poraženi. Někteří z nich zažijí zvláštní pocity, neboť mají s táborem dnešního soupeře spojenou minulost. To se týká Granera, Álvara, Víctora Sáncheze či trenéra Quique Sáncheze Florese. Lodivod Espanyolu se musí obejít bez útočníka Léa, jehož by měl v základní sestavě zastoupit veterán Sergio García.

Gaku a Chuli pokračují na marodce Getafe, které jde do střetnutí jako tabulkově výše postavené mužstvo. Madriďané dosud nasbírali šestnáct bodů, Espanyol o tři méně a je nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

 

Tabulka po 12. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 12 11 1 0 33:4 (+29) 34 V V V V R
2. Valencia 12 9 3 0 32:11 (+21) 30 V V V V V
3. Real Madrid 12 7 3 2 22:9 (+13) 24 R V P V V
4. Atlético Madrid 12 6 6 0 16:6 (+10) 24 R V R V R
5. Sevilla +1 12 7 1 4 14:12 (+2) 22 V P V P P
6. Villarreal –1 12 6 3 3 19:12 (+7) 21 R V R V V
7. Real Sociedad 12 5 3 4 25:22 (+3) 18 R V P R V
8. Leganés +1 12 5 2 5 9:11 (-2) 17 P P P V V
9. Real Betis –1 12 5 2 5 21:25 (-4) 17 P R P V P
10. Getafe +2 12 4 4 4 19:14 (+5) 16 V R V R P
11. Girona –1 12 4 4 4 14:17 (-3) 16 R V V V P
12. Levante +2 12 3 6 3 14:15 (-1) 15 V P R R R
13. Celta de Vigo –2 12 4 2 6 23:19 (+4) 14 P V P P V
14. Espanyol –1 12 3 4 5 9:15 (-6) 13 P P V R R
15. Athletic Club 12 3 3 6 12:16 (-4) 12 R P P P V
16. Deportivo La Coruña 12 3 2 7 15:23 (-8) 11 P P V P R
17. Eibar 12 3 2 7 11:25 (-14) 11 V P R P R
18. Málaga +2 12 2 1 9 9:25 (-16) 7 V P V P P
19. Deportivo Alavés –1 12 2 0 10 6:20 (-14) 6 P V P P P
20. Las Palmas –1 12 2 0 10 8:30 (-22) 6 P P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace