Preview 31. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Po bitvách v evropských pohárech se pozornost vrací na ligové trávníky, španělská liga pokračuje třicátým prvním kolem.

To otevře záchranářská bitva o naději mezi Deportivem a Málagou.

V sobotu Alavés přivítá Getafe, Celta Vigo Sevillu, Betis v boji o Evropu Eibar a vedoucí Barcelona Leganés.

Neděle začne dalším klíčovým duelem z dolních pater tabulky Levante - Las Palmas, následovat bude očekávané madridské derby mezi Realem a Atléticem, Real Sociedad si to rozdá s Gironou a Valencia s Espanyolem.

Tečka bude napsána pondělní dohrávkou mezi Villarrealem a Athleticem.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v sobotu ve 12:00.

 
06.04.18 21:00 Deportivo La Coruña -:- Málaga

Stadion Riazor bude v jedenatřicátém kole La Ligy místem, kde Deportivo a Málaga mohou napravit část chyb, kterých se během nepovedené sezóny dopustily. Oba celky jsou namočeny v sestupovém pásmu a jen série výher v závěru sezóny je může vrátit do hry o přežití.

Málaga ožila díky vítězství nad Villarrealem, které bylo teprve čtvrtým v sezóně. Pokud uspěje i dnes za tři body, bodově se na Deportivo dotáhne. Pokud naopak vyhrají Galicijci, sníží minimálně dočasně náskok sedmnáctého Levante na pět bodů. Ve hře bude to nejcennější - naděje.

Deportivo půjde do klíčového duelu bez obránce Luisinha a v útoku s Lucasem Pérezem, který v případě, že neskóruje, uzavře celou polovinu soutěže bez gólové radosti. Návrat na Riazor si jistě maloval zkušený forvard v hezčích barvách. Recio, Kuzmanović, Lestienne či Juanpi jsou ztráty Málagy.

07.04.18 13:00 Deportivo Alavés -:- Getafe

Alavés hostí Getafe a domácí mají o motivaci postaráno, neboť by se v případě vítězství posunuli na hranici 35 bodů, což je cifra, která je pro poslední trojku nedostižná, Alavés by si tak definitivně zajistil záchranu.

V úvodu sezónu to přitom byl právě celek z Vitórie, který se bezradně potácel na dně tabulky La Ligy. Alavés včas změnil rytmus a proměnil se k nepoznání, sladká odměna je na dosah. Getafe ale nebude snadným soustem, Madriďané stále mohou pomýšlet na atak na pohárové příčky, byť poslední domácí prohra s Betisem uštědřila tomuto plánu velkou trhlinu.

Getafe odcestovali k zápasu na Mendizorroze bez dvojice Arambarri a Portillo. Také domácí celek oznámil dvě vynucené absence, a sice Vigaraye a Dani Torrese.

07.04.18 16:15 Celta de Vigo -:- Sevilla

Vincenzo Montella označil letošní sezónu Sevilly za "zvláštní". Zvláštní by však bylo pro fanoušky andaluského celku vyhlížet nadcházející ročník bez účasti v Evropě. Sevilla přitom bude muset v závěru toho současného hodně zabrat, aby se udržela mezi týmy, které se kvalifikují do kontinentálních soutěží.

V jedenatřicátém kole se jí do cesty postaví na stadionu Balaídos Celta Vigo, jeden z přímých konkurentů. Pokud si Celestes připíší výhru, sníží manko na dnešní soka na pouhé tři body. Situace okolo pohárových příček by se tak pořádně zamotala.

Špatnou zprávou pro domácí je, že se musejí obejít bez Maxi Gómeze. Klíčový forvard pyká za karetní hříchy. Mimo hru je i Slovák Mazáň, který ale zatím mnoho příležitostí nedostal. Sevilla postrádá Mercada a očekává se, že by Montella mohl vzhledem k nabitému programu sáhnout k rotaci v základní jedenáctce.

07.04.18 18:30 Real Betis -:- SD Eibar

Jestliže o titulu je v podstatě rozhodnuto a také příčky zaručující miliony z Ligy mistrů jsou rozebrány, pak o vstupenky do Evropské ligy se v závěru sezóny strhne velká mela. O to důležitější bude výsledek utkání mezi Betisem a Eibarem.

Oba dnešní soupeři totiž aspirují na umístění v nejlepší šestce, která se může na druhou nejprestižnější evropskou soutěž těšit. Lépe k tomu má nakročeno andaluský klub, na jehož kontě je 46 bodů, zatímco Eibar se prozatím musí na desáté pozici spokojit se 40 body.

Pozornost poutají zejména dvě jména. Dani Giménez dostane po dlouhé době šanci mezi třemi tyčemi domácích, neboť dosavadní jednička Antonio Adán musí podstoupit operaci a sezóna pro něj skončila. V dresu Eibaru bude sledován Takashi Inui, jenž by měl po sezóně zamířit právě do Betisu. Pokud jde o absence, pak Betis postrádá ještě Sanabriu, Francise, Fedddala, Rafu a Camarasu. Eibar Charlese, Enriche, Frana Rica a Diopa.

07.04.18 20:45 FC Barcelona -:- Leganés

Další týden, další zápas, v němž se očekává snadný triumf Barcelony, který bude znamenat další velký krok k jistotě ligového titulu. Soupeřem Katalánců bude v sobotu od 20:45 Leganés.

Jestliže v Barceloně se teprve rozhoduje, jestli bude sezóna označena za úspěšnou, v táboře Leganésu je již dnes jasno. Okurky zvládly druhou sezónu mezi elitou skvěle a s velkým předstihem si zajistily záchranu. Zbytek ligového ročníku si tak mohou užívat a fotbal hrát zejména pro radost.

To se netýká zraněných Szymanowského a Mantovaniho, pro dnešní mač ani vykartovaného Diega Rica. Barcelona nastoupí bez Digneho, v nominaci nejsou z Valverdeho rozhodnutí ani Busquets, Yerry Mina a Aleix Vidal. Valverde zvažuje rotaci, která by se mohlo dotknout i Messiho. Argentinec by tak začal na lavičce a byl připraven nastoupit v případě, že by věci nešly očekávaným směrem.

08.04.18 12:00 Levante -:- Las Palmas

La Liga není jen boj o titul a poháry, ale také o holé přežití v ní. O bytí a nebytí mezi španělskou smetánkou se bude v neděli od pravého poledne hrát na stadionu Levante, kde se představí Las Palmas.

Náskok Levante, které drží poslední příčku, jež zaručuje záchranu, se po výhře Deportiva nad Málagou snížil. Zatímco výhra Granotes by zřejmě definitivně odstřelila Las Palmas, případný neúspěch by naopak kanárský klub vrátil do hry a závěr sezóny by byl v dolních patrech hodně napínavý.

Lepší aktuální výkonností se prezentuje Levante, které tentokrát nemohlo povolat Doukourého, Lukiće, Lunu, Jasona či Boatenga. Las Palmas přicestují bez Bigase, Emenikeho a Peñalba, mimo je také vykartovaný Ximo Navarro. Na Ciutat se očekává bouřlivá atmosféra. Kdo se bude ve velmi důležitém mači radovat?

08.04.18 16:15 Real Madrid -:- Atlético Madrid

Tahák jedenatřicátého kola Primera División se bude hrát na stadionu Santiago Bernabéu, kde Real Madrid v městském derby přivítá Atlético Madrid.

Jsou to překvapivě hosté, kdo půjde do utkání jako tabulkově lépe postavený celek. Na regionálního soka mají Los Colchoneros na druhém místě náskok čtyř bodů. Možná půjde o poslední derby Fernanda Torrese. Jedna z ikon Atlética zřejmě v létě klub opustí. Dnes bude na svou šanci čekat na lavičce, přednost v útoku dostane sehraná dvojka Diego Costa a Griezmann. Giménez pokračuje mimo hru.

Real Madrid nemůže nasadit Nacha a Valleja, Varane má zdravotní šrámy, což znamená problém na pozici stopera. Podle všeho se na ni zatáhne Brazilec Casemiro. V útoku se Blancos budou spoléhat ve skvostné formě hrajícího Cristiana Ronalda, jestli ho budou podporovat Lucas, Asensio, Bale či Isco, to zatím tuší jen Zinédine Zidane.

08.04.18 18:30 Real Sociedad -:- Girona

Real Sociedad má možnost posedmé v sezóně zvítězit na stadionu Anoeta a nenavázat tak na nejhorší domácí sezónu poslední let z roku 2010. Soupeřem bude baskickému celku nováček z Girony.

Asi málokdo čekal, že Erreala bude v tomto zápase tím, kdo již bude sezónu jen dohrávat bez reálné možnosti záutočit na poháry, zatímco Girona bude stát před možností posunout se před šestou Sevillu. Katalánci se prezentují ve své první sezóně v Primeře velmi dobrou hrou a ještě lepšími výsledky a mohou snít o Evropě.

Lépe na tom jsou hosté, i pokud jde o absence, neboť nemají větší problémy při skládání obvyklé úvodní jedenáctky. Zato Real Sociedad nemohl povolat Rulliho, Carlose Martíneze, Xabi Prieta, Odriozolu, Bautistu, Guridiho a vykartovaného Illarramendiho, což výrazně ovlivní sestavu, kterou Imanol vyšle do boje.

08.04.18 20:45 Valencia -:- Espanyol

Moreno versus Moreno. Zápas mezi Valencií a Espanyolem by se mohl stát přetahovanou dvou útočníků, kteří patří v letošní sezóně mezi to nejlepší, co v ofenzivě La Liga nabízí.

Bude úspěšnějí domácí Rodrigo, nebo hostující Gerard? V lepší náladě jde do utkání bezpochyby domácí forvard, neboť Valencia pevným krokem kráčí za návratem do Ligy mistrů, Espanyol má ve zbytku ligového ročníku jediný úkol - dokončit ho na co nejvyšším místě, na poháry už to nebude.

Netopýři se musejí obejít bez záložníka Coquelina, ztráty Espanyolu se počítají na více jmen. V Barceloně zůstali Óscar Duarte, Naldo, Diego López a potrestaný Víctor Sánchez.

09.04.18 21:00 Villarreal -:- Athletic Club

Poslední zápas třicátého prvního kola Primera División se odehraje na Estadio de la Cerámica, kde Villarreal nastoupí v pondělí proti Athleticu.

Domácí si musejí dát pozor na Aritze Adurize, jsou totiž oblíbenou obětí veterána Athleticu. Aduriz dal Žluté ponorce v 35 zápasech 11 gólů a také dnes bude hlavní ofenzivní sílou baskického mužstva, které je v tabulce na dvanáctém místě se snižujícími se šancemi na postup do Evropy.

Villarreal nemá na příčkách, které zaručují účast v kontinentálních soutěžích, klid a nemůže si dovolit ztrácet body, neboť se na něj tlačí hned několik konkurentů. Bruno je nejcitelnější absencí Callejova výběru, za Athletic nenastoupí Yeray a Kike Sola.

 

Tabulka po 30. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 30 23 7 0 76:15 (+61) 76 R V V V R
2. Atlético Madrid 30 20 7 3 50:14 (+36) 67 V P V P V
3. Real Madrid 30 19 6 5 76:33 (+43) 63 V V V V P
4. Valencia 30 19 5 6 58:31 (+27) 62 V V V V R
5. Villarreal 30 14 5 11 40:34 (+6) 47 P V V P P
6. Real Betis 30 14 4 12 50:53 (-3) 46 V V V P R
7. Sevilla 30 14 4 12 39:46 (-7) 46 R P P V V
8. Girona 30 12 8 10 44:43 (+1) 44 R P V V V
9. Celta de Vigo 30 11 7 12 46:43 (+3) 40 R R P V P
10. Eibar 30 11 7 12 36:43 (-7) 40 R P P R V
11. Getafe 30 10 9 11 35:28 (+7) 39 P V P P V
12. Athletic Club 30 8 12 10 30:34 (-4) 36 R P V P R
13. Espanyol 30 8 12 10 26:37 (-11) 36 R P V R V
14. Leganés 30 10 6 14 25:36 (-11) 36 P V P V P
15. Real Sociedad 30 9 7 14 51:52 (-1) 34 R P P V R
16. Deportivo Alavés 30 10 2 18 26:45 (-19) 32 R P P P V
17. Levante 30 5 13 12 26:44 (-18) 28 R V V R P
18. Las Palmas 30 5 6 19 21:61 (-40) 21 P R P P R
19. Deportivo La Coruña 30 4 8 18 26:61 (-35) 20 P R P R P
20. Málaga 30 4 5 21 17:45 (-28) 17 V R P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace