Abidal po návratu na hřiště děkoval bratranci

Éric Abidal poděkoval bratranci (© sport.es)

Éric Abidal se znovu cítí jako fotbalista. Francouz ve službách Barcelony znovu nastoupil do soutěžního zápasu, a to po 402 dnech.

Když šel Abidal ve včerejším utkání proti Mallorce na hřiště v 70. minutě jako střídající hráč, fanoušci nadšeně aplaudovali vestoje a skandovali jeho jméno.

"Byl to jedinečný moment. Chci poděkovat mému bratranci, bez kterého bych tu nebyl," připomněl Abidal, že to byl právě bratranec Miguel, kdo mu daroval játra na transplantaci, které se 33letý fotbalista podrobil před 361 dny. Poděkování nesl Abidal i na triku pod dresem, které odhalil po konečném hvizdu.

"Chci popřát sílu lidem, kteří v nemocnici bojují s nějakým vážným onemocněním. Aniž bych chtěl, jsem příkladem. Moje rada je nepřestat bojovat, věřit v Boha, modlit se a mít podporu mnoha lidí," dodal dojatý Abidal, jenž prozradil, že by chtěl v kariéře pokračovat. "Pokud to bude možné, chtěl bych hrát ještě rok dva. Když ne, skončím."

Podívejte se na Abidalův návrat na hřiště a ovace fanoušků:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace