De la Red ukončil kariéru

Rubén de la Red. (© as.com)

Fotbalista Realu Madrid Rubén de la Red na dnešní tiskové konferenci oznámil, že ze kvůli zdravotním problémům rozhodl ukončit kariéru.

Pětadvacetiletý záložník před dvěma roky zkolaboval přímo během utkání Copa del Rey na hřišti Realu Unión. Následující vyšetření ukázalo, že De la Red má vrozenou srdeční vadu.

"Problémy se srdcem mě nutí ukončit kariéru. Mé srdce ale i nadále bije v rytmu Realu Madrid," uvedl De la Red se slzami v očích. "Chtěl bych podpořit všechny sportovce, kterým se stalo to samé. Měli by se dívat dopředu, stejně jako to dělám já. Všem děkuji za podporu. Od toho dne až do dneška jsem bojoval o možnost znovu obléknout dres Realu Madrid, ale doktoři mi doporučili, abych to nedělal. Real Madrid je klubem, ve kterém jsem začínal i ve kterém i dnes končím."

De la Red však zaměstnancem klubu zůstane, vedení Realu Madrid pro něj hledá pozici trenéra u některého z mládežnických výběrů. "Klub mi nabízí šanci zůstat u fotbalu, já mu za to děkuji a chci ji využít. Prožil jsem těžké dny, ale zůstanu u toho, co mám nejradši. Fotbal je mým domovem. Budu se vzdělávat jako trenér se stejným nasazením, s jakým jsem hrál."

"Děkuji fanouškům i klubu za podporu. Děkuji také doktorům a lidem, kteří mě podporovali v kariéře, zvláště mé ženě a dětem. Děkuji fotbalu, i když věřím, že bude ještě dlouho součástí mého života."

De la Red strávil v Realu Madrid celou kariéru s výjimkou jedné sezóny v Getafe, kde na sebe nejvíce upozornil, a to i reprezentačního trenéra. V národním týmu nastoupil ke třem zápasům.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace