Abidal by se mohl vrátit k fotbalu

Éric Abidal (© marca.es)

Éric Abidal se v dubnu podrobil transplantaci jater a jeho další profesionální kariéra byla zpochybňována. Francouzský obránce Barcelony by se však na zelený pažit mohl vrátit.

Uvedl to Juan Carlos García-Valdecasas, lékař, který náročný zákrok provedl: "Je to na něm. Vše ukáže až čas, ale pokud Éricovo tělo zareaguje dobře, není důvod, aby se nemohl k fotbalu vrátit."

Abidal se už jednou dokázal překvapivě rychle vrátit, a to poté, co mu vloni doktoři odstranili nádor ze stejného orgánu. Po dubnové transplantaci byl Abidal před týdnem propuštěn z nemocnice a Juan Carlos García-Valdecasas jeho přístup pochvaluje: "Má stále dobrou náladu, myslí pozitivně. Játra se dokáží zregenerovat za tři měsíce, za šest měsíců nebo rok by měl být pacient schopný žít zcela normální život."

Dvaatřicetiletý levý bek či stoper přišel do Barcelony v roce 2007 a několikrát prohlásil, že by rád v katalánském klubu ukončil kariéru. Pokud vše půjde správnou cestou, mohl by tak učinit na trávníku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace