Messi bude po zákroku Ujfalušiho chybět dva týdny

Zraněný kotník Lionela Messiho. (© as.com)

Zranění Lionela Messiho, které mu ve včerejším utkání přivodil ostrým zákrokem Tomáš Ujfaluši, není vážné. Hvězda Barcelony bude mimo hru dva týdny.

Ke střetu došlo v nastaveném čase zápasu, který Barcelony vyhrála 2-1. Bývalý český reprezentant ve službách Atlética Madrid poslal Messiho tvrdým faulem k zemi, za což obdržel červenou kartu. Argentinský fotbalista opustil trávník na nosítkách.

Lékaři se obávali možné zlomeniny, ihned po zápase však byla tato možnost vyloučena a dnešní vyštření potvrdila, že nejde o vážné zranění. Messiho čeká nejvýše 15denní odpočinek, což by znamenalo, že Pep Guardiola nebude moci s nejlepším fotbalistou světa počítat ve třech ligových zápasech a jednom střetnutí Ligy mistrů.

Ujfaluši se byl ihned po utkání svému soupeři omluvit, ani to však nezmírnilo tiulky ve španělských denících, které mluví o atentátu na Messiho či kriminálním zákroku. 

"Je mi to líto, byla to smůla. Věřím, že se rychle uzdraví. Posunul si míč a já už nestihl pohyb zastavit," vysvětloval Ujfaluši. "Omluvil jsem se Leovi prostřednictvím SMS. Lituji toho, co se stalo, ale už to nezměním. Nechtěl jsem ho zranit, svědomí mám čisté."

 Podívejte se na zákrok Tomáše Ujfaluši na Lionela Messiho:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace