Abidal je znovu fotbalistou

Spoluhráči vyhazují Érica Abidala do vzduchu (© sport.es)

Nou Camp po včerejší odvetě semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid neslavil pouze postup Barcelony, ale také návrat Érica Abidala na zelený pažit.

Francouzský reprezentant nastoupil v dresu katalánského celku naposledy 13. března proti Seville, o dva dny později mu lékaři objevili nádor na játrech, který mu 17. března byl při operaci úspěšně odstraněn.

Podle prvních prognóz se měl Abidal vrátit na hřiště až s novou sezónou, Pep Guardiola ho však nečekaně zařadil do nominace na včerejší utkání. A 31letý obránce se dostal i na hřiště, v 90. minutě vystřídal Carlese Puyola. Abidala přivítal zaplněný Nou Camp v emotivní chvíli nadšeným potleskem a skandováním jeho jména, spoluhráči ho po závěrečném hvizdu radostně vyhazovali do vzduchu.

"Bylo to neskutečně emotivní. Čekal jsem na tenhle moment, ale nečekal jsem, že to bude tak velké. Naši fanoušci jsou nejlepší na světě. Jsem z postupu šťastný, chtěl jsem pomoci, přestože jsem dlouhé týdny nic nedělal. Máme hodně zraněných. Ještě zbývá hodně času, ale věřím, že budu na Wembley připraven," naznačil Abidal, že finále Ligy mistrů na anglickém svatostánku, které je na programu 28. května, chce prožít jako člen základní sestavy.

Podívejte se, jak zaplněný Nou Camp přivítal zpět Érica Abidala:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace