Shrnutí 4. kola Primera División

Gareth Bale (© marca.es)

Páteční předehrávka přinesla těsnou výhru Eibaru nad Leganésem. Levante se v regionálním derby rozešlo smírně s Valencií a obě mužstva pokračují neporažená. Barcelona se hodně nadřela, ale nakonec na hřišti Getafe přece jen zvítězila. Betis si poradil s Deportivem. Atlético uspělo v prvním zápase na novém stadionu Wanda Metropolitano, díky brance Griezmanna zdolalo Málagu.

Alavés propadl proti Villarrealu, což stálo místo Luise Zubeldíu. Sevilla pokračuje v úspěšném tažení, tentokrát dobyla stadion Girony. Las Palmas zdolaly Athletic a slaví druhou výhru v řadě. Real Madrid uspěl v San Sebastiánu proti Realu Sociedad. 

V pondělní dohrávce získal Espanyol první výhru sezóny, když přetlačil Celtu Vigo.

 
15.09.17 20:00 SD Eibar 1:0 Leganés
Branky: 53. A. Gálvez Jimena

Jediný gól stačil Eibaru k výhře nad Leganésem, mužstvo José Luise Mendilibara si tak v tabulce polepší, zatímco Okurky po povedených úvodních dvou zápasech prohrály podruhé v řadě a čeká je pád o několik pozic.

Na Ipurue se v prvním poločase nestalo nic zásadního. Hrál se bojovný fotbal plný nepřesností a přerušení hry, na skutečnou gólovou šanci nebo alespoň povedený ofenzivní výpad se čekalo marně.

Druhá půle začala v podobném duchu, až se v 53. minutě na polovině hřiště dostal k míči Gálvez, předal ho Inuiovi a pokračoval podpořit útok, čehož si japonský křídelník všiml, poslal přesný centr do vápna a Gálvez dokonalou hlavičkou poslal domácí do vedení. Samotný Inui o chvilku později pálil těsně mimo. Leganés byl směrem dopředu neškodný, Eibar proto příliš netrpěl, aby těsné vedení uhájil až do konečného hvizdu.

16.09.17 12:00 Levante 1:1 Valencia
Branky: 41. E. Bardhi  – 31. R. Moreno Machado

Valencijské derby nezklamalo a nabídlo zajímavou podívanou s konečným výsledkem 1-1, o který se zasloužily góly Bardhiho a Rodriga z prvního poločasu.

Byla to právě první půle, jež nabídla to nejlepší. Ani jeden z týmu se nebál útočit, z čehož pramenily šance na obou stranách. Jako první udeřili hosté, když se ve 30. minutě po centrovaném míči Pereiry prosadil hlavou Rodrigo. Radost ale vydržela Netopýrům jen deset minut. Ve vápně propadl balón až k Bardhimu, jenž přesnou střelou k tyči ukázal, že se umí trefit i ze hry, nejen z přímého kopu.

Krátce po změně stran měl dobrou možnost znovu Rodrigo, jenže dloubáčkem přehodil nejen Raúla, ale i břevno. Poté se hra uklidnila a šancí ubylo. Byli to hosté, kdo se s blížícím koncem více tlačil směrem dopředu, ovšem bez gólového efektu. Levante remizovalo s Valencií 1-1.

16.09.17 15:15 Getafe 1:2 FC Barcelona
Branky: 39. G. Shibasaki  – 62. D. Suárez Fernández , 84. Paulinho

Barcelona pokračuje v vítězné jízdě letošní La Ligou. Katalánci porazili i čtvrtého soupeře za sebou, tentokrát veze těžce vydřené body z Colisea, stadionu nováčka soutěže Getafe.

První poločas nabídl bojovné a nadšené Getafe a Barcelonu, která v ničem nepřipomínala mužstvo z minulých kol, navíc kvůli zranění musel odstoupit ze hry Dembélé. Jorge Molina ještě nedokázal míč zblízka dopravit do branky, Azulones přesto šli do zaslouženého vedení, když se do padajícího balónu nádherným volejem opřel Gaku a jako první v sezóně nedal Ter Stegenovi šanci. Barcelona byla nejblíže gólu po milimetrovém přímém kopu Messiho, Guaita ale skvěle zasáhl.

Ve druhé půli nabrala hra Barcelony na obrátkách, hosté lépe kombinovali a dali do hry více důrazu a nasazení, což bylo klíčem k vyrovnání. Deulofeu a Sergi Roberto přetlačili soupeře a Denis Suárez povedenou střelou mimo dosah Guaity rozvlnil síť. Obrat dokonal Paulinho, jenž se prodral mezi beky a svou akci zakončil gólově. Mnohými kritizovaná letní posila tak zaznamenala svou první trefu po přestupu do Katalánska. Barcelona díky zlepšenému výkonu po změně stran a gólům střídajících hráčů udržela stoprocentní bilanci, na Coliseu vyhrála 2-1.

16.09.17 17:30 Real Betis 2:1 Deportivo La Coruña
Branky: 14. J. Sánchez Rodríguez , 76. J. Sánchez Rodríguez  – 23. F. Cartabia

Fotbalisté Betisu vyhráli i druhý domácí zápas letošní ligové sezóny, a to zásluhou dvou branek zkušeného křídelníka Joaquína, které byly nad síly Deportiva.

Jako první zahrozil Tello, jenž ale nemířil přesně. Lépe si vedl o pět minut později Joaquín, když dorazil do sítě Pantilimonem vyražený balón. Hosté nesložili zbraně a Borgesem orazítkovali břevno, aby následně povedenou přízemní ranou zpoza hranice velkého vápna vyrovnal Cartabia.

Ve druhém poločase pokračoval možná poněkud jalový tlak domácích a rychlé kontry Deporu. Po jednom z nich ostře zajel Feddal do Bakkaliho, jenže rozhodčí ani neodpískal nedovolený zákroky... Ještě předtím nařídil pokutový kop pro Betis, ale po poradě s asistentem své rozhodnutí zcela správně změnil. Betis stejně jako proti Celtě s blížícím se koncem více toužil po třech bodech a dočkal se díky skvostné akci Guardada. Mexičan získal míč na vlastní polovině, pelášil s ním 50 metrů a kouzelnou přihrávkou nabídl snadný gól Joaquínovi, ten neodmítl. Betis přetlačil bojovné Deportivo 2-1.

16.09.17 19:45 Atlético Madrid 1:0 Málaga
Branky: 61. A. Griezmann

Nový stadion, staré Atlético. Svěřenci Diega Simeoneho začali éru stánku Wanda Metropolitano vítězně. V utkání proti Málaze jim k tomu stačila jediná branka Antoina Griezmanna, jenž tak nejlepším možným způsobem oslavil návrat do sestavy po dvouzápasovém trestu.

Atlético mělo od prvních minut tlak, jenže to byli překvapivě hosté, kdo měl nejlepší šanci prvního poločasu. Borja Bastón se po skvělém brejku ocitl sám před Oblakem, jenže brankář Atlética klíčovým zákrokem opět potvrdil, proč je považovaný za nejlepšího gólmana současné La Ligy.

Madriďané se těžko dostávali do dobrých střeleckých pozic. První branku na Wandě tak vstřelil až v 60. minutě Griezmann, když využil povedené nahrávky Correy. Domácí si těsný náskok hlídali, až v poslední minutě je vystrašil Rolan, který se šikovně uvolnil a vypálil směrem na branku, Oblak byl i tentokrát pozorný a balón vytáhl nad břevno. Atlético i přes ne zcela ideální výkon porazilo Málagu, Andalusané pokračují přikováni ke dnu tabulky a trenérská židle pod Míchelem se začíná kývat.

17.09.17 11:00 Deportivo Alavés 0:3 Villarreal
Branky: 32. C. Bakambu , 52. C. Bacca Ahumada , 62. C. Bakambu

Villarreal potvrdil, že jeho forma se v poslední době výrazně zlepšila, a zaznamenal třetí soutěžní vítězství v řadě. Na Mendizorroze porazil domácí Alavés hladce a zaslouženě 3-0.

Začátek utkání byl vyrovnaný, ale když vypálil z dálky Bakambu a jeho střela se otřela o Alexise, což postavilo Pacheca do role smutného diváka, který mohl jen sledovat, jak balón zapadá do sítě, převážily se misky vah zcela na stranu Villarrealu.

Alavés ani v tomto zápase nepředvedl takřka nic. Žlutá ponorka tak mohla v klidu přidat po změně stran další dvě branky. Nejprve Bacca dorazil míč za Pachecova záda, aby následně Castillejo skvěle našel Bakambua, jenž podruhé v zápase skóroval. Villarreal našel formu i útočnou trojku BBC, jež dosud byla spojována jen s Realem Madrid. Ale i Bacca, Bakambu a Castillejo jsou pro soupeře velkou hrozbou...

17.09.17 15:15 Girona 0:1 Sevilla
Branky: 69. L. Muriel

Sevilla pokračuje v úspěšném tažení letošní Primerou. Andalusané vyhráli třetí zápas ze čtyř, tentokrát na půdě nováčka z Girony, a neporažení se usazují v horních patrech tabulky.

Girona v nepříliš záživném prvním poločase začala stejně jako proti Atléticu Madrid lépe, jenže postupem času jako by začala ztrácet síly a Sevilla naopak získávala půdu pod nohama.

Druhá půle nabídla lepší podívanou. Juanpe měl blízko ke gólu, jenže balón proletěl těsně vedle. To probudilo Muriela a nejdražší posila historie Sevilly začala řádit. Gorka ho v prvním souboji muže proti muži vychytal, stejně tak po přímém kopu. Do třetí už ale Muriel slavil. Nebylo to nejlepší zakončení jeho kariéry, ale balón se i tak dostal po nejistém zákroku Iraizoze do sítě. Girona nesložila zbraně a v závěru mohl vyrovnat Pere Pons, avšak Lengletův skvělý obranný zákrok hosty zachránil. V poslední minutě nařídil rozhodčí nesprávně pokutový kop, Granell ale z puntíku jen orazítkoval břevno. Sevilla získala další tři body.

17.09.17 17:30 Las Palmas 1:0 Athletic Club
Branky: 87. L. Rémy

Athletic má letos velké ambice, jenže v utkání na Gran Canarii to nedokázal a po gólu Rémyho ze samotného závěru poprvé v letošní Primeře inkasoval a s Las Palmas prohrál. Zigandovo kouzlo tentokrát nezafungovalo.

Zápas měl velmi rušný začátek, uběhlo deset minut a fanoušci už viděli tři velké šance. Haliloviće vychytal Kepa, Calleri a Williams neuspěli samotní před gólmany. Poté se hra zklidnila, Halilović musel kvůli zranění střídat.

Po změně stran měl dobrou příležitost Merino, ale po pasu Vesgy nedokázal zakončit. Od té chvíle se Athletic vytratil a naopak Las Palmas se snažily strhnout vedení na svou stranu. To se jim povedlo v 87. minutě. Střídající Rémy si pohrál s Bóvedou a přízemní křížnou ranou poslal míč mimo dosah Kepy. Zvučná posila kanárského celku si gólem ve druhém zápase v řadě zažádala o místenku v základní sestavě, Las Palmas porazily po Málaze i Athletic.

17.09.17 19:45 Real Sociedad 1:3 Real Madrid
Branky: 28. K. Rodrigues  – 19. B. Mayoral Moya , 36. K. Rodrigues (vlastní), 61. G. Bale

Real Madrid dal zapomenout na zaváhání proti Valencii a Levante a na Anoetě si dobrým výkonem a vítězstvím 3-1 udobřil fanoušky. Real Sociedad poprvé v sezóně ztratil body a přenechal pozici nejbližšího pronásledovatele Barcelony Seville.

V San Sebastiánu se hrál útočný duel se šancemi na obou stranách. Lepší úvod měli hosté, což vyústilo v branku Mayorala, jemuž dal Zidane překvapivě šanci od první minuty. Ramosův nepovedený a nedokončený pokus o nůžky se změnil v přihrávku mladému útočníkovi, který uklidil míč do sítě. Vedení ale nevydrželo hostům příliš dlouho, Kevin se opřel do přetaženého centru z práve strany a i díky nejistému zákroku Navase vyrovnal. Rozhodující moment přišel ve 36. minutě. Kevin nejprve trefil břevno Navasovy svatyně, Real Madrid podnikl rychlý brejk zakončený přihrávkou Mayorala do ohně, kam ale nedorazila, neboť vracející se Kevin smolně srazil balón za záda bezmocného Rulliho...

Zajímavý zápas pokračoval i po změně stran. Přece jen mírně lepšímu a nebezpečnějšímu Realu Madrid pojistil vítězství gól Garetha Balea. Velšan se důrazným sprintem dostal před obránce a lehce přehodil Rulliho. Domácí fotbalisté se snažili vrátit do utkání, jenže Navase už nepřekonali. Real Madrid i přes mnoho absencí získal cenné tři body, i Erreala však ukázala, že její postavení mezi nejlepšími není náhodné.

18.09.17 20:00 Espanyol 2:1 Celta de Vigo
Branky: 10. G. Moreno Balaguero , 24. P. Piatti  – 69. Fontàs

Espanyol se konečně dočkal prvního vítězství sezóny a dal zapomenout na předchozí zaváhání i debakl v barcelonském derby. Pericos porazili na RCDE Stadium Celtu Vigo 2-1.

A to zejména díky výbornému výkonu z prvního poločasu, kdy byli na trávníku jasně lepším týmem. To potvrdil gól Gerarda Morena už po deseti minutách. Branka platila, přestože se měl mávat offside. O čtvrthodiny později zvýšil Piatti přízemní střelou, kterou Sergio tečoval, ale nezastavil, po velké chybě Cabrala uprostřed hřiště.

Tentokrát to nebyl den Iaga Aspase, španělský reprezentant se dostal do několika dobrých střeleckých pozic, ale pokaždé minul. Celta Vigo přesto ve druhém dějství snížila, když se šťastně trefil Fontàs. Na vyrovnání už nedošlo, Celtu Vigo tak může těšit jen výkon Emre Mora, který i jako střídající hráč ukázal řadu zajímavých momentů.

 

Tabulka po 4. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 4 4 0 0 11:1 (+10) 12 V V V V
2. Sevilla +1 4 3 1 0 6:1 (+5) 10 V V V R
3. Real Sociedad –1 4 3 0 1 11:7 (+4) 9 P V V V
4. Real Madrid +3 4 2 2 0 9:4 (+5) 8 V R R V
5. Atlético Madrid +1 4 2 2 0 8:3 (+5) 8 V R V R
6. Athletic Club –2 4 2 1 1 3:1 (+2) 7 P V V R
7. Villarreal +6 4 2 0 2 6:5 (+1) 6 V V P P
8. Levante 4 1 3 0 5:4 (+1) 6 R R R V
9. Valencia 4 1 3 0 4:3 (+1) 6 R R R V
10. Leganés –5 4 2 0 2 3:3 (0) 6 P P V V
11. Las Palmas +3 4 2 0 2 5:7 (-2) 6 V V P P
  Real Betis +4 4 2 0 2 5:7 (-2) 6 V P V P
13. Eibar +3 4 2 0 2 2:4 (-2) 6 V P P V
14. Getafe –4 4 1 1 2 3:4 (-1) 4 P V P R
15. Girona –4 4 1 1 2 3:5 (-2) 4 P P V R
16. Espanyol +2 4 1 1 2 3:8 (-5) 4 V P P R
17. Celta de Vigo –5 4 1 0 3 5:7 (-2) 3 P V P P
18. Deportivo La Coruña –1 4 0 1 3 5:11 (-6) 1 P P R P
19. Málaga 4 0 0 4 1:6 (-5) 0 P P P P
20. Deportivo Alavés 4 0 0 4 0:7 (-7) 0 P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace