Jarošík se po kritice dočkal obdivu

Jiří Jarošík. (© as.com)

V zápase Zaragoza - Hércules sice branka nepadla a Maños tak spadli na poslední místo tabulky, Jiří Jarošík na něj přesto může vzpomínat v dobrém, protože v něm předvedl svůj nejlepší výkon ve Španělsku.

Jarošík přišel do Zaragozy v lednu jako volný hráč, ihned se zařadil do základní sestavy a stabilními výkony pomohl týmu z Aragonie k záchraně v soutěží.

Členem základní jedenáctky je dvaatřicetiletý stoper i v letošní sezóně, po prohře 3-5 s Málagou se však stal společně s celou obranou Zaragozy terčem kritiky. José Aurelio Gay na tréninku nacvičoval se sestavou bez Jarošíka, jeden ze dvou českých zástupců v La Lize se v ní ale nakonec udržel. 

A Gay si může mnout ruce, Jarošík byl proti nováčkovi soutěže nejlepším mužem na hřišti. A to nejen v obraně, ale i v útoku. Hned dvakrát byl blízko gólu, jednou míč proletěl těsně vedle, podruhé ho zastavilo břevno. S chválou ihned přispěchala média, podle Marcy by se takový výkon "měl stát vzorem pro všechny mladé fotbalisty".

List dále označil Jarošíka za skálu v obraně a zároveň největší útočnou hrozbu. "Senzační," dodává. Chválou nešetří ani AS, podle něhož byl Jarošík "bezchybný, neprostupný a navíc v útoku nebezpečný".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace