700 přihrávek? Ten program nefunguje

Gordona Strachana nadchla Barcelona v roce 2008 (© sport.es)

Jedním ze soupeřů Barcelony v základní skupině letošní Ligy mistrů bude Celtic Glasgow. Oba kluby se střetly už v roce 2008.

A to v osmifinále milionářské soutěže. Barcelona v prvním utkání vyhrála na Celtic Parku 3-2. O den později, 21. února, přišel tehdejší kouč skotského celku Gordon Strachan do kanceláře, aby si v aplikaci Prozone stejně jako po každém jiném zápase zkontroloval statistiky střetnutí.

"Počet přesných přihrávek Barcelony: 700," říká systém. "Ten program nefunguje, něco spočítal špatně," obrací se Strachan na svého pomocníka Tama Burnse. Číslo skutečně působilo v porovnání s daty z jiných utkání jako nesmyslné. Manchester United nasbíral proti Celticu 340 přihrávek, AC Milán s Pirlem v záloze pouze o dvacet více. Burns ale šokovaného trenéra ujistil, že opravdu jde o správný údaj.

Historku dal Strachan k dobru v rozhovoru pro Daily Record: "Pokud chcete Barcelonu porazit, musíte se jít pomodlit do kostela. Pamatuji si, že její fotbal byl hypnotizující. Veděli jsme o kvalitách Xaviho a Iniesty, netušili jsme však, že máme co dočinění s možný nejlepšími hráči historie. Celý svět se za pomoci tisíce různých stylů pokoušel Barcelonu zastavit, ale nakonec stejně rozhodne kvalita hráčů."

"Na letošním Euru se hrálo zhruba sedmi odlišnými styly. A kdo vyhrál? Ti nejlepší hráči - Španělsko," přidává Strachan pochvalu pro La Roju.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace