Preview: Real Madrid - Grêmio

Real Madrid versus Grêmio (© marca.es)

Zatímco ve Španělsku pokračuje La Liga šestnáctým kolem, Real Madrid má zápas domácí soutěže odložen, neboť ho čeká finále mistrovství světa klubů proti Grêmiu.

Brazilský celek si zajistil postup přes Pachucu až v prodloužení, kdy rozhodla jediná trefa Evertona. Grêmio se na turnaj kvalifikovalo jakožto vítěz slavné Copa Libertadores. V jeho sestavě se tentokrát neobjeví Arthur, vycházející hvězda, o kterou se zajímá Barcelona, ale také Real Madrid.

Vítěz Ligy mistrů může přepsat historii. Poté, co jako první klub obhájil ušatý pohár, má šanci to samé dokázat i na mistrovství světa klubů, kde se to rovněž nikomu nepodařilo. Zatím. Finále Blancos umí, od roku 2000 neprohráli v žádném zápase, ve kterém šlo o kontinentální nebo světovou trofej. 

Zidanův výběr navíc může být prvním, který v historii Realu Madrid vyhraje pět soutěží v jediném roce. Dobrou zprávou pro francouzského kouče je, že má k dispozici kompletní kádr. Největším otazníkem je, zdali nastoupí Gareth Bale od první minuty. O zbylém složení mužstva není pochyb, měla by nastoupit obvyklá elitní sestava.

Zápas začíná na Zayed Sports City Stadium v 18 hodin, rozhodčím bude Mexičan César Ramos.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace