Shrnutí 11. kola Primera División

Radost hráčů Girony (© marca.es)

Jedenácté kolo Primery otevřela remíza Betisu s Getafe. Valencia vyhrála posedmé v řadě, tentokrát nad Leganésem. Atlético prolomilo sérii remíz a uspělo na půdě Deportiva, Alavés si připsal tři body proti Espanyolu. Barcelona porazila Sevillu.

Girona byla v souboji nováčků nad síly Levante. Celta Vigo prohloubila krizi Athleticu. Real Sociedad splnil roli favorita v derby proti Eibaru, Villarreal domácí výhrou proti Málaze.

 
03.11.17 20:00 Real Betis 2:2 Getafe
Branky: 68. A. Sanabria Ayala , 87. R. Boudebouz  – 18. Bergara , 34. F. Portillo Soler

Getafe mělo zápas na Villamarínu skvěle rozehraný, o vítězství se však připravilo samo laxním zakončením ve druhém poločase. Betis Madriďany vytrestal a mužstva si tak rozdělily po bodu, který neuspokojí nikoho.

Betis začal aktivně a už po několika minutách trefil Amat po standardce Guardada břevno. Getafe úvodní tlak domácích přežilo a samo udeřilo, a to hned dvojnásobně. Antunesovu standardku prodloužil mimo dosah Adána, jenž zůstal na půli cesty, Bergara. Druhý gól hostů vstřelil za pomoci teče jednoho z obránců Portillo.

Frustrovaný Betis trpěl, nedokázal být nebezpečný a v úvodu druhé půle daroval Getafe jednu šanci za druhou. Amath, Ángel, Molina či Portillo procházeli obranou jako nůž máslem, jenže sami před Adánem selhávali. A tak přišel trest. Betis dvakrát skóroval zpoza velkého vápna, nejprve střídající Sanabria a v samotném závěru další žolík Boudebouz. Dvě povedené rány z dálky vrátily Verdiblancos do hry. Betis chtěl více, v nastaveném čase bylo před Guaitou rušno, ale obrat skóre dokončen nebyl.

04.11.17 12:00 Valencia 3:0 Leganés
Branky: 14. D. Parejo Muñoz , 71. R. Moreno Machado , 82. S. Mina Lorenzo (z pen.)

Valencia přidala na šňůru vítězství sedmý korálek, na Mestalle sice tentokrát tak herně nezářila, přesto zdolala Leganés přesvědčivě 3-0.

Leganés překvapivě nebyl horším týmem, v první půli možná i mírně lepším, nicméně jedinou branku vstřelil Dani Parejo z přímého kopu, k němuž přistoupil netradičně. Podstřelením zdi zaskočil i Pichu Cuéllara v brance.

Podobný obrázek pokračoval ve druhé půli. Hosté nebyli daleko od vyrovnání, od pohromy zachránil Netopýry Neto. Jak Leganés otevíral hru, vznikala v jeho obraně okénka. Jednoho z nich využili domácí rychlým brejkem zakončeným hlavičkujícím Rodrigem. Definitivní podobu výsledku dal ze správně nařízené penalty sám faulovaný Santi Mina. Valencia zvládla vítězně i utkání, v němž nevynikala.

04.11.17 15:15 Deportivo La Coruña 0:1 Atlético Madrid
Branky: 90. T. Partey

Atlético Madrid dokázalo díky jediné brance Thomase z nastaveného času dobýt stadion Deportiva a urvat těsným výsledkem důležité tři body. Ty pomohou Madriďanům nejen v tabulce, ale zároveň jim zvýší pošramocené sebevědomí.

Utkání začalo o několik minut dříve, než bylo naplánováno, možná Álvarez Izquierdo potřeboval stihnout svůj let... V La Lize už vás nepřekvapí zkrátka nic. Pokud jde o fotbalovou stránku, tak z té nenabídlo úvodních 45 minut takřka nic, jen nudný boj o střed pole. Atlético se k Pantilimonovi ani nepřiblížilo, Deportivo oblaka sem tam poškádlilo, ale bez skutečného nebezpečí.

Druhý poločas byl ze strany hostů lepší, Guilherme zachránil Depor odkopem z brankové čáry. Když už se zdálo, že zápas žádný gól nenabídne, zastavil Sidnei brejk hostů nedovoleně, následný přímý kop rozehrálo Atlético nakrátko a Thomas povedenou střelou rozhodl o tom, že tři body poletí do hlavního města.

04.11.17 17:30 Deportivo Alavés 1:0 Espanyol
Branky: 1. C. Santos Kwasniewski

Alavés ukončil řadu proher na domácím stadionu a Mendizorroza konečně mohla propuknout v radost, a to po konečném hvizdu utkání proti Espanyolu, které De Biasiho parta vyhrála. Stačila jí k tomu jediná trefa Santose z první minuty.

Mnozí fanoušci se ještě ani nestačili usadit a už proběhl nejdůležitější moment utkání. Santos se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a parádní ranou ho uklidil do horního rohu branky. Hermosovo vyloučení po pochybné druhé žluté kartě a zákrok Paua proti technické střele Munira, ty byly jediné další zajímavé okamžiky, které první 45minutovka nabídla.

I ve druhém dějství se Alavés soustředil na pečlivou obranu, s níž si Espanyol nevěděl rady. Jedinou skutečnou šancí na vyrovnání tak v nastavení zmařil Sergiu Garcíovi Pacheco. Alavés konečně prolomil domácí prokletí a vzhlíží k lepším zítřkům, výkony Espanyolu se i nadále střídají jako noc a den.

04.11.17 19:45 FC Barcelona 2:1 Sevilla
Branky: 23. F. Alcácer García , 65. F. Alcácer García  – 59. G. Pizarro

Paco Alcácer prožil nejlepší večer v dresu Barcelony, dvěma přesnými zásahy zařídil vydřené vítězství favorita nad Sevillou. Barcelona i nadále zůstává v čele La Ligy.

Barcelona do zápasu vlétla a během úvodních dvaceti minut si vypracovala čtyři šance. Proměnit nedokázala žádnou. Až chyba Escudera pomohla Kataláncům k gólové radosti, potrestal ji Alcácer. Hosté působili na Camp Nou ztraceně.

Až druhý poločas nabídl lepší verzi Sevilly. Muriel to zkoušel zdálky, Sarabiu včas zastavil Semedo. Nabíhajícího Pizarra po rohovém kopu však nepokryl nikdo, bylo srovnáno. Pozitivní stav neudržela Sevilla dlouho, Barcelona získala vedení zpět, opět zásluhou Paca Alcácera, jehož při střídání vyprovázel potlesk vestoje. Barcelona se zřejmě oprávněne dožadovalo dvou pokutových kopů, rozhodčí je ale přehlédl. I tak zvítězila 2-1.

05.11.17 11:00 Levante 1:2 Girona
Branky: 90. E. Ünal  – 58. B. García Freire , 83. C. Stuani Curbelo

Girona využila výhrou nad Realem Madrid posílené morálky a dobyla v souboji dvou nováčku Primera División stadion Levante výsledkem 2-1.

Zatímco Katalánci se vznášejí v oblacích a poslední dny a týdny si vyloženě užívají, což bylo patrné i dnes, kdy šli odhodlaně za vítězstvím, tak na Levante po dobrém vstupu do sezóny padla deka, kterou ze sebe nemůže shodit. Až příliš lpí na defenzivě a dopředu se mu nedaří. Girona ovládla první půli, neuběhlo ani deset minut a hosté už zaznamenali šance Stuaniho a Granella. Stejní hráči zahrozili i na konci poločasu, Levante předtím zkoušelo štěstí Moralesem a Bardhim.

První změna skóre přišla po hodině hry a stála za to. Nádherná rána, kterou vyslal Borja García, zapadla do horního rohu branky. V 83. minutě se Pere Pons zbavil obránce a předložil míč Stuanimu, jenž náskok Girony zdvojnásobil. Gól Ünala z nastaveného času už skóre jen korigoval.

05.11.17 15:15 Celta de Vigo 3:1 Athletic Club
Branky: 16. S. Gómez Solà , 22. I. Aspas Juncal , 26. I. Aspas Juncal  – 38. R. García Escudero

Athletic nenavázal na poslední dvě soutěžní výhry a na Balaídosu se vrátil ke své nejhorší verzi. Celta Vigo si tak došla pro pohodlné vítězství 3-1. Všechny branky padly v prvním poločase.

V něm udeřili Celestes třikrát během deseti minut, z čehož se už Athletic nedokázal vzpamatovat. Dva centry z pravé strany přinesly góly Sergi Gómeze a Iaga Aspase, druhý jmenovaný poté přidal třetí zásah odpoledne. Přestože Athletic povedenour trefou Raúla Garcíi snížil, výhra Celty nikdy nebyla skutečně ohrožena.

Při tyči Adurize či jasné příležitosti Unaie měli domácí i štěstí. Celta se připisuje zasloužené tři body a nyní je řada na vedení Athleticu, jak moc bude věřit Zigandovi, pod nímž se tým za pět měsíců nijak nezlepšil, ba spíše naopak...

05.11.17 17:30 Real Sociedad 3:1 SD Eibar
Branky: 12. W. da Silva , 28. A. Januzaj , 46. M. Oyarzabal Ugarte  – 73. J. Jordán Moreno

Real Sociedad splnil roli favorita, bez větších problémů zdolal na Anoetě v basickém derby Eibar 3-1 a znovu ukázal, že pokud mu něco nedělá problém, pak je to střílení branek.

Naopak Eibar nevystoupil ze svého stínu. Mendilibarova parta nepůsobí špatným dojmem, pokud má míč na kopačkách, ale pokud je v roli defenzivního týmu, pak má velké problémy. I v San Sebastiánu byly v obraně Eibaru až příliš velká okénka.

Domácí po zásazích Williana Josého a skvěle hrajícího Januzaje, jenž předvedl svůj nejlepší výkon v dresu Realu Sociedad, vedli už po prvním poločase 2-0. Když krátce po začátku toho druhého přidal třetí trefu Oyarzabal, bylo hotovo. Eibar potěšil jen čestný gól Jordána, na body pomýšlet nemohl.

05.11.17 17:30 Villarreal 2:0 Málaga
Branky: 68. N. Sansone , 76. N. Sansone

Téměř sedmdesát minut odolávala Málaga na Estadio de la Cerámica favorizovanému Villarrealu. Jenže poté ji dvěma zásahy sestřelil střídající Sansone a rozhodl o tom, že body zůstanou domácím.

Villarreal podle očekávání držel míč častěji na kopačkách, dlouho ale Roberto nebyl v opravdovém ohrožení. Na trávníku nebylo patrné, že oba celky dělí bodová propast. Poločasový stav 0-0 tak byl logickým vyústěním.

Podobný obrázek pokračoval i ve druhých 45 minutách, změnil ho až Callejův žolík Sansone, jenž prolomil bezbrankový stav přesnou hlavičkou a poté přidal ještě pojišťující branku. Málaga na rozdíl od většiny letošních zápasu prokázala známky života, na rozjetou Žlutou ponorku to však nestačilo.

05.11.17 19:45 Real Madrid 3:0 Las Palmas
Branky: 41. C. Casimiro , 56. M. Asensio Willemsen , 74. F. Alarcón Suárez

Real Madrid připravil Paku Ayestaránovi dvanáctou porážku v řadě, Las Palmas zdolal na Bernabéu i přes další nepříliš přesvědčivý výkon jasně 3-0. Stačila mu k tomu dobrá produktivita.

Hned v úvodu mohl skórovat Benzema, jenže potvrdil, že je z formy. To bylo na dlouhou dobu vše, až se Francouz objevil v další jasné šanci, ale s podobným výsledkem. Musel to být Casemiro, kdo vstřelil uklidňující branku, a to po rohovém kopu v 41. minutě.

Na 2-0 zvýšil ve druhém poločase Marco Asensio, jenž se opřel do míče z dálky a úchvatnou ranou nedal Lizoainovi šanci. Gól kola. Definitivní podobu dal výsledku Isco po kontru jako z učebnice. Real Madrid sice jasně vyhrál, pochybnosti a zvláštní sezóna z pohledu Blancos však pokračují.

 

Tabulka po 11. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 11 10 1 0 30:4 (+26) 31 V V V R V
2. Valencia 11 8 3 0 30:11 (+19) 27 V V V V V
3. Real Madrid 11 7 2 2 22:9 (+13) 23 V P V V V
4. Atlético Madrid 11 6 5 0 16:6 (+10) 23 V R V R R
5. Villarreal +1 11 6 2 3 18:11 (+7) 20 V R V V V
6. Sevilla –1 11 6 1 4 12:11 (+1) 19 P V P P V
7. Real Sociedad +2 11 5 2 4 24:21 (+3) 17 V P R V R
8. Real Betis 11 5 2 4 21:20 (+1) 17 R P V P R
9. Leganés –2 11 5 2 4 9:8 (+1) 17 P P V V R
10. Girona +3 11 4 3 4 13:16 (-3) 15 V V V P R
11. Celta de Vigo +3 11 4 2 5 22:17 (+5) 14 V P P V R
12. Getafe –1 11 3 4 4 15:13 (+2) 13 R V R P P
13. Espanyol –3 11 3 4 4 9:13 (-4) 13 P V R R P
14. Levante –2 11 2 6 3 12:15 (-3) 12 P R R R P
15. Athletic Club 11 3 2 6 11:15 (-4) 11 P P P V P
16. Deportivo La Coruña 11 3 2 6 13:20 (-7) 11 P V P R V
17. Eibar 11 2 2 7 6:25 (-19) 8 P R P R P
18. Deportivo Alavés +2 11 2 0 9 5:16 (-11) 6 V P P P V
19. Las Palmas –1 11 2 0 9 8:28 (-20) 6 P P P P P
20. Málaga –1 11 1 1 9 6:23 (-17) 4 P V P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace