Preview: Španělsko - Litva

Vicente del Bosque. (© as.com)

Svěřence Vicente del Bosqueho dnes čeká druhé utkání kvalifikaci o evropský šampionát 2012, na stadionu Helmántico přivítají Litvu.

La Roja se poprvé po zisku titulu mistrů světa představí na domácím hřišti, zápas to bude pro Del Bosqueho zvláčtní, neboť se v Salamance narodil. "Hrát v Salamance je pro mě hodně citové a sentimentální, vybavuje se mi hodně vzpomínek. Ale kromě toho to až tak zvláštní zápas není. Hrajeme o tři body, které jsou důležité," prohlásil reprezentační kouč.

Zatím vstup do kvalifikace se povedl, Španělsko snadno porazilo Lichtenštejnsko, obavy vyvolává kromě prohry v přátelském utkání s Argentinou také absence Xaviho, jenž Del Bosqueho kvůli únavě požádal, aby jej tentokrát nenominoval.

K dispozici stále není ani Cesc Fábregas, do středu pole se tak zasune Andrés Iniesta, na pozici pravého záložníka se představí David Silva, levá strana bude patřit Villovi. Novinkou bude zařazení Fernando Llorenteho do základní jedenáctky, útočník Athleticu dostane šanci díky zraněním Torrese a Pedra.

Litva už není fotbalovým trpaslíkem, svědčí o tom remíza se Skotskem a výhra v Olomouci nad českým národním týmem. Španělští přízvnici nejvíce znají Mariuse Stankevičiuse, který vloni hájil barvy Sevilly a letos pokračuje v La Lize v dresu Netopýrů z Valencie.

Zápas začíná na stadionu Helmántico ve 22 hodin, rozhodčím bude Gianluca Rocchi z Itálie.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Casillas; Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila; Busquets, Iniesta, Xabi Alonso; Silva, Villa a Llorente.

Litva: Karcemarskas; Klimavicius, Skerla, Kijanskas, Radavicius; D. Cesnauskis, E. Cesnauskis, Poskus, Sernas, Panka a Danilevicius.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace