Miguel García dostal během zápasu s Betisem infarkt

Miguel García míří po infarktu do nemocnice. (© as.com)

Na stadionu Salamancy byl k vidění další hrůzostrašný moment, domácí hráč Miguel García během utkání s Betisem dostal infarkt.

K incidentu došlo po hodině hry. Jedenatřicetiletý fotbalista se bez cizího přičinění skácel k zemi a na 25 sekund mu přestalo tlouct srdce. Rychlá pomoc lékařů obou týmů a defibrilátor mu zachránily život. Miguel García po pěti minutách znovu nabyl vědomí a byl převezen do nemocnice.

Někteří z hráčů Salamancy se přímo na trávníku neubránili slzám, celé Španělsko má stále v paměti případy Antonio Puerty ze Sevilly a Dani Jarqueho z Espanyolu, kteří problémům se srdcem podlehli.

"Sledovat člověka tak dlouho v takovém stavu je to nejhorší, co vás může v životě a práci potkat. Ale kvůli tomu jsme studovali, musíme se s tím smířit," uvedl klubový lékař Salamancy José Ingacio Garrido.

Salamanca vydala prohlášení, podle kterého je hráč ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Klub zároveň poděkoval lékařům obou týmu za rychlou pomoc.

Podívejte se na moment, který vyvolal na stadionu Salamancy obavy o život Miguela Garcíi:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace