41 dní k volnosti

Fernando Llorente (© sportyou)

Zdálo se, že aférka Athletic Bilbao versus Fernando Llorente leží zametená v klidu někde pod kobercem klubových kanceláří v Ibaigane, ale diváci na Santiago Bernabéu minulou sobotu svými popěvky a dlouhotrvajícími ovacemi ve prospěch reprezentačního útočníka pořádně namíchly prezidenta baskického klubu Josu Urrutiu a jeho nejbližší kolegy.

Klid zbraní, jenž mezi oběma stranami panoval, byl narušen ve chvíli, kdy publikum madridské arény věnovalo pořádný potlesk bilbajské devítce a na Facebooku spatřila světlo světa fotografie Fernanda s Ikerem Casillasem před zápasem v kabině domácího týmu. Reakce klubu byla okamžitá. Z nepřátelství mezi Llorentem a Urrutiou již nevede žádná cesta nápravy. Když útočník v létě odmítl podmínky prodloužení kontraktu, jež mu nabízel Urrutia, věděl že sezóna bude tvrdá. Ale nikdy si nepomyslel, že až tak moc. Včera dopoledne, poté, co se vedení klubu dozvědělo o tom, že Llorente má poskytnout rozhovor TeleBilbao, vydalo příkaz, aby vystoupil na tiskové konferenci, společně s Aurtenetxem. Jenže Llorente odmítl s tím, že nebyl informován dostatečně včas, tak jak je v těchto případech obvyklé, argumentujíc ještě tím, že se již dohodl s televizí a nehodlá nechat program Bilbosport ve štychu a rozhodně neměl v plánu celou akci rušit, jak po něm v klubu chtěli.

Co se týče fotografie s Casillasem, Llorente asi vytušil, že přestřelil a ihned se všem omluvil. Uznal, že nečinil správně a žádal fanoušky Athleticu o prominutí. Nevěděl, že se tahle fotka objeví na Facebooku, tedy konkrétně na  soukromém profilu Ikera Casillase, s nímž je velký kamarád, stejně tak jako s některými dalšími hráči kádru merengues. Kdyby to tušil, asi by za dané situace, jaká mezi ním a klubem panuje, tímto způsobem ještě víc nerozdmýchával vášně. V sobotu obdržel mnoho výzev, aby přestoupil do  Real Madrid a během utkání byly tyto pobídky fanoušky jednoznačně schvalovány. Jestliže měl ještě někdo v Bilbau naděje, že by mohl Llorente zůstat v Athleticu, pak po víkendu je téměř jasné, že náznaky optimismu, byť by měly být sebemenší, jsou prakticky v háji. Llorente a spol. mají jasno, že do 30.června sice vydrží v klubu, který miluje, ale od 1.ledna 2013 se mu otevřou možnosti, aby si pro sebe vybral tu nejlepší možnou nabídku. Počínaje Čínou, kde mu nabízejí 12 milionů eur ročně za dres ligového mistra až po anglickou Premier League. Hned jak vyblednou silvestrovské petardy a světlice začnou rušná jednání s jednoznačným cílem nalézt pro Fernanda to nejlepší mužstvo. A vyloučit se samozřejmě nedá ani nějaký zájemce z domácí soutěže. Jen si vzpomeňte jak Real Madrid před skončením ligového ročníku 2011-12 rozmlouval s Llorenteho agentem a nechali celé téma stranou až do chvíle, než se o něm budou moci legálně domlouvat. Od toho okamžiku nedošlo k žádným dalším kontaktům s klubem Florentina Péreze.

V mobilu Fernandova zástupce samozřejmě nechybí ani volání z tak lákavých fotbalových destinací, jako je Londýn (Tottenham), Manchester (City), Liverpool (FC), nebo Paříž (PSG), malou šanci chovají i v Dortmundu, kde přijdou o Lewandovské ho. Prozatím všichni obdrželi shodnou odpověď. „Teď ne, od prvního ledna budeme hovořit o budoucnosti Fernanda Llorenteho“. Budoucnosti do níž schází 41 dní, kdy bude moci volně vyjednávat. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace